Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233416 postów.

mgirl

Elana napisał:O Czy problemem może być to,że jestem praworęczny?
JakubJakub napisał:Trochę odkopię, ale mam nadzieję, ze pomogę.
Problem nie tkwi w tym, ze jesteś praworęczny, a raczej w tym, że nie jesteś nauczony, przyzwyczajony rzucać się w lewą stronę. Ludzie kiedy są mali podobno najszybciej się uczą, ty jako dziecko, bądź trochę starsze dziecko wolałeś rzucać się w prawą stronę bo po prostu było Ci lepiej, jednak gdybyś wtedy nauczył się rzucać także w lewą nie robiłoby Ci to różnicy. Dlatego teraz jeśli chcesz rzucać się w lewą stronę bez żadnej bariery psychicznej (bo to też odgrywa swoją rolę) i poprawnie fizycznie musisz się tego pouczyćBrzmi śmiesznie, ale tak jest. Na początek siądź rozkrokiem na murawie i niech ktoś rzuca Ci piłkę na lewą stronę, później kucnij i niech robi to samo. Po paru takich treningach myślę, że już z pewnością lepiej będzie rzucało Ci się w lewą stronę. Zwracaj uwagę także na poprawne ułożenie ciała, bo to też odgrywa kluczową rolę podczas rzutu.

mgirl

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości