Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234384 postów.

mgirl

mgirl

Darcia K napisał:Ale zanim się posuniesz do tak drastycznych kroków, to może po prostu z mamą porozmawiaj, kiedy taty nie będzie? Przecież masz z nią świetny kontakt, może coś zdziałasz.
Pizzaro napisał:Skrzaciik, Twój tata jest zapewne żołnierzem i był w Afganistanie, więc przeżył wiele traumatycznych sytuacji, które pozostaną w jego pamięci do końca życia. Nie był obecny w Waszym życiu przez dwa lata, więc w obecnej sytuacji jest to długi okres czasu. Sam mam podobnie, bo tata pracuje zza granicą od 3/4 lat i przyjeżdża tylko trzy, cztery razy w roku na tydzień. Mama z Tobą przyzwyczaiła się do nowego trybu życia, lecz tata wrócił i bum. Wszystko się zmieniło. Jego spojrzenie na świat uległa zmianie i zderzyła się z Waszym nowym trybem życia. Według mnie to tutaj tkwi problem. Mogę się mylić. Wiele rzeczy i chyba w sumie wszystkie aspekty wypisały moje poprzedniczki. Albo zastosujesz taktykę pokornego dziecka i będziesz za wszystko przepraszać, postępować zgodnie z nakazami, co nie będzie niosło kar w Twym kierunku. Możesz też odszczekiwać, co przyniesie skutki marne, bo do tej pory nic dobrego się nie wydarzyło.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości