Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234372 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Charlaine Harris.

Dział przeznaczony dla wszystkich moli książkowych i nie tylko ;)

Charlaine Harris.

Nieprzeczytany postprzez Incomprehensible » 09 Gru 2011, 11:49

Mimo że cykl książek o Sookie Stackhouse jest na rynku już od dawna, ja dopiero teraz mogłam się za niego wziąć. Mnie osobiście strasznie drażni Sookie i sposób pisania (czy też może to wina tłumaczenia). Nie mam pojęcia, czym się wszyscy zachwycają i dlaczego w mojej bibliotece po te książki trzeba ustawiać się w kolejce. Jestem w połowie drugiej części, ale nie wiem, czy sięgnę po kolejne, bo idzie jak po grudzie.

Co sądzicie? Czy są tu jacyś fani albo anty-fani pani Harris?
le coeur, quand ça bat plus, c'est pas la peine d'aller
chercher plus loin, faut laisser faire et c'est très bien.

Awatar użytkownika
Incomprehensible
Przyjaciel

• Miejscowość:zielona kraina.
  • Pochwały:21

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Charlaine Harris.

Nieprzeczytany postprzez Tkaczens^ » 09 Gru 2011, 12:24

Również nie przepadam za książkami, skusiłam się na nie tylko ze względu na serial, który jest o niebo lepszy od książek, nie ma porównania. Ksiązki są napisane jezykiem prostym, za prostym, bez polotu, bez szału.
Nie wiem co ludzie widzą w tych książkach. Szkoda czasu, pieniędzy (jeśli w ogóle ktoś kupuje taki chłam) Osobiście przeczytałam 3 pierwsze części (patrząc teraz to i tak za dużo) i nie mam zamiaru sięgać po następne. Serial jest świetny, książki to pomyłka, no ale gdyby nie Harris to nie miałby kto nakręcić True Blood.
Tak więc mogę mianować się antyfanem.
Put a gun to my head and paint the walls with my brains!

Awatar użytkownika
Tkaczens^

• Miejscowość:Oleszna
  • Pochwały:20

Charlaine Harris.

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 09 Gru 2011, 12:24

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Charlaine Harris.

Nieprzeczytany postprzez Arbuza » 27 Gru 2011, 14:24

Faktycznie, True Blood jest dobrym serialem i zaczynając od niego, można mieć mieszane odczucia na temat książki. Natomiast mnie książka się całkiem podobała, lekka i przyjemna. Choć może być coś na rzeczy z tłumaczeniem - istnieje opcja, że oryginał napisany jest w nieco inny sposób, niż nasze tłumaczenie.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
- Barney Stinson

Arbuza

Charlaine Harris.

Nieprzeczytany postprzez moira » 04 Sty 2012, 13:48

Również jestem zdania, że serial jest lepszy niż książki i chyba pierwszy raz wydaję taką opinię. Przeczytałam trzy pierwsze i chyba już po resztę nie sięgnę. Sookie faktycznie jest bardzo drażniąca. Dlatego w tym wypadku jednak pozostanę przy wersji telewizyjnej.

moira

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry