Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234381 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Chłopak w rurkach a tolerancja - Co sądzicie na ten temat ?

Wszystko na temat najnowszych trendów dotyczących ubierania się.

Postprzez vrrerran » 20 Sty 2011, 10:09

Chciałbym poruszyć bardzo ważny a zarazem frapujacy mnie problem który w pewnym stopniu mnie dotyczy. A mianowicie chodzi mi o Tolerancję w polsce. Pomimo tego że jestem chłopakiem to uwielbiam nosić bardzo mocno obcisłe damskie rurki, meskich rurek nie noszę bo jest mi w nich niewygodnie a po za tym cholernie mnie obdzieraja. Jednak niestety słyszę na ulicy słyszę uszczypliwe komentarze typu "gej", "Pedal" i inne w tym stylu. Jest tak dlatego że wiekszość osób w Polsce mysli według pewnych szeroko okreslonych zasad, niestety ale coraz wiecej osób myśli szeroko utartymi stereotypami i od razu takiemu chlopakowi co nosi rurki czy też różowe ciuchy przypina miano gej", "Pedal" co jest dosyć przykre, Niestety ale pod tym wzgledem Polska jest totalnym zaściankiem Europy - zamiast sie rozwijać to sie cofamy w rozwoju, NP. W Holandi nikogo nie dziwi widok faceta w obcisłych czasem aż do bólu spodniach a newat w kiecce. Wiadomo że jesli chce się być nowatorskim i Awangardowym oraz dodać cos nowego do dzisiejszej nudnej mody która polega głównie na kopiowaniu siebie na wzajem to trzeba się nastaweić na to że bedziemy narażeni na pewne epitety, ale czy tak musi być?? Wystarczy chociarz na moment zapomnieć o stereotypach i sie zastanowić co mówili ludzie w czasach kiedy to pierwsza kobieta ubrała noszone jak do tych czas przez meżczyzn spodnie, wiec czemu ja nie mogę nosić czegoś w czym sie czuje dobrze w tym przypadku damskie rurki, W końcu to wy Kobiety walczyliscie o równouprawnienie obu plci a teraz kiedy to chłopak chce nosic jakis element Damskiej garderoby to robicie wielkie Halo, przecierz mam prawo nosic to czego chcę i w czym sie dobrze czuje oraz jest mi wygodnie, wiem że tutaj wam chodzi głównie o estetyke wygladu ale jak wiadomo przecież to nie szata zdobi człowieka tylko charakter. Czemu tak jest że wiekszość ludzi w Polsce tak mysli tego nie jestem sobie w stanie wytłumaczyć. Moze to właśnie cofamy sie w rozwoju i zanika w nas tolerancja niewiadomo albo po prostu ludzie zazdroszczą nam odwagi i tego że nie boimy się pokazać publicznie w czymś awangardowym, nowym prentującym ubranie zarezerwowane dla płci odmiennej. W końcu nikt dobitnie nie powiedział i nie dał nam do zrozumienia że noszenie obcisłych ubrań musi być zarezerwowane dla dziewczyn. Koncząc mój tekst chciałbym zaapelować do was o to zebyście nie mysleli szeroko utartymi stereotypami, troszke wiecej zrozumienia i tolerancji a świat byłby piękniejszy i by sie nam łatwiej zyło. A wy co sadzicie o tym co napisałem?? Czy podzielacie moje zdanie na ten temat ??

vrrerran

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez Weronika » 20 Sty 2011, 22:54

Ja nie kieruję się stereotypami, tylko po prostu taki ubiór jest nie w moim guście i nie podoba mi się u facetów. Czasami jak widzę jakiegoś krzywonogiego faceta, który w takich spodniach wygląda jak pokraczny pająk to nooo... nie bedę ukrywać że jestem na nie.
Poza tym jestem za tym, że obcisłe ubrania u facetów powodują uciskanie jądek i bezpłodność-przynajmniej tak mam wbite w głowę i uważam że noszenie takich rurek to nie dbanie o swoje zdrowie. Ale to tylko moje zdanie.
...czasem trzeba zamilknąć, żeby zostać wysłuchanym ...
Jedenaste przykazanie: Nie cudzosłów!
Image

Awatar użytkownika
Weronika
Przyjaciel

• Miejscowość:exStolica
  • Pochwały:10

Postprzez mgirl » 20 Sty 2011, 22:54

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Inflexible » 21 Sty 2011, 01:11

Myślę, że noszenie damskich rurek przez faceta powinno zostać zaprzestane jakąś terapią.
I'm jak granatowy sugar, który w palący pomarańczowym słońcem day popija tequilą słodkie mandarinky.

Awatar użytkownika
Inflexible

• Pochwały:3
Użytkownik zbanowany

Postprzez amcia » 22 Sty 2011, 19:16

kwestia jest jeszcze taka w jakim mieście mieszkasz.
tolerancja rośnie wprost proporcjonalnie do wielkości miasta.
U mnie w mieście nie dziwi mnie kiedy ktoś za kimś krzyczy i się wyśmiewa- ludzie są obrzydliwie obłudni i zawistni, ale ignorancja jest najlepszą metoda do walki z nimi.
❤ Feels like, I'm standing in a timeless dream
Of light mists, of pale amber rose
Feels like, I'm lost in a deep cloud of heavenly scent
Touching, discovering You

Awatar użytkownika
amcia
Przyjaciel

• Miejscowość:Jastrzębie- Zdrój
  • Pochwały:4

Postprzez Shunra » 22 Sty 2011, 20:28

Widziałam raz film na youtube. Nagrywał się tam facet prezentujący się w damskich rurkach. Unosił koszulkę do góry i przez 7 minut filmu chodził tylko w tę i we wtę po swoim pokoju. Jego penis wyraźnie się odznaczał, bo w końcu spodnie damskie są wąskie w tej okolicy. Naprawdę nie chce wiedzieć, co czuje penis w takiej sytuacji, ani jak to wygląda, gdy rozmawiasz z postronnym człowiekiem i nagle widzisz że jego przyrodzenie zaczyna się odznaczać na niebotycznie obcisłych spodniach coraz bardziej i bardziej.
Oczywiście nie krzyczałabym jak opętana za takim facetem: zbok, gej, pedał! Nie, nie, po prostu zwiałabym szybciutko z pola rażenia. Jest to forma tolerancji, bowiem nie dyskryminuję i nie przyprawiam o ból psychiczny. Z drugiej strony zadałam sobie teraz pytanie czy osoby, które wymagają tolerancji są tolerancyjne? Tylko że to już inny temat.
Sunlight over me no matter what I do. FF

Awatar użytkownika
Shunra

• Miejscowość:The Meeting Place
  • Pochwały:5

Postprzez Daara » 22 Sty 2011, 21:52

dla mnie facet musi być facetem. różowy kolor kojarzy mi się z fanami hannah montana. jak mam być przy takim kimś bezpieczna ? mężczyzna musi mnie bronić, opiekować się mną. to on jest silną ręką w związku. oczywiście, nie krzyczę za każdym facetem ubranym "kobieco" pedał, ciota ani za "męską" kobietą - babochłop. strasznie obcisłe kobiece rurki ? współczuję twoim genitaliom jedynie.
na szczęście jeszcze istnieją tacy faceci jak mój, który nie boi się pobrudzić czy ciężkiej pracy.
Królewicz nie przybędzie i wszyscy o tym wiedzą,
a Śpiąca Królewna chyba już umarła.

Awatar użytkownika
Daara

• Pochwały:14

Postprzez mgirl » 22 Sty 2011, 21:52

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez pkd88 » 22 Sty 2011, 21:58

NP. W Holandi nikogo nie dziwi widok faceta w obcisłych czasem aż do bólu spodniach a newat w kiecce.

no i co z tego?

ewentualnie zmykaj do Holandii jeśli Cię to jara.
Bóg Honor Ojczyzna
Image

Awatar użytkownika
pkd88

Postprzez brukernavn » 25 Sty 2011, 03:00

pkd88 napisał:ewentualnie zmykaj do Holandii jeśli Cię to jara.

ewentualnie zacznij myśleć nad tym co piszesz -.- jara=podnieca? gdzie zostało wspomniane, że autor wątku czerpie przyjemność seksualną z noszenia spodni? a jeśli to miała być ironia - nie wiem po co jej używać kiedy nie jest zabawna, a wręcz żenująca :P

A ja tam kocham facetów w rurkach. W ogóle lubię modnie ubranych chłopaków, oryginalnych, dziwnych... a co do rurek to po prostu je bóstwię :P
Kici kici!

Awatar użytkownika
brukernavn

• Miejscowość:Malbork
  • Pochwały:1

Postprzez NoNameUser » 25 Sty 2011, 04:43

Stary...nosisz damskie ciuchy. Dam-skie. D-a-m-s-k-i-e. I Ciebie dziwi ze kogos to dziwi?

Jak juz kochasz te rurki to zaloz meskie. Jak juz wczesniej zostalo napisane wyjdzie Ci to na zdrowie, bo roznica miedzy "damskie" a "meskie" dotyczy tu takze kroju ktory jest taki a nie inny z powodow czysto anatomicznych.
"The Best Thing God Has Created Is A New Day"
Viðrar Vel Til Loftárása, Sigur Rós.

Remember - all good things are wild and free.

Awatar użytkownika
NoNameUser
Kumpel

• Pochwały:11

Postprzez bananowa » 25 Sty 2011, 10:01

NoNameUser napisał:Stary...nosisz damskie ciuchy. Dam-skie. D-a-m-s-k-i-e. I Ciebie dziwi ze kogos to dziwi?

Umarłam hahaha

Lubię facetów w rurkach, ale no sorry, bez przesady. Damskie spodnie są przeznaczone dla kobiet.. Nie dziw się, że Cię postrzegają tak jak teraz. Wgl co to za problem znaleźć sobie dopasowane rurki MĘSKIE? Poszukaj.
if u close ur eyes, u see darkness. but if u keep them closed for long enough, and concentrate hard, u'll see light.

Awatar użytkownika
bananowa

• Miejscowość:Neverland
  • Pochwały:7

Re: Chłopak w rurkach a tolerancja - Co sądzicie na ten tema

Postprzez pkd88 » 25 Sty 2011, 12:12

brukernavn napisał:

ewentualnie zacznij myśleć nad tym co piszesz -.- jara=podnieca? gdzie zostało wspomniane, że autor wątku czerpie przyjemność seksualną z noszenia spodni?

to ja Ci odpowiem w równie dziecinny sposób: "ewentualnie zacznij od sprawdzenia słownika" i tego co oznacza termin "podniecenie". bo samo w sobie nie ma związku z seksualnością. poza tym nie o to chodziło.. raczej o czerpanie satysfakcji z tego, że założy damskie spodnie :? .
Bóg Honor Ojczyzna
Image

Awatar użytkownika
pkd88

Postprzez brukernavn » 25 Sty 2011, 15:49

a czerpie ją z tego, że nosi damskie spodnie? :O pewnie nie doczytałam, zacytuj więc ;]
Kici kici!

Awatar użytkownika
brukernavn

Postprzez vrrerran » 25 Sty 2011, 15:54

brukernavn napisał:a czerpie ją z tego, że nosi damskie spodnie? :O pewnie nie doczytałam, zacytuj więc ;]

Odpowiadam na twoje pytanie :) nie nie czerpię podniecenia z tego że nosze damskie Rurki, po prostu lubię czuć to co mam na sobie a męskie ubrania nawet rurki tego nie zapewniają :D

vrrerran

Postprzez brukernavn » 25 Sty 2011, 17:06

wiem, wiem, domyślam się znaczy :P raczej ironizowałam, bo nie wiedziałam dlaczego pkd88 powiedział
i co rozumiał przez 'jara'. :D
Kici kici!

Awatar użytkownika
brukernavn

Postprzez pkd88 » 25 Sty 2011, 17:25

brukernavn napisał:a czerpie ją z tego, że nosi damskie spodnie? :O pewnie nie doczytałam, zacytuj więc ;]

proszę Cię.. nie będę nic Ci tu cytować bo to chodzi o czytanie ze zrozumieniem, a od nauki tej sztuki są odpowiednie instytucje...
a przecież nie odczuwa chyba dyskomfortu czy cierpienia z tego powodu, prawda? czuje się z tym dobrze, jest zadowolony.
Bóg Honor Ojczyzna
Image

Awatar użytkownika
pkd88

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry