Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234370 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Cannibal Corpse

Dla każdego kto lubi ciężkie brzmienia ;-)

Cannibal Corpse

Postprzez Ocelot » 28 Cze 2009, 23:34

Witam w moim opuszczonym i kontrowersyjnym kąciku Cannibal Corpse!
Ten temat zaraz zleci na dół, bo wszyscy wolą słitaśny Blink182, tylko pragnę uświadomić, jeśli tu spotkam, jakiegoś metala, o tej zajebiaszczej kapeli. Jeśli wpadnie tu przypadkiem jakiś IgreKoWicz (Czy jakoś tak) niech powiadomi, że można z kimś jeszcze pogadać o dobrej muzie.
CC to zespół brutal death metalowy z Ameryki. Gra tam między innymi O'Brien z Nevermore i Corpsegrinder z Paths Of Possesion. Stary dobry zespół, klasyczny już. Osobiście uważam Hammer Smashed Face za hymn metalu.
Jest ktoś z kimś można podrążyć ten temat?
When I crawl across the floor, You are just watching me, my pain! Im bleeding out, Im bleeding fast, I want to know... Taste to me, Miss Morphine!

Awatar użytkownika
Ocelot

• Miejscowość:Gdańsk

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Cannibal Corpse

Postprzez IgreKowiCz » 29 Cze 2009, 00:00

Heh ... Stare Cannibal Corpse, istny klasyk.. 90' lata w ich wykonaniu, są poprostu piękne. Eaten Back To Life, Butchered at Birth to jedne z najlepszych Deathowych albumów. Czysty ku**a kult. Agresja, wrogość, zniszczenie totalny rozpier***. Corpsegrinder którego growl kopie w morde, Mazurkiewicz z Polskimi korzeniami na bębnach, O'Brien i Barrett świetny miażdzący duet i kozacka strefa rytmiczna Webstera, to niewątpliwa brudna i ciężka do zniesienia podróż po tematach które w normalnym ludzkim gronie często uważane są za zakazane.
H&M Moim Domem, Bieber Moim Bogiem
Najgenialniejsze pośladki forum
Najmądrzejszy,Najcudowniejszy,Najwspanialszy
Moja Seksowność - Bezgraniczna

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

• Miejscowość:ZRW
  • Pochwały:20

Cannibal Corpse

Postprzez mgirl » 29 Cze 2009, 00:00

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Cannibal Corpse

Postprzez Ocelot » 29 Cze 2009, 00:08

Ku**a, tego mi brakowało, żeby ktoś powiedział dokładnie to co myślę!
Jednak, nie zgadzam się co do Twojego zdania z albumami. Owszem, były dobre, bo brutalne, co dawało upust emocjom, ale jeśli miałbym dać jakiś album CC do toplisty najlepszych krążków death metalowych, zdecydowanie byłby to Bloodthirst. Najlepszy moim zdaniem krążek Cannibali, oferuje najwięcej pod względem muzycznym. Jeśli zaś chodzi o sam power, pierwszy album wydaje się być tym właściwym. W błogosławionym roku moich narodzin, znaczy się 1996, do bandy doszedł Fisher i wydali album Vile. Od tamtego czasu muzyka była bardziej techniczna (CC i technika, lol) i mniej brutalna. Kiedy w zespole był Barnes, było mniej grania więcej jeb**ia, kawałki typu "Necropedophilia" w wykonaniu Barnes'a są już moim zdaniem lekko przesadzone, ile można? Cieszę się że odszedł i mamy teraz Georga, bo CC zamiast być wyrafinowanie brutalne, zaczęło by stawać się nie smaczne. Zresztą, Six Feet Under które Barnes zrobił bez chłopaków z CC ssie pałę moim zdaniem, i to z połykiem. Nuda maxymalna.
When I crawl across the floor, You are just watching me, my pain! Im bleeding out, Im bleeding fast, I want to know... Taste to me, Miss Morphine!

Awatar użytkownika
Ocelot

Cannibal Corpse

Postprzez IgreKowiCz » 29 Cze 2009, 00:16

Ocelot napisał:Six Feet Under które Barnes zrobił bez chłopaków z CC ssie pałę moim zdaniem, i to z połykiem. Nuda maxymalna.

SFU nagrywa corocznie płyty, które nie różnią się od siebie niczym jak tylko tekstem. Fakt że Haunted i Warpath były dobre, ale na tym SFU padło.

Ocelot napisał:Fisher

Fisher to jak dla mnie jeden z najlepszych na świecie typków co nie szczędzą gardziela, drze ryja jak należy.

Ocelot napisał:do bandy doszedł Fisher

swego rodzaju to był punkt zwrotny w Cannibal Corpsie, od czasów Fishera Cannibal gra lepiej, płynniej, dojrzalej. Poza tym teksty też zdają się lepsze :wink:

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Cannibal Corpse

Postprzez Ocelot » 29 Cze 2009, 00:21

swego rodzaju to był punkt zwrotny w Cannibal Corpsie, od czasów Fishera Cannibal gra lepiej, płynniej, dojrzalej. Poza tym teksty też zdają się lepsze :wink:

Przecież dokładnie to powiedziałem :D
Właściwie to Fischer jest moim największym idolem i zarazem mentorem growlingu. To dzięki jego poradom mam o wiele bardziej rozciągniętą przeponę, pojemniejsze płuca i już w wieku 13 lat potrafię ostrego ryka pierdylnąć. Wszystko dzięki jemu. Jedną przeszkodą jest teraz mutacja głosu, która podczas dłuższego przeciągnięcia nagle całkowicie przestawia mi struny i brzmię jak zepsuta katarynka.
Ogólnie, koleś jest zaje**stym i jeszcze gra w WoW'a, i jeszcze hordą. Z resztą na "Placu Zabaw" w grze cytaty umieściłem to, co sądzi o Alliance w Warcrafcie ;p

Awatar użytkownika
Ocelot

Cannibal Corpse

Postprzez IgreKowiCz » 29 Cze 2009, 00:34

Ocelot napisał:koleś jest zaje**stym i jeszcze gra w WoW'a, i jeszcze hordą.

Widziałem kilka filmików na Youtube, między innymi tez, lanie z niego :mrgreen:

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Cannibal Corpse

Postprzez mgirl » 29 Cze 2009, 00:34

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Cannibal Corpse

Postprzez kury nas uratują » 30 Cze 2009, 12:36

Słucham sporadycznie, jakoś ich nie ubóstwiam.
Muzyka, na poziomie. Skrajnie szybka, dynamiczna, ostra. Jako muzycy są świetni, to trzeba im przyznać, potrafią tworzyć dobre kawałki. Niestety mają takiego nieudacznika w zespole jak, wspomniany wcześniej - Fisher. Koleś który niby śpiewa growlem. Tragedia, gdyby nie wokal, okey.
świat jest płaski

uśmiech !

Awatar użytkownika
kury nas uratują

Cannibal Corpse

Postprzez IgreKowiCz » 30 Cze 2009, 12:45

kury nas uratują napisał:Niestety mają takiego nieudacznika w zespole jak, wspomniany wcześniej - Fisher.

no co ty Fishera nie lubisz ? :P

w takim razie kogo byś chciała na wokalu w Cannibal Corpse, to się postaram załatwić :mrgreen:

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Cannibal Corpse

Postprzez Ocelot » 30 Cze 2009, 12:45

O kurde, kobieto, cios w serce. Nazwałaś Fishera nieudacznikiem?! Ku**a, przecież to jest najlepszy wokalista death metalowy naszych pieprzonych kurde czasów. Myślisz że to jest takie łatwe, tak głęboko growlować, albo takie screamy żołądkowe robić po kilkanaście sekund? Sorry, ale kto dla Ciebie jest wtedy dobrym wokalistą? Chester Bennington?
Sorry kobito, ale nic się na death metalu nie znasz...
A może Tobie się pomyliło? No bo CC miało 2 wokalistów, może słyszałaś Barnesa i teraz jedziesz po Corpsegrinderze?

Awatar użytkownika
Ocelot

Re: Cannibal Corpse

Postprzez kury nas uratują » 30 Cze 2009, 22:24

Ocelot napisał:Myślisz że to jest takie łatwe, tak głęboko growlować, albo takie screamy żołądkowe robić po kilkanaście sekund?

Oj uwierz że wiem jakie jest to trudne. A z resztą słuchając tego, nie myślę o tym ile musiał się męczyć żeby wydobyć taki głos z siebie. Jeżeli chce być już sławny na cały świat to słuchając death metalowego zespołu nie mogę współczuć wokaliście, że ile on się musiał namęczyć, biedaczek (a i tak mu nie wyszło). Nie pasuje mi akurat Jego growl.
Ocelot napisał:Sorry, ale kto dla Ciebie jest wtedy dobrym wokalistą? Chester Bennington?

Chester? myślałam że mówimy o growlu.
Ocelot napisał:A może Tobie się pomyliło? No bo CC miało 2 wokalistów, może słyszałaś Barnesa i teraz jedziesz po Corpsegrinderze?

Słyszałam obu wokalistów. Studiowałam kilka razy dyskografię tego zespołu, wokalista mi się nie pomylił :wink:
Ocelot napisał:Sorry kobito, ale nic się na death metalu nie znasz...

A mnie jest przykro ze tak ciężko Ci zaakceptować że ktoś może mieć inne zdanie, niż ty.

Z resztą death metal to nie tylko growl. Więc nie mów słońce że się na nim nie znam. Patrze ogólnie, na cały zespół- jako całość. Ale i na każdą jego część z osobna, death to nie tylko growl. W CC nie odpowiada mi akurat Fisher, muzyka jest genialna- no tylko co z tego jeżeli wokal wszystko psuje?
świat jest płaski

uśmiech !

Awatar użytkownika
kury nas uratują

Cannibal Corpse

Postprzez Ocelot » 30 Cze 2009, 22:36

Wiesz, gdyby Corpsegrinder rzeczywiście był nieudacznikiem (Nie chodzi mi o Twój gust, tylko o jego umiejętności muzyczne), to nie wydaje mi się że przez wielu znawców muzyki i prasę na całym świecie zostałby uznanym jednym z najlepszych wokalistów death metalowych. On może się Tobie nie podobać, ale uwierz mi, on na prawdę jest dobry.

P.S. No to powiedz kto jest twoim ulubionym wokalistą-growlistą?
P.S.S. Ja bym na Twoim miejscu już nie spał w nocy :wink:
P.S.S.S. (xD) Masz rację, przepraszam że tak na Ciebie wyleciałem ale Corpsegrinder to po prostu jest dla mnie jak mamusia, wiesz jak to jest :D

Awatar użytkownika
Ocelot

Postprzez kury nas uratują » 30 Cze 2009, 23:01

Ocelot napisał:Wiesz, gdyby Corpsegrinder rzeczywiście był nieudacznikiem (Nie chodzi mi o Twój gust, tylko o jego umiejętności muzyczne), to nie wydaje mi się że przez wielu znawców muzyki i prasę na całym świecie zostałby uznanym jednym z najlepszych wokalistów death metalowych. On może się Tobie nie podobać, ale uwierz mi, on na prawdę jest dobry.

Ok, może i jest na prawdę dobry ale mnie czymś odpycha. Nie chodzi o to że death powinien być taki - odpychający, groźny czy co tam chcecie. Tak nie do końca pasuje do całości, akurat jego growl. Rzeczywiście może nieudacznik to za dużo powiedziane :wink:
Ocelot napisał:P.S. No to powiedz kto jest twoim ulubionym wokalistą-growlistą?

O rany :roll: Ja nawet gitarzysty nie mam ulubionego...
Nie wiem, ulubionego nie mam. Za jakiś czas i tak ulubiony stanie się tylko dobrym, a ktoś inny awansuje na najlepszego.
Może... Mikael Åkerfeldt? Ten z Opeth'u. Jego growl nie wiem czy jest super czy jest tylko dobry, średni... ale jako wokal w zespole tworzy idealne dopełnienie. Nie wychodzi na przód, łączy się z muzyką. Tego mi brakuje w wokalu Fishera.
Ocelot napisał:P.S.S.S. (xD) Masz rację, przepraszam że tak na Ciebie wyleciałem ale Corpsegrinder to po prostu jest dla mnie jak mamusia, wiesz jak to jest :D

no wiem, wiem :wink: z resztą też nie byłam jakoś specjalnie miła ;]
świat jest płaski

uśmiech !

Awatar użytkownika
kury nas uratują

Cannibal Corpse

Postprzez korn15 » 12 Lip 2009, 20:05

Ja Wam powiem tak. Cannibal Corpse jest wykur****** w ch** brutal death metalowym zespołem na świecie, lecz powiem, że dla mnie Corpsegrinder czy Chris Barnes nie są najlepszymi growlistami. Dlaczego?? Hmm.... Według mnie to jednak Peter z Vader jest najlepszy. Ma bardzo mały przester na wokal jak Corpsegrinder :). Nie będę ich porównywać, bo dla mnie są wykur***** \m/, ale bass po prostu wymiata. To jest po prostu coś cudownego. Live Cannibalism 2000 utwór Hammer Smashed Face to bass jest po prostu cudowny. W łeb to wchodzi jak dobre whiskey :):):)

Awatar użytkownika
korn15

Postprzez probartas » 15 Lip 2009, 13:46

Jezeli chodzi o growl to jestem zielony więc może mi ktoś powiedziec czy chester bennigton z LP spiewa gardłem czy growluje??

probartas

Cannibal Corpse

Postprzez Mastema666 » 15 Lip 2009, 23:25

Chester nie growluje....
Bez przesady....
http://www.youtube.com/watch?v=D5Hv0tsvpyU
Tu masz Cannibal Corpse :)

Awatar użytkownika
Mastema666

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry