Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234370 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Całusek

Jeśli tworzysz coś i chcesz zaprezentować swoje prace innym, poprosić o radę albo podzielić się doświadczeniem w dziedzinie sztuki, to jest to miejsce w sam raz dla Ciebie. W dziale tym umieszczamy wiersze, rysunki, rzeźby, nagrania muzyczne oraz inne dzieła.

Całusek

Nieprzeczytany postprzez Kizoku » 26 Sty 2012, 17:33

Wprawdzie tekst pojawił się już w temacie dotyczącym konkursu walentynkowego, ale tam chyba nie komentuje się prac, a cenię sobie opinię kochanych forumowiczów. A nuż trafi się jakiś komplement, który na pewno przyda mi się na otarcie łez, bowiem powątpiewam w zwycięstwo w kategorii "najsłodszy i najcałuśniejszy wierszyk".

Całusek

W oczach błysk i szybkie pchnięcie
plecy gości me podłoga
wwierca w deski lędźwie
słodki ciężar na mych nogach

dłoń rozdziera skórę prędko
w serce pazur wbija się
przez zasłonę płomienistą
słyszę jak pracuje miech

para zbliża się do nozdrzy
błyska kieł
piórko pada na mą wargę
wtem

inny świat poznają usta
dzika fala idzie w tan
woda gardło me wypełnia
utopiony drgam

Awatar użytkownika
Kizoku

• Pochwały:10

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Całusek

Nieprzeczytany postprzez IronischWesen » 27 Sty 2012, 14:53

Coś Ci nie komentują. Więc zacznę.

Nie mam pojęcia czy Ty ten wiersz na poważnie ale uznam, że tak - nie wiem czy słusznie. Nieważne.

Osobiście całkiem mi się podoba. Niektóre momenty raczej są dla mnie komicznie napisane i sama powątpiewam w ich poważny sens.
Druga zwrotka mi się nie podoba..
w serce pazur wbija się

Zwłaszcza ten wers. :lol: Jak czytam to w myślach, to nie wiem czy mam się śmiać, czy wręcz przeciwnie i właśnie przeczytałam głęboką poezję.
Bądź co bądź dobry Całusek, Panie Kizoku.
" Możesz zmienić niebo, które masz nad sobą, ale duszy w sobie nie. "

Awatar użytkownika
IronischWesen

• Pochwały:11

Całusek

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 27 Sty 2012, 14:53

Awatar użytkownika
mgirl

Całusek

Nieprzeczytany postprzez Nancy » 27 Sty 2012, 15:50

Kizoku stać Cię na coś lepszego ;)
trzecia zwrotke źle się czyta, tzn ja osobiście cały wiersz czytałam tak jakby sylabami by lepiej zrozumieć. Żadnych błędów styl Ci nie wytknę bo się na tym nie znam, ale wiersz porywa i wprawia w zadumę albo nie. Ten Ci coś nie wyszedł. To Twój pierwszy wiersz?
i nie do końca wiem o co w nim chodzi..
Niech ludzie nie znający miłości szczęśliwej twierdzą, że nigdzie nie ma miłości szczęśliwej. Z tą wiarą lżej im, będzie żyć i umierać.

Awatar użytkownika
Nancy
Kumpel

• Pochwały:33

Całusek

Nieprzeczytany postprzez roock#96> » 27 Sty 2012, 19:16

Chciałeś żeby były rymy krzyżowe (ABAB)? Jeśli tak to musisz dostosowac się do tego wszędzie:)
A poza tym, jeśli jesteś amatorem to całkiem nieżle :D

Awatar użytkownika
roock#96>

• Ostrzeżenia:1

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry