Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233416 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Blada twarz (trądzik)

Twoje ciało wysyła Ci niepokojące sygnały? A może szukasz sposobu na poprawienie jego kondycji? Nie wiesz jaką dietę wybrać? Jeśli tak, to dział ten stoi dla Ciebie otworem.

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez mrau » 14 Lip 2011, 23:03

Witajcie,
mimo 20lat mam mały problem z trądzikiem, nie duży kilka pryszczy na krzyż. Do tego dochodzi moja blada cera, wiele ludzi myśli że mam anemie. Taki duet (trądzik, blada twarz) ładnie nie wygląda, tak jest lato - jazda na plaże i się opalać, ale jak to powiedzieć brak czasu do tego dochodzą kompleksy. Nie chodzi mi nabrać opalenizny abym był czerwony czy tam brązowy chcę mieć normalną twarz nie jak anemik. Możecie mi coś polecić - solarium + odpowiednie kremy, Cokolwiek nie wiem nawet jak zacząć, dzięki.

Awatar użytkownika
mrau

Użytkownik zbanowany

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Re: Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez Aktywacja » 18 Lip 2011, 16:33

FleurDeCoton napisał:Aktywacja, nie miałaś potem problemów ze zmyciem żółtych śladów? Bo pamiętam, że jak kiedyś musiałam sobie zmieniać opatrunki, to całe palce miałam żółte od jodyny i nie szło tego domyć...

Jak się mało weźmie to spoko jakoś wyparowywuje ze skóry. Jeśli jednak czasami wzięłam za dużo, to myłam peelingiem:) i schodziło od razu.

Awatar użytkownika
Aktywacja

• Pochwały:8

Re: Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 18 Lip 2011, 16:33

Awatar użytkownika
mgirl

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez kowiii » 28 Lip 2011, 00:37

Ja bym nie ryzykował i na początek pozbył się trądziku. Podobno słońce działa na niekorzyść. Dopiero potem się smażyć chociaż popieram przedmówcę blade jest piękne i szlachetnie:) Jeżeli chcesz pobyć się pryszczy to polecam EPiduo stosowałem i w tydzień było po problemie.

kowiii

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez Damianek12 » 30 Lip 2011, 13:40

Soalarium jest szkodliwe dla skóry twarzy i zdecydowanie nie pomoże na pryszcze... A raczej tylko zaszkodzi. Idź do dermatologa...

Damianek12

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez Ylx » 30 Lip 2011, 14:32

Damianek12 napisał:Soalarium jest szkodliwe dla skóry twarzy i zdecydowanie nie pomoże na pryszcze... A raczej tylko zaszkodzi

To zależy od skóry. Jeżeli ktoś ma bardzo wrażliwą cerę, solarium może dodatkowo ją podrażnić, w efekcie czego trądzik jeszcze bardziej się nasili. Poza tym, nawet gdyby udało się zlikwidować pryszcze, efekt byłby chwilowy, możliwe, że po takiej "kuracji" problem powróciłby jeszcze większy.

Polecam Ci tabletki Cera Nova z bratkiem - bratek ma naprawdę dobry wpływ na cerę trądzikową i jeżeli połączysz tabletki z dobrą dietą, efekty mogą być dobre.
Możliwe, że Twój niewielki problem z trądzikiem jest spowodowany właśnie przez nieodpowiednią dietę - cerze szkodzą ostre przyprawy, tłuste potrawy, słodycze, chipsy, czasem nawet alkohol. Jeżeli nadużywasz tych produktów, staraj się jednak je ograniczyć, bądź też nie jeść ich wcale.
Spróbuj też kosmetyków - najlepiej takich, które zawierają siarkę. Tutaj polecę Ci żel do mycia twarzy i tonik Siarkowa Moc firmy Barwa. Ewentualnie na pojedyncze wypryski może pomóc krem z krzemem - bardzo tani i naprawdę wydajny.

Jeżeli jednak obawiasz się eksperymentów, najlepiej byłoby, gdybyś jednak udał się do dermatologa.
.

Awatar użytkownika
Ylx
Moderator

• Pochwały:55

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez widzuuu » 31 Paź 2011, 21:03

Solarium to faktycznie kiepski pomysł, ludzie z trądzikiem różnie reagują na światło ale większość raczej ma po takim naświetlaniu więcej pryszczy niż mniej. Co do tego co stosować to masz naprawdę duży wybór najlepiej jeśli poradzisz się,lekarza lub kosmetyczki może jakaś znajoma. Ja stosowałem epiduo i powiem, że jest bardzo dobrym lekiem ale to musisz z kimś skonsultować bo różni ludzie różnych rzeczy potrzebują. Powodzenia.

widzuuu

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 31 Paź 2011, 21:03

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez Ser. » 01 Lis 2011, 14:04

mrau napisał:Nie chodzi mi nabrać opalenizny abym był czerwony czy tam brązowy chcę mieć normalną twarz nie jak anemik.

Marchew jest dobra na cerę.

Unikaj "śmieciowego" jedzenia i palenia papierosów. Raz w tygodniu możesz sobie zrobić parówkę oczyszczającą : do miski nasyp garść igieł sosnowych i szyszki sosnowej (dobra też jest babka lekarska i korzeń szczawiu w proporcjach 20g : 10g) i zalej litrem gotującej się wody. Nakryj głowę ręcznikiem i pochyl się nad miską. Po kilku minutach szybko osusz wilgotną twarz suchym ręcznikiem i przetrzyj twarz tonikiem. Przed wykonaniem parówki zaleca się zrobienie delikatnego peelingu, gdyż to oczyszcza twarz z obumarłych komórek naskórka.

Ale przede wszystkim poleciłabym Tobie udać się do dermatologa. Zbada on Twoją cerę i dobierze odpowiednie kosmetyki i leki.

mrau napisał: wiele ludzi myśli że mam anemie.

Robiłeś badania krwi? Może faktycznie masz niedobór krwinek czerwonych? Ja mam również bladą cerę spowodowaną niską zawartością erytrocytów we krwi. Na wszelki wypadek przebadaj się.
"Wystarczy gest, słowo, by zranić tak boleśnie, zniszczyć szansę, cienką nić porozumienia."

Awatar użytkownika
Ser.

• Pochwały:2

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez marzenia3 » 17 Sty 2012, 16:35

Ja stanowczo odradzam solarium (-z doświadczenia), to nie jest dobra droga (-choć wcześniej tak myślałam) i teraz walczę z jego skutkami.
Proponuję abyś zaczął od wizyty u dermatologa, można wspomóc się wizytą u kosmetyczki (- pamiętaj wspomnieć jej o stosowanych lekach i kremach, gdyż niektóre zabiegi nie mogą być podczas kuracji wykonywane)

Awatar użytkownika
marzenia3

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez Damianek12 » 31 Mar 2012, 14:43

Hmm, solarium na trądzik, to zdecydowanie zły pomysł... Polecam natomiast epiduo, albo inny krem/żel.

Damianek12

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez marylka 35 » 31 Mar 2012, 18:13

Leczenie trądzika- znajdź przyczyny i je krok po kroku eliminuj : dieta
(mniej alkoholu, mniej słodyczy, mniej przetworów z octem, bez żadnych marynat) , systematyczne złuszczanie i mycie skóry twarzy (peelingi - deramatolog lub kosmetyczka dobierze rodzaj peelingu) z myciem - uwaga (nadmierne stosowanie substancji myjących nie dobranych do rodzaju skóry wysusza ją) , kremy pielęgnujące, gojące i łagodzące objawy ( kremy z tymiankiem, śluzem ślimaka chilijskiego - antuco , rumiankiem, co jakiś czas krem a alkoholem stosowany punktