Tak jak wyżej masaż jest bardzo dobrym sposobem. Ale widzę, że 90% ludzi na tym forum nie ma pojęcia o skutecznych ćwiczeniach fizycznych...
A WIĘC PO KOLEI JEŻELI CHCECIE SKUTECZNIE I NA DŁUGO ZLIKWIDOWAĆ CELLUIT TO:
1. Po pierwsze zmienić przynajmniej na jakiś czasz styl odżywiania czyli ograniczyć węglowodany ( czyli produkty które zawierają skrobie np. ryż, makaron, białe pieczywo, słodycze to oczywiste

) i tłuszcze ( myślę, że każda z was wie co zawiera tłuszcze)
KRÓTKIE WYTŁUMACZENIE:
Celluit to są tak jakby kuleczki tłuszczu odkładające się pod skórą, aby spalić ten tłuszcz należy ograniczyć węglowodany które są źródłem cukrów i energii dla organizmu, kiedy jest ich za mało organizm pobiera cukier z tłuszczy i tym samym go spala
CZYLI KRÓTKO MÓWIĄC JEŚĆ WYŁĄCZNIE PRODUKTY WYSOKOBIAŁKOWE
2. GDY JUŻ ZMIENILIŚMY ODŻYWIANIE PRZYSTĘPUJEMY DO ĆWICZEŃ FIZYCZNYCH ( Ćwiczenia długie i intensywne czyli jeżeli np. biegamy to nie biegniemy sprintem przez 2 minuty tylko biegniemy średnim lub wolnym tempem ale długo )
3. JAK JUŻ KOLEŻANKA WSPOMNIAŁA WCZEŚNIEJ MASOWANIE ( co prawda nie eliminuje problemu bo jak wcześniej napisałem jest to zwyczajny tłuszcz, więc się tylko rozchodzi po ciele) Wiadomo trudno jest sobie samemu wymasować tyłek,

więc najlepiej iść na siłownie i zrobić to masażerem (
http://www.opiniarka.pl/opiniarka/app/w ... ure385.jpg ) lub zrobić jakiś zabieg jak wspomniała koleżanka (trochę droższe)
lub w ostateczności skorzystać z uprzejmości partnera.
EKSPERT W DZIEDZINIE FITNESS i KULTURYSTYKI

PS. ŻADNE CUDOWNE KOSMETYKI ITP. NIE DZIAŁAJĄ DŁUGOTRWALE... więc myślę że to wyrzucanie pieniędzy w błoto, (w każdej dziedzinie )