Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233416 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Brak miesiączki a piana na moczu

Twoje ciało wysyła Ci niepokojące sygnały? A może szukasz sposobu na poprawienie jego kondycji? Nie wiesz jaką dietę wybrać? Jeśli tak, to dział ten stoi dla Ciebie otworem.

Nieprzeczytany postprzez Midola » 06 Sty 2012, 13:08

Witam!

Niedawno zauważyłam, że na moim moczu pojawiła się biała piana. Nie występuje ona w jakieś wielkiej ilości ale jednak. Po prostu na obrzeżach (tam gdzie mocz ma kontakt z muszlą) pojawia się białe zapienienie. Pozatym okres spóźnia mi się około 4 dni. Do tej pory obserwowałam tylko nieznaczne odbieganie od regularności miesiączki (np. pojawiała się dzień wczesniej albo dzien później). Czy jedno z drugim może mieć coś wspólnego?

Doddam że:
na 100% jestem dziewicą (tzn. nie uprawiałam seksu)
mam 16 lat.

Midola

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez SteBy » 06 Sty 2012, 13:14

Masz 16 lat, a to, że masz nieregularną miesiączkę jest jeszcze normalne :)
Piana na moczu? Pienienie się moczu może być spowodowane obecnością w nim białka. Radzę zrobić badania w razie czego :)

Pamiętaj, że zauważone ostatnio pienienie się moczu w toalecie może być spowodowane np. zmianą rodzaju używanej dotychczas kostki do wc na inną :P

SteBy

• Miejscowość:Białystok

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 06 Sty 2012, 13:14

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Midola » 06 Sty 2012, 13:31

To nie ma związku z kostką ;P

Badania zrobię w najblizszym czasie :)

Dzięki :)

Midola

Nieprzeczytany postprzez ema » 06 Sty 2012, 15:06

Midola - a nie masz jakiejś infekcji dróg rodnych czy moczowych? nie piecze Cię, nie boli?

Druga sprawa - białko w moczy jest na prawde bardzo niepokojącym objawem więc marsz na badania.

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry