Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233416 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Body Art

Dział poświęcony ciekawym aspektom życia, jakimi z pewnością są sprawy kulturalne. =)

Body Art

Nieprzeczytany postprzez fridaaa » 12 Sty 2011, 21:57

Co sądzicie o Body Art?
Body art ( sztuka ciała) – kierunek w sztuce, w którym materiałem i środkiem ekspresji jest ciało artysty. Termin ten bywa również rozumiany bardzo szeroko. Określa się nim wszelką sztukę wykorzystującą ciało człowieka (teatr, taniec itd.) lub zgłębiającą tematykę ciała, włączając takie dziedziny jak m.in. malarstwo, rzeźba, sztuka wideo, fotografia.
Interesuje mnie zwłaszcza opinia dotycząca malarstwa na ciele, dotyczące np. czegoś takiego:
Image
Image
Image

Czy ludzkie ciało, jako "płótno", daje większe możliwości ekspresji? Czy te nietrwałe jakby nie było obrazy są tak samo fascynujące jak, a może nawet bardziej, niż tradycyjnie zapisane na papierze lub innej malarskiej tkaninie?
Czy też body art jako tatuowanie- jest sztuką?
Sama mam zamiar zabrać się za body art rozumiany jako malunki na ciele, wykorzystanie człowieka jako emocjonalne żywe płótno-dlatego ciekawa jestem opinii :wink:
materia jest tylko zmagazynowaną energią, zapadnią podniebienia wszechświata.

Awatar użytkownika
fridaaa

• Miejscowość:Poznań
  • Pochwały:8

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Body Art

Nieprzeczytany postprzez Audrey. » 12 Sty 2011, 22:15

łał super :)
Bardzo mi się to podoba. Co prawda widziałam kiedyś pomalowanych ludzi, ale tylko na jeden kolor i niewiele to miało ze sztuką wspólnego moim zdaniem.
Szkoda tylko później zmyć z siebie to co tworzyło się ileś godzin(?).
Kobieta bez bogów. O.F.

Awatar użytkownika
Audrey.

• Pochwały:7

Body Art

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 12 Sty 2011, 22:15

Awatar użytkownika
mgirl

Body Art

Nieprzeczytany postprzez fridaaa » 12 Sty 2011, 22:17

od kilku do kilkunastu godzin tak w sumie
materia jest tylko zmagazynowaną energią, zapadnią podniebienia wszechświata.

Awatar użytkownika
fridaaa

• Miejscowość:Poznań
  • Pochwały:8

Body Art

Nieprzeczytany postprzez licej » 07 Lut 2011, 11:17

Ciekawe całkiem, mój kumpel miał na łóżkiem wielki plakat z sześcioma dziewczynami, który miały na plecach wymalowane okładki płyt pink floyd.

Awatar użytkownika
licej

Body Art

Nieprzeczytany postprzez Olena. » 10 Lip 2011, 22:19

Zarówno artysta jak i model muszą mieć duże pokłady cierpliwości. Sztuka piękna choć bardzo nietrwała jedyne co po danym ''obrazie'' pozostanie to wspomnienia i zdjęcia.

Ciekawi mnie czy model może żądać przerwy na potrzemy fizjologiczne.

Awatar użytkownika
Olena.

• Miejscowość:Tychy

Body Art

Nieprzeczytany postprzez Blud » 10 Lip 2011, 22:58

Zawsze coś takiego mi się podobało.
www.wyborcza.biz - BIZNES, LUDZIE, PIENIĄDZE

Blud

• Pochwały:1

Body Art

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 10 Lip 2011, 22:58

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Body Art

Nieprzeczytany postprzez Salami » 30 Lip 2011, 18:29

Strasznie spodobała mi się druga i trzecia fotka.

Co do takiego malowania to... nietrwałe to ;< chyba, że się uwieczni na fotografii, ale to przecież "nie to". Moim zdaniem najlepsze do malowania jest np płótno, gdzie obraz można zachować na bardzo długo. Podobnie mam z tatuażami- strasznie mi się podobają, ale niektóre to takie arcydzieła, że aż żal mi, że są umieszczone na skórze, która się "zużyje", a to dzieło, niejednokrotnie unikatowe i jedyne w swoim rodzaju (nie mówię tu o byle szabloniku dziaranym na masową skalę) zostanie złożone do grobu wraz z posiadaczem. Może i durna myśl, ale tak mam i już :mrgreen:

Ciekawe i niejednokrotnie inspirujące to, ale co do malowania na ciele- szkoda jak dla mnie czasu na malowanie czegoś tak nietrwałego. Co do szerszego, bardziej ogólnego ujęcia body artu- to prawda, że ciało ludzkie jest świetnym kształtem o doskonałych proporcjach, jest bardzo ekspresyjne i potrafi być inspirujące.
A jeśli Boga nie ma, a jedynym Szatanem jest ten,
który przekonał wszystkich, że on naprawdę istnieje?

Awatar użytkownika
Salami
Kumpel

• Pochwały:26

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry