Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234376 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Chcę zostać piłkarzem - co robić by poprawic wytrzymalość?

Dział dla każdego miłośnika piłki nożnej. Prowadzimy dyskusje na temat gwiazd, ciekawych meczów, czy innych ważnych wydarzeń ze świata piłki.

Chcę zostać piłkarzem - co robić by poprawic wytrzymalość?

Nieprzeczytany postprzez luki_matrix » 04 Lut 2011, 16:44

Witam
Mam 16 lat i chciałbym zostać piłkarzem.:-P
Nie grałem nigdy w żadnym klubie tylko z kolegami na boisku i w szkole na wf'ie lecz zawsze grałem dobrze tylko zawsze miale problem z wytrzymałością bardzo szybko się męczyłem i dyszałem lecz badania spirometrii miąłem porządku.
Co radzicie mi robić (jakie ćwiczenia) aby poprawić wytrzymałość i kondycje dodam, że za czołem chodzić na treningi do drużyny z mojej miejscowości która gra w klasie A a w sobotę 05.02 gramy sparing.
Proszę o pomoc z waszej strony i ocenę czy mam szanse zostać piłkarzem i co mam więcej zrobić w tym kierunku ;-]
Pozdro
wzrost: 175 cm
waga: 62-63 kg

[s]Zmieniony przez - lukimatrix w dniu 2011-02-04 15:48:49[/s]
Ostatnio edytowany przez ennostiel, 04 Lut 2011, 20:03, edytowano w sumie 1 raz
Powód: korekta

luki_matrix

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Chcę zostać piłkażem !! co mam robic aby poprawic wytrzymalo

Nieprzeczytany postprzez Nieprzenikniony » 04 Lut 2011, 17:13

Na początku cię zmartwię, w naszym kraju, biorąc pod uwagę warunki panujące, ciężko zostać zauważonym. Znałem wielu zdolnych chłopaków, którzy marnowali się w jakiś gównianych drużynach itp. Co do kondycji, to przyjdzie z czasem, musisz ciężko pracować na treningach plus biegać we własnym zakresie. Nie wiem jak u ciebie z techniką użytkową, ze strzałami itp., ale poza treningami, też warto wykonywać jakieś ćwiczenia we własnym zakresie. Teraz najważniejsza sprawa :D Po prostu rób to co lubisz, graj, dawaj z siebie wszystko, czerp z tego przyjemność i ciężko pracuj : ) Powodzenia!

Awatar użytkownika
Nieprzenikniony

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 04 Lut 2011, 17:13

Awatar użytkownika
mgirl

Re: Chcę zostać piłkażem !! co mam robic aby poprawic wytrzy

Nieprzeczytany postprzez luki_matrix » 04 Lut 2011, 17:19

dzięki za pomoc :D

luki_matrix

Nieprzeczytany postprzez Trzyzet » 04 Lut 2011, 19:55

Po pierwsze: Nabierz masy! Joke Oczywiście :)

Zacznij pakować nogi. Wyciskaj... Przyda Ci się. Oczywiście dużo jeżdżenia na rowerze i biegania... Nie przeholuj z nogami. Biorę 180kg na nogi i teraz mam poważny problem. Podczas jazdy na rowerze uda tak sztywnieją, że nie mogę chodzić :/ Ale to załatwi brak wysiłku i próba schudnięcia ;P
Życie to ból, musisz się do niego przyzwyczaić...

Awatar użytkownika
Trzyzet

• Miejscowość:Pruszków
  • Pochwały:2

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry