Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234384 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Ciągłe siedzenie w domu, samotność czyli znów to samo :(

Każdy z nas ma jakiś problem, którego nie potrafi albo nie wie jak go rozwiązać. Jeżeli coś Cię trapi, nie krępuj się pisz otwarcie... na pewno ulży Ci na sercu :)

Nieprzeczytany postprzez Emi607 » 15 Sty 2012, 23:44

Witam.
Od dwóch lat prowadziłam bardzo "owocne" życie towarzyskie ( w końcu prawdziwa grupa znajomych, koncerty, imprezy, wygłupy na mieście itp.) .Niestety pod koniec 2011 roku wszystko zaczęło się walić. Wielu moich znajomych miało bardzo poważne porachunki między sobą i już nie chcą się ze sobą zadawać wiec sporo osób nam się wykruszyło. A z tego, co zostało to szkoda gadać... codziennie by tylko chlali i na tym opiera się cały wypad/impreza. Ja rozumiem wszystko też nie jestem święta no, ale już nie ma wyjścia z nimi bez alkoholu! Ostatnio chyba nawet zauważyli, że mnie to nie odpowiada i przestali mnie zapraszać. I aktualnie może z dwoma osobami z tamtego towarzystwa utrzymuje taki prawdziwy kontakt, (że dzwonimy do siebie, spotykamy się czasem i tak dalej). Ale szczerze mówiąc nie zbyt mi to wystarcza... bardzo przyzwyczaiłam się do takiej wielkiej grupy znajomych i czuje się ostatnio potwornie samotna, cały czas siedzę w domu, nie mam gdzie się podziać a te dwie osoby nie zawsze mają czas... bardzo chcę poznać jakiś nowych ludzi! ale już sama nie wiem jak... Te dwa lata temu zanim poznałam tą moją bandę żyłam dokładnie tak jak teraz, ale teraz już tak nie potrafię! Szukałam wielu rozwiązań poznania kogoś: Zapisałam się na wolontariat w domu dziecka- wytrzymałam może miesiąc. Dzieci były super, ale te dwie wolontariuszki, co mi pomagały... masakra. Nabijały się z dzieci, ciągle kogoś obgadywały, rechotały na cały budynek. Jakby ktoś je zmuszał do tego żeby tam przychodziły. Szukałam jakiś klubów zainteresowań- w pierwszym miejscu niestety godziny mi nie odpowiadają, w drugim kochana pani nauczyciela (jak ktoś taki w ogóle zastał nauczycielem ?!) . Już sama nie wiem gdzie można jeszcze poznać jakiś ludzi...
Bardzo proszę doradźcie...

Emi607

• Miejscowość:Radom

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Emi607 » 20 Sty 2012, 20:49

Antykozak napisał:A nie masz innych znajomych z którymi nie utrzymujesz mocnego kontaktu? Może z Nimi warto się zadawać?

Cóż... aktualnie mam na oku pewną znajomą którą nie dawno spotkałam w centrum handlowym :). Powspominałyśmy, wyjaśniłyśmy sobie parę rzeczy ... no i stwierdziłyśmy, że musimy się jeszcze kiedyś zgadać i znowu spotkać. Pisałam do niej na GG nie dawno, ale wygląda na to że z powodu ferii gdzieś wyjechała. No cóż... pożyjemy zobaczymy na pewno tego tak łatwo nie odpuszczę i kiedy już wróci od razu się z nią skontaktuje :D.

napalm napisał:Skoro chodzisz samotnie na spacery zaczep sobie jakieś ciacho, co Cię zaciekawi i się bierz za niego.

Hahaha xD taak oczywiście. No gdybym miała jakiś punkt zaczepienia (czyta książkę którą znam i lubię, ma koszulkę z czegoś co znam itp.) to czemu nie ;]. Ale tak na spontanie niestety nie potrafię xd.

pomarańcza1 napisał: a może po prostu podczep się pod jakąs grupę, dowiedz się czy wychodzą gdzieś wieczorkiem i zapytaj wprost czy nie będą mieli nic przeciwko jak pójdziesz z nimi.

Z tym to powiem Ci jest różnie... ludzie bardzo często bronią się przed nowymi bo nie lubią zmian, jak im coś zaburza tutaj ich "terytorium". Zwłaszcza człowiek którego praktycznie nie znają :/.

dandys napisał:Taka była moja historia - Szukałem i nic nie znalazłem, ale czas przyniósł coś owocnego :).

Miałam podobnie te dwa lata temu :)! Serfowałam sobie po prostu po internecie i przez przypadek znalazłam stronę Japońskiego Klubu w moim mieście. Od razu tam poleciałam i tak poznałam moją bandę :D.

pomarańcza1 napisał: Tobie napewno też się uda tylko trochę wiary w siebie i otwartości.

Mam wielką nadzieje ^^.

Emi607

• Miejscowość:Radom

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 20 Sty 2012, 20:49

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Do góry