Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234376 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Chce zostać piosenkarzem !!!!!!

Jeśli tworzysz coś i chcesz zaprezentować swoje prace innym, poprosić o radę albo podzielić się doświadczeniem w dziedzinie sztuki, to jest to miejsce w sam raz dla Ciebie. W dziale tym umieszczamy wiersze, rysunki, rzeźby, nagrania muzyczne oraz inne dzieła.

Nieprzeczytany postprzez Rafi93 » 01 Sie 2011, 19:33

Siemanko jestem nowy na tym Forum, założyłem tu konto z myślą o tym że ktoś mi pomoże. Mam na imię Rafał, mam 18 lat. Od jakiegoś czasu chodzi za mną to by zostać piosenkarzem. Próbował bym z jakimiś studiami ( do nagrywania ) albo coś, nie mam pojęcia od czego zacząć. Proszę o jakieś mądre podpowiedzi, a może znacie jakiegoś piosenkarza z którym bym gościnnie wystąpił. Pzdr all

Rafi93

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Liszka » 01 Sie 2011, 19:43

Rafi93 napisał:Próbował bym z jakimiś studiami ( do nagrywania ) albo coś

Żeby wejśc do studia nagrań, kochany, musisz miec gotowy materiał na płytę.

podstawowe pytanie. Tworzysz? Piszesz teksty, masz już jakieś, piszesz muzykę, czy masz zakumplowanego muzyka, który Ci tę muzykę robi/zrobi? A może masz akompaniament w głowie, zapisany w nutach? Wtedy to tylko kwestia wynajęcia muzyków sesyjnych (chociaz i tak polecane jest wynajęcie muzyków sesyjnych, wtedy zapłacisz za studio znacznie mniej, bo nagrywanie partii muzycznych potrwa dużo krócej)

Rafi93 napisał: a może znacie jakiegoś piosenkarza z którym bym gościnnie wystąpił.

raczej nie znajdzie się taki. próbuj szukac warsztatów muzycznych. Skąd jesteś? Moze coś Ci podsunę.

A i ile masz lat?
Dopóki gra muzyka, mija cała wieczność, jak życie w powieści.

On jest facetem. Ona kobietą. Facet, kobieta, to daje pożądanie. Proste.
♥♫

Awatar użytkownika
Liszka
Moderator

• Miejscowość:Szczecin.
  • Pochwały:47

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 01 Sie 2011, 19:43

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Buumsik » 01 Sie 2011, 19:55

Spróbuj może na ising.pl.
Jak Ci dobrze idzie, to tam są jakieś konkursy czy coś, możesz brać udział.

To nie jest tak, że "o, zostanę sobie piosenkarzem" i zaczynasz nagrywać.
Dziwne jest fajne.

Awatar użytkownika
Buumsik

Re: Chce zostać piosenkarzem !!!!!!

Nieprzeczytany postprzez Whoisyourdaddy » 01 Sie 2011, 20:10

Albo idź na jakieś konkursy ,albo poszukaj sobie zespołu bo wątpię czy ktoś będzie coś z tobą nagrywał jak nie masz tekstów. Aaaa i najważniejsze. Śpiewasz??? Czy to tylko pomysł pod wpływem chwili uniesienia???
Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy.

Awatar użytkownika
Whoisyourdaddy

• Pochwały:2
Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez Liszka » 01 Sie 2011, 20:21

Buumsik napisał:Spróbuj może na ising.pl.
Jak Ci dobrze idzie, to tam są jakieś konkursy czy coś, możesz brać udział.

nie słyszałam, by ktoś wybił się będąc tylko na isingu, tam konto moze miec każdy. Lepiej zainwestować w myspace czy konto na youtube, popromować się. Ale bez własnego materiału i tak za daleko się nie zajdzie.

Whoisyourdaddy napisał:bo wątpię czy ktoś będzie coś z tobą nagrywał jak nie masz tekstów.

Nikt z nim nie nagra, jesli nie będzie miał swoich numerów, a o gości na albumie czy Ty jako gość u kogoś na koncercie, czy albumie to juz w ogóle daleko idące cele.
Na jam sessionach jest sporo ludzi, idziesz z jakimś bardziej znanym numerem, masz go w głowie, wyłazisz na scenę, pytasz muzyków czy znają i śpiewasz- oswajasz się z mikrofonem, sceną, słuchaniem muzyków.

Wiesz, trochę wlazłam w branże muzyczną ostatnio. Wcale to nie jest takie proste powiedzieć sobie "siema. jestem piosenkarzem, bijcie się o mnie". Dlatego w swoim poście zadałam kilka pytań.
Dopóki gra muzyka, mija cała wieczność, jak życie w powieści.

On jest facetem. Ona kobietą. Facet, kobieta, to daje pożądanie. Proste.
♥♫

Awatar użytkownika
Liszka
Moderator

• Miejscowość:Szczecin.
  • Pochwały:47

Nieprzeczytany postprzez Rafi93 » 02 Sie 2011, 00:35

Noo " Liszka " jak wyżej napisałem, mam 18 Lat.. Jestem z Woj. wlkp. Niedaleko Kalisza. || Tak mam własne teksty kilka ich jest. Bit'y tworzyłem już kiedyś na eYaj, i podobnych programach. Mam u siebie kumpla który jest beatboxer'em.

Rafi93

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 02 Sie 2011, 00:35

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 05 Sie 2011, 20:14

Zapodaj jakieś teksty, czy próbki swoich możliwości to ocenimy też ;)

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Nieprzeczytany postprzez Nineku » 06 Sie 2011, 15:37

Primo, chcąc zostać poważaną personą, warto najpierw jakiś warsztat czy skrajnie szkołę muzyczną skończyć, w wielu domach kultury( w każdym mieście) z reguły organizowane są kursy wokalne.
Ćwiczenie strun głosowych, emisji głosu, etc.
Warto mieć chociaż podstawową wiedzę techniczną, która da nam podstawy do siłowania się na rynku muzycznym, konkurencja nawet wśród amatorów jest bardzo duża.

Alternatywnie to tego można wrzucać swoje teksty czy całe wykonania na serwisy Internetowe, któe dadzą podwaliny do zaistnienia.
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:59

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry