Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233416 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Blada twarz (trądzik)

Twoje ciało wysyła Ci niepokojące sygnały? A może szukasz sposobu na poprawienie jego kondycji? Nie wiesz jaką dietę wybrać? Jeśli tak, to dział ten stoi dla Ciebie otworem.

Blada twarz (trądzik)

Postprzez mrau » 14 Lip 2011, 23:03

Witajcie,
mimo 20lat mam mały problem z trądzikiem, nie duży kilka pryszczy na krzyż. Do tego dochodzi moja blada cera, wiele ludzi myśli że mam anemie. Taki duet (trądzik, blada twarz) ładnie nie wygląda, tak jest lato - jazda na plaże i się opalać, ale jak to powiedzieć brak czasu do tego dochodzą kompleksy. Nie chodzi mi nabrać opalenizny abym był czerwony czy tam brązowy chcę mieć normalną twarz nie jak anemik. Możecie mi coś polecić - solarium + odpowiednie kremy, Cokolwiek nie wiem nawet jak zacząć, dzięki.

Awatar użytkownika
mrau

Użytkownik zbanowany

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Blada twarz (trądzik)

Postprzez SecondChance » 14 Lip 2011, 23:16

Dlaczego nie chcesz iść na solarium? Przecież pare razy by Ci nie zaszkodziło a już byś nabrał ładniejszych kolorków, ponoć to także eliminuje pryszcze, gdzieś tak słyszałam że po prostu je wysusza.
Nie wiem czy to prawda, jednak warto spróbować? Wybierz się, jeśli jest to dla Ciebie jakaś wstydliwa rzecz, no bo jak to? mężczyzna - solarium i to w wieku 20 lat? No śmiech na sali jak nic, ale przecież nikt nie musi o tym wiedzieć prawda?; >
Hip-hop we mnie tętni i nawet kiedy umrę,
Będę miała zamontowane dwa subwoofery w trumnie.

Awatar użytkownika
SecondChance

• Pochwały:1

Blada twarz (trądzik)

Postprzez mgirl » 14 Lip 2011, 23:16

Awatar użytkownika
mgirl

Blada twarz (trądzik)

Postprzez mrau » 14 Lip 2011, 23:40

Mówiąc o kompleksie miałem na myśli opalanie się nad morzem :)

Awatar użytkownika
mrau

Użytkownik zbanowany

Blada twarz (trądzik)

Postprzez Punkowa Krolowa » 14 Lip 2011, 23:48

Ja bym Ci radziła wyleczyć trądzik.
mrau napisał:Taki duet (trądzik, blada twarz) ładnie nie wygląda

Jeśli przeszkadza Ci latem to w ciągu innych pór roku chyba też, prawda? Idź do dermatologa i nie będzie problemu. Ale jeżeli wolisz się opalić, to solarium nie jest złym pomysłem.

Awatar użytkownika
Punkowa Krolowa

Blada twarz (trądzik)

Postprzez SecondChance » 15 Lip 2011, 00:03

Ah, to zmienia postać rzeczy :D .
Hip-hop we mnie tętni i nawet kiedy umrę,
Będę miała zamontowane dwa subwoofery w trumnie.

Awatar użytkownika
SecondChance

• Pochwały:1

Re: Blada twarz (trądzik)

Postprzez FleurDeCoton » 15 Lip 2011, 00:31

SecondChance napisał:ponoć to także eliminuje pryszcze, gdzieś tak słyszałam że po prostu je wysusza

Tak, eliminuje na kilka tygodni a potem jest ich dwa albo trzy razy więcej. Każdy dermatolog Ci to powie.
Commie ghosts, trying to steal our rockets and fly to moon, so they can paint it pink and put Lenin's face on it.

Awatar użytkownika
FleurDeCoton

Postprzez mgirl » 15 Lip 2011, 00:31

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Blada twarz (trądzik)

Postprzez mrau » 15 Lip 2011, 00:50

Ale żeście się przyczepili do tych pryszczy ;D
Jest ich na prawdę nie wiele wspomniałem o nich tylko dlatego aby bardziej zobrazować moją twarz ;D, jeśli o nie chodzi to próbowałem je leczyć z dermatologiem i udało się je wyleczyć, w wieku 16-19lat miałem z nimi poważny problem - cała twarz. Dziś pojawiają się nie raz w szczególności gdy pozwolę sobie na czekoladę na 2 dzień pojawia się ich garstka.
Wracając do głównego wątku czy chodząc na solarium otrzymam "efekt" opalenizny w kolorze "naturalnego człowieka" bo jak wspomniałem nie chodzi mi o opalenie tylko o nabranie "normalnej" barwy skóry.

