przez Julka1991 » 02 Sty 2012, 00:03
Hej
Boję się że chyba cierpię na anoreksję .
Mam 165 cm wzrostu a ważę 50 kg. czasem nawet mniej.
Udaje że jem więcej , chowam jedzenie że niby zjadłam. Ciągle wydaje mi sie że jestem za gruba , inni tak nie uważają mówią że jestem szczuplutka. A ja nie moge patrzeć na swój brzuch na swoje nogi. Nie zawsze się głodzę , czasem mam takie miesiące że jem normalnie ale czasem mam tak że jak coś zjem to odczuwam straszne poczucie winy i czuje sie taka napompowana , gruba że coś zjadłam. Z charakteru to jestem takim niby wzorem , ideałem , najlepsze stopnie, towarzyska, itp. nikt nie przypuszcza że mam takie myśli o swoim ciele. No i mam takie coś że się ciągle o coś obwiniam , że cos źle zrobiłam itp. To jest okropne i już wole sie obwiniac za to że coś zjadłam niż że coś źle zrobiłam , źle powiedziałam. Jestem perfekcjonistką, jak coś robie to dobrze od początku do końca, jestem nad wiek odpowiedzialna , ale nie umiem nijak wyluzować . Ciągle żyje w jakimś napięciu . Najgorsze jest to że czasem bym chciała jesc ale wcale nie czuje głodu . Depresji to raczej nie mam ale jakies takie cos pod depresje -czesto mam doła, jestem smutna, czuje sie do niczego i nic nie warta.
Czy moge cierpiec na anoreksje ? Co mam z tym zrobić ? Strasznie sie boje.
mam niecałe 20 lat.