Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233416 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Brodka

Dział dla osób lubiących typowo taneczną muzykę.

Brodka

Nieprzeczytany postprzez rozczochrany » 31 Paź 2009, 13:22

Monika Brodka - polska wokalistka wykonująca soul i pop.
W 2003 roku wzięła udział w programie Idol zajmując pierwsze miejsce. W tym samym roku wydała płytę pt. Album na której znalazły się stare przeboje soulowe. W 2006 roku wydała drugą płytę, którą promowały single Znam Cię na pamięć i Miał być ślub. W 2008 roku nagrała trzy piosenki na potrzeby serialu Brzydula. Pojawiła się również w piosence Niagara Falls projektu Silver Rocket.

Co myślicie o tej wokalistce? Znacie? Słuchacie? Lubicie? Uważacie, że zasłużyła na wygraną idola?

Ja bardzo lubię Monikę, ma świetny głos i niektóre teksty. Właśnie ją, ze wszystkich uczestników idola szanuję najbardziej. Wydaje mi się, że Monika jeszcze pokaże na co ją stać.
Patrz, piękną maskę każdy założył na swoją twarz.
Pewnie i Ty też ją masz.

Awatar użytkownika
rozczochrany
Kumpel

• Miejscowość:Chorzów
  • Pochwały:59

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Brodka

Nieprzeczytany postprzez coldy » 24 Paź 2011, 18:31

ja nienawidzę brodki, za to, co robiła przed grandą. płytkie, populistyczne teksty, były okropne. produkcja też przeciętna.-sprzedały się dlatego, że były to utwory pisane typowo do radia. GRANDA świetna! szczególnie krzyżówka dnia :>

Awatar użytkownika
coldy

Brodka

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 24 Paź 2011, 18:31

Awatar użytkownika
mgirl

Brodka

Nieprzeczytany postprzez Peggy » 24 Paź 2011, 20:27

Brodki szczerze nie znosiłam, kiedy słyszałam "Żoną miałam być, miał być ślub i wesele też...". Jakaś tragedia to była. Zupełnie się nią nie interesowałam. Aż do zeszłego miesiąca, kiedy w zasadzie przypadkowo trafiłam na jej koncert i usłyszałam piosenki z płyty Granda i wiece, co? Zakochałam się w niektórych! Powaliło mnie na kolana to, jak tak kobieta się zmieniła. Ma w końcu swój styl, ma co pokazać. Saute, k.o., ckropki i kreski, krzyżówka dnia <3 Jestem pełna podziwu dla niej. Może nie jest i nie będzie to dla mnie nigdy jakaś ulubiona wokalistka, ale wielki szacunek za to, czego dokonała tą ostatnią płytą.
It' simply as that
you shouldn't look back
and cry, cry for what's been misunderstood.

Awatar użytkownika
Peggy

• Pochwały:11

Brodka

Nieprzeczytany postprzez Ser. » 24 Paź 2011, 21:52

Nie wielbię jakoś szczególnie Moniki. Nie mój styl muzyczny. Ale przyznam szczerze, że ostatnia płyta mnie zaciekawiła. Jest jakaś inna, zmysłowa, niecodzienna i nawet godna przesłuchania.
"Wystarczy gest, słowo, by zranić tak boleśnie, zniszczyć szansę, cienką nić porozumienia."

Awatar użytkownika
Ser.

• Pochwały:2

Brodka

Nieprzeczytany postprzez coldy » 25 Paź 2011, 17:11

właśnie,
jednym słowem [kolokwialnie] zajebista :).
polączenie delikatnej alternatywy z folkiem to BARDZO ryzykowne, ale jej się udało! i to jak! a "saute" kocham!, co prawda bardzo przypomina tam nosowską, i wielu ją za to potępiło, ale to nie zmienia faktu, że brodka świetnie sobie tam poradziła i pasuje jej ten styl.
mam nadzieje, że nie skończy się to jedną płytą, że brodka się wyczerpie, skończy i wróci to badziewnego popu.
kocham ją za grandę i nie wyobrażam sobie, jak mogła by wrócić do tego badziewia przed nią :)

Awatar użytkownika
coldy

Brodka

Nieprzeczytany postprzez Kropka. » 10 Gru 2011, 20:41

Kropka. napisał:Przesłuchałam dziś całą jej dyskografię. Ostatnia płyta jakoś w ogóle do gustu mi nie przypadła, poprzednie płyty ujdą. Lubię jej głos. Generalnie muzyka, którą tworzy Brodka jest baaardzo lekka.

Gust mi się zmienił. Ostatnia płyta jest najlepsza. Z kolei piosenki śpiewane po angielsku jakoś mi nie podchodzą. Kawałki, które podobają mi się najbardziej to Saute, Kropki kreski, Szysza, Krzyżówka dnia i K.O..
Zdecydowanie lubię Brodkę.
Can't believe you were once just like anyone else
Then you grew and became like the devil himself
Pray to god I think of nice thing to say
But I dont think I can so fuck you anyway.

Awatar użytkownika
Kropka.

• Pochwały:16

Brodka

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 10 Gru 2011, 20:41

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Brodka

Nieprzeczytany postprzez bananowa » 11 Gru 2011, 14:37

Nigdy za nią nie przepadałam jednak jej nowa płyta Granda jest świetna.
if u close ur eyes, u see darkness. but if u keep them closed for long enough, and concentrate hard, u'll see light.

Awatar użytkownika
bananowa

• Miejscowość:Neverland
  • Pochwały:7

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry