Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234380 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

chlopak chce wyjechac za granice do pracy ;(

Każdy z nas ma jakiś problem, którego nie potrafi albo nie wie jak go rozwiązać. Jeżeli coś Cię trapi, nie krępuj się pisz otwarcie... na pewno ulży Ci na sercu :)

Nieprzeczytany postprzez Wika1603 » 21 Maj 2011, 23:01

Hej..Mam problem bo nie wiem co robic.Jestem z chlopakiem 3 lata on ma 29 lat a ja 21 on nie ma pracy i powiedzial mi ze chce wyjechac za granice do pracy zeby zarobic bo tu za 1300 nie wymajmie domu +rachunki..powiedzial ze chce na 2 lata jechac zarobic zeby np bylo na cos na wesele czy cos bo od rodzicow nie chce ciagnac i moze wrocic i tu pracowac ale zawsze bedzie ta kasa odlozona...On ma kolege w Holandii wiec tam chce jechac bo by mu zalatwil wszystko prace i mieszkanie,chce zebym ja z nim pojechala ale ja nie jstem tego pewna bo co najwaznijsze nie znam jezyku wiec co ja tam bym robila?a sama tez go nie chce puscic bo facet to facet...a po 3 co to za zwiazek jak ja tu a on tam>???a 2 lata to jest duza ja tez mam swoje uczucia chce se przytulic i wogole...a za najwazniejsze ja za 2 lata to bym chciala wziasc slub a nie wieadomo gdzie siedziec...Mam straszny problem bo nie wiem jak moze byc pojade z nim a on powie ze nie chce slubu bo mu tu dobrze zarabia dobrze i nie chce wracac puki co??bo moze tak byc...a nie zareczylismy sie zebym miala jakas motywacje bo zareczyny to juz krok do przodu....Pomocy ;(

Wika1603

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Wika1603 » 24 Maj 2011, 19:28

Wlasnie o to chodzi nie robi nic a pojedziemy zaluzmy tam jemu sie spodoba i powie wiesz co nie chce slubu bo tu mi jest dobrze dobra kasa i wogole bo moze byc tak i zonk...bo mi lata tez uciekaja...bo prace i mieszkanie napewno bysmy mieli bo jego kumpel pracuje w takiej firmie co rekrutuja pracownikow zalatwil b nam tez mieszkanie i w ogole..od czasu do czasu gdzies wyjdziemy ale wiekszosc czasu w domu siedzimy jego kumple tez graja co maja 33 lata ale (maja juz rodzine zalozona,dzieci,prace) to dla relaksu mozna weekendami grac a on ma prawie 30 i nic z tym nie robi pow mi kiedys tak jak sie obronie to bede myslal ale co myslec jak ma juz w bite w glowie za granice

Wika1603

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 24 Maj 2011, 19:28

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez martuśka. » 24 Maj 2011, 19:54

Wika1603 napisał:Wlasnie o to chodzi nie robi nic a pojedziemy zaluzmy tam jemu sie spodoba i powie wiesz co nie chce slubu bo tu mi jest dobrze dobra kasa i wogole bo moze byc tak i zonk.

Jedno drugiego nie wyklucza. Można wziąć ślub i żyć za granicą, nawet siostrę mogłabyś tam ściągnąć. Można też żyć w małżeństwie na odległość, wiele par tak żyje. Gdyby z takiego powodu zrezygnował z Ciebie i wspólnej przyszłości oznaczałoby to, że Cie nie kochał nigdy. A skoro Ty masz tyle obaw to nie jesteś jego pewna jako partnera na przyszłość i aż po grób. Bardzo boisz się tego, że on Cie zostawi, strasznie nastawiłaś się na ślub z nim i uważasz, że gdyby Cie zostawił to byłby koniec świata. Pewności nie ma się nigdy jeśli idzie o wspólną przyszłość ale dlaczego zmuszasz się do trwania w związku, w którym masz mnóstwo obaw o to czy Cie nie zostawi, o to czy nie spędzi całego życia przed kompem bo praca zawsze będzie za ciężka lub za mało płatna?
Czytając opis zachowania Twojego partnera względem pracy nie dziwię się, że boisz się o to co Was czeka w przyszłości. On stwarza obraz typowego osobnika, który chciałby się nie narobić a zarobić.
A podstawowym błędem jest myślenie, że po ślubie coś się zmieni. Guzik, nic się nie zmieni. Kobiety biorą często ślub z przekonaniem, że "po ślubie będzie lepiej, zmieni się" a to tylko złudna nadzieja. A jeśli uważasz, że On marnuje Ci lata (w razie rozstania tak określiłaś to, że związek z nim był marnowaniem lat) to z Twojej strony ten związek nie najlepiej prosperuje i nie tak jakbyś chciała.
Myślę, że Wyrafinowana ma rację. Umów się z partnerem, żeby pojechał, rozejrzał się, zaaklimatyzował i Ty do niego dołączysz w przeciągu pół roku. To będzie świetna próba by zobaczyć jak sobie radzi w roli zarobkowania i być może wreszcie albo On się zmieni albo Ty przejrzysz na oczy.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Nieprzeczytany postprzez Martuchaaa » 25 Maj 2011, 17:25

Ja nie zastanawialabym się. Pojechała bym z nim. Tez nie znam jezyka ale nie bylo by to dla mnie wazne tak jak moja milosc:) No i samego chyba tez bym nie puscila bo masz racje. Facet to jednak facet. Balabym sie:( a dwa lata to bardzo duzo. To wiecej niz polowa waszego zwiazku... Wiec ja bym pojechala z nim. Moze Ty takze tam jakas prace znajdziesz gdzie zbytnio nie trzeba bedzie znac jezyka np posprzatac komus w domu itp. Wtedy szybciej zarobicie pieniadze:) Nie martw sie i zaufaj sercu :)

Martuchaaa

Nieprzeczytany postprzez Wika1603 » 26 Maj 2011, 19:07

Dziekuje wam wszystkim za porady;)zobaczymy co sie stanie bo jeszcze nie podjelam decyzji jak mi powie czy wyjezdza bo mozr nie wyjedzie pozyjemy zobaczymy;)

Wika1603

Nieprzeczytany postprzez apollo80 » 29 Sty 2012, 19:42

Wyrafinowana - widzę, że wygodna kobieta z Ciebie - najlepiej wysłać męża (chłopaka) niech załatwi wszystko, a kobitka na gotowe przyjedzie bo sama nie potrafi. Ty nie widzisz jego jako męża i ojca, a ja ciebie jako żony (bo wymagasz opieki jak małe dziecko- wszystko za Ciebie). Ja jestem w holandii i zrozum jedno- nie jest łatwo znaleźć prace facetowi dla kobiety, w tak krótkim czasie jak zakładasz, po 2gie jest ciężko bo to inne branże (facet raczej w kwiaciarni by nie robił, choć zdarza sie, a kobiety na np. budowie tez se wyobrazic nie mogę.)
Co do wyjazdu to ja polecam - nie przejmuj się - pracowałem jako żołnierz i miałem dziewczynę, też rzadko się widzieliśmy, a kasa była nie duża. nikt nikogo nie zdradził. Ja teraz jestem w holandii- zarabiam tu 8x tyle co zarabiałem w polsce. życie jest tanisze i mi sie tu bardziej podoba. Teraz chce siciągnąc tu zonke.

apollo80

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 29 Sty 2012, 19:42

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez tukanka » 02 Kwi 2012, 15:21

spróbuj poszukać sobie czegoś zanim wyjedziesz, jakiejś pracy. jest dużo agencji, które się tym zajmują. ja kiedyś jechałam do niemiec z agencją eurokontakt z wrocławia, z tego co pamiętam, to mieli też jakieś oferty do pracy w holandii.

tukanka

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 0 gości

Do góry