Awatar użytkownika
mrau

Użytkownik zbanowany

Blada twarz (trądzik)

Postprzez FleurDeCoton » 15 Lip 2011, 01:29

mrau, po pierwsze idź się zbadać czy faktycznie nie masz anemii, a po drugie... Po co się opalać? Ostatnio blade jest modne :mrgreen: Ja tam uwielbiam ludzi białych jak papier (i sama do nich należę ;p)
Commie ghosts, trying to steal our rockets and fly to moon, so they can paint it pink and put Lenin's face on it.

Awatar użytkownika
FleurDeCoton

Blada twarz (trądzik)

Postprzez johanneskate » 15 Lip 2011, 07:31

mrau napisał:Wracając do głównego wątku czy chodząc na solarium otrzymam "efekt" opalenizny w kolorze "naturalnego człowieka" bo jak wspomniałem nie chodzi mi o opalenie tylko o nabranie "normalnej" barwy skóry.

To nie jest główny wątek. Główny wątek to jest trądzik na bladej twarzy, tak przynajmniej ten temat z początku prowadziłeś. :D

A co do solarium. Jeśli stopniowo kilka razy pójdziesz, to będziesz miał kolor normalnej skóry, ale on zejdzie kiedyś tam. :] Może idź na pole popracować, czy chodź na powietrzu więcej? Ja mam od chodzenia po dworzu już drugiego dnia lata mnóstwo piegów(robią mi się od słońca) i kolor skóry mi ciemnieje.
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Postprzez kubomił » 15 Lip 2011, 10:00

nie opalaj się! opaleniznę mają tylko wieśniacy. blada skóra jest szlachecka.
abecadło z pieca ...?

Awatar użytkownika
kubomił

Blada twarz (trądzik)

Postprzez mrau » 15 Lip 2011, 13:14

Heh, jednak spróbuje z solarium. Co do badań lekarskich przechodzę je regularnie co rok od 15 roku życia bo od tego czasu jestem blady jak trup :). Oczywiście kiedyś mogłem spokojnie opalić się w wakacje i opalenizna trzymała dość długo, ale i tak w końcu wracała do naturalnej barwy.

Awatar użytkownika
mrau

Użytkownik zbanowany

Postprzez Aktywacja » 15 Lip 2011, 17:14

Na krosty jodyna, tylko nie za dużo. Najlepiej na noc, a na to żeby zbrązowieć to może te jakieś blsamy, które opalają skórę? Ja sama ich nigdy nie stosowałam, a ty może spróbuj.

Awatar użytkownika
Aktywacja

• Pochwały:8

Blada twarz (trądzik)

Postprzez mrau » 15 Lip 2011, 18:29

A jaki jest dokładny "przepis" na smarowanie jodyną?
Bez dodatków samą jodyną, czy może ma być rozpuszczona w wodzie/itp?

Awatar użytkownika
mrau

Użytkownik zbanowany

Blada twarz (trądzik)

Postprzez Aktywacja » 16 Lip 2011, 21:01

kupujesz w aptece jodyne w małej butelce. Kosztuje koło 3 zł. Przed uzyciem wstąrzśnij torchę, zeby ten jod z dna się rozcieńczył z tym całym roztworem. Jak za dużo uzyjesz to poźniej nie zejdzie wiec dokładnie celuj w krosty i nie za dużo. Weź to najlepiej palcem rozsmaruj. A dokładnie co robi jodyna? Wysusza. Mnie pomaga. Jakbyś kiedys za dużo dał to nasmaruj jakimś tłustym kremem. Lepiej nie bierz jej na policzki, na czy ja nigdy nie brałam i nie wiem jakie mogą być skutki.

Awatar użytkownika
Aktywacja

• Pochwały:8

Blada twarz (trądzik)

Postprzez FleurDeCoton » 18 Lip 2011, 00:46

Aktywacja, nie miałaś potem problemów ze zmyciem żółtych śladów? Bo pamiętam, że jak kiedyś musiałam sobie zmieniać opatrunki, to całe palce miałam żółte od jodyny i nie szło tego domyć...

Awatar użytkownika
FleurDeCoton

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry