Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233416 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Bramkarski problem.

Dział dla każdego miłośnika piłki nożnej. Prowadzimy dyskusje na temat gwiazd, ciekawych meczów, czy innych ważnych wydarzeń ze świata piłki.

Bramkarski problem.

Nieprzeczytany postprzez Elana » 13 Mar 2011, 18:43

Otóż powiem,że ogólnie na bramce gram od podstawówki(amatorsko z powodu zdrowia) W podstawówce i gimnazjum rzadko się rzucałem jednak w liceum wytrenowałem to bardzo dobrze i mam niezły refleks. Ale jest jeden problem. Bardzo dobrze rzucam się na prawą stronę natomiast z lewą jest dużo gorzej. Jakoś nie potrafię się dobrze złożyć do interwencji i często zamiast klasycznego rzucenia się w lewą stronę to wychodzi mi ,że rzucam się na prawo i tylko nogi wystawiam w lewą stronę. Co prawda paroma takimi dzoiwnymi interwencjami udało mi się obronić strzał w lewym słupek właśnie nogą. Klasyczna parada w lewą stronę chyba mi wyszła tylko raz w życiu;) Jak się przełamać? Czy problemem może być to,że jestem praworęczny?

Elana

• Miejscowość:Toruń
  • Pochwały:1

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Bramkarski problem.

Nieprzeczytany postprzez johanneskate » 13 Mar 2011, 19:06

Na pewno jest trudniej. Ćwicz to rzucanie się na lewo, niech stanie się równie naturalne jak na prawo.
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Bramkarski problem.

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 13 Mar 2011, 19:06

Awatar użytkownika
mgirl

Re: Bramkarski problem.

Nieprzeczytany postprzez Bastek10 » 17 Mar 2011, 21:58

Elana napisał:O Czy problemem może być to,że jestem praworęczny?

Nie to nie to.
Powiedzmy że chcesz zrobić salto i się boisz.Będziesz do tego podchodzić i będziesz chciał to zrobić.Jak zrobisz salto to zrobisz kolejne szybciej i bez problemów bo będziesz pewniejszy siebie.Tak samo ja tu,rzuć się pewnie na lewą stronę a się przełamiesz i będziesz pewniejszy siebie.

Awatar użytkownika
Bastek10

• Miejscowość:Mielec/Paryż

Bramkarski problem.

Nieprzeczytany postprzez JakubJakub » 21 Cze 2011, 15:57

Trochę odkopię, ale mam nadzieję, ze pomogę.
Problem nie tkwi w tym, ze jesteś praworęczny, a raczej w tym, że nie jesteś nauczony, przyzwyczajony rzucać się w lewą stronę. Ludzie kiedy są mali podobno najszybciej się uczą, ty jako dziecko, bądź trochę starsze dziecko wolałeś rzucać się w prawą stronę bo po prostu było Ci lepiej, jednak gdybyś wtedy nauczył się rzucać także w lewą nie robiłoby Ci to różnicy. Dlatego teraz jeśli chcesz rzucać się w lewą stronę bez żadnej bariery psychicznej (bo to też odgrywa swoją rolę) i poprawnie fizycznie musisz się tego pouczyć :roll: Brzmi śmiesznie, ale tak jest. Na początek siądź rozkrokiem na murawie i niech ktoś rzuca Ci piłkę na lewą stronę, później kucnij i niech robi to samo. Po paru takich treningach myślę, że już z pewnością lepiej będzie rzucało Ci się w lewą stronę. Zwracaj uwagę także na poprawne ułożenie ciała, bo to też odgrywa kluczową rolę podczas rzutu.
"Padłem... nikt nie poda ręki... sam wstanę... silniejszy"
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia."
"Na tyle jesteś dobry, na ile jest dobry Twój najsłabszy punkt"

Awatar użytkownika
JakubJakub

Bramkarski problem.

Nieprzeczytany postprzez AiVi » 31 Sie 2011, 21:17

Nie będę dyskutował bo to nie ma najmniejszego sensu, ja sam jestem bramkarzem, ale mniejsza o to, trenuj trenowanie to jest jedyny sposób ;]

(Ja sam mam pewne problemy jeżeli chodzi o lewą stronę :wink: )

Awatar użytkownika
AiVi

Nieprzeczytany postprzez Elana » 01 Wrz 2011, 03:14

JakubJakub napisał:Trochę odkopię, ale mam nadzieję, ze pomogę.
Problem nie tkwi w tym, ze jesteś praworęczny, a raczej w tym, że nie jesteś nauczony, przyzwyczajony rzucać się w lewą stronę. Ludzie kiedy są mali podobno najszybciej się uczą, ty jako dziecko, bądź trochę starsze dziecko wolałeś rzucać się w prawą stronę bo po prostu było Ci lepiej, jednak gdybyś wtedy nauczył się rzucać także w lewą nie robiłoby Ci to różnicy. Dlatego teraz jeśli chcesz rzucać się w lewą stronę bez żadnej bariery psychicznej (bo to też odgrywa swoją rolę) i poprawnie fizycznie musisz się tego pouczyć :roll: Brzmi śmiesznie, ale tak jest. Na początek siądź rozkrokiem na murawie i niech ktoś rzuca Ci piłkę na lewą stronę, później kucnij i niech robi to samo. Po paru takich treningach myślę, że już z pewnością lepiej będzie rzucało Ci się w lewą stronę. Zwracaj uwagę także na poprawne ułożenie ciała, bo to też odgrywa kluczową rolę podczas rzutu.

Ja gram amatorsko;) Miałem grać w klubie,ale z powodu głupoty nie wyszło i teraz za pozno:/ Dzięki za rade;) Właśnie to tak jest,że ja rzucać się to nauczyłem dopiero w liceum. Na lewą stronę raz mi wyszła super interwencja o dziwo,ale naprawde nie jest latwo sie przelamac. Moje cialo wyglada dziwnie jak sie rzucam na lewa strone. Nogi mi uciekają i czesto wtedy ta pilka idzie mi jakos po nodze i puszczam szmate:/

Elana

• Miejscowość:Toruń

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 01 Wrz 2011, 03:14

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Bramkarski problem.

Nieprzeczytany postprzez Zlotynr » 07 Wrz 2011, 22:16

Trzeba najlepiej iść na boisko kiedy jest grząsko, nie poczujesz jak lądujesz (nie czuć bólu) i wybijać się z nogi która jest bliżej piłki z całej siły i albo łapiesz i lądujesz na piłce, albo wybijasz i na rękach lądujesz, ja też tak miałem że nie mogłem w jedną stronę się rzucać, a teraz na treningach (przy nowej płycie cud malina:D) każdy wolny to pośmiewisko dla mnie, bo co strzał po oknie, to ja to łapie...

Awatar użytkownika
Zlotynr

• Pochwały:3

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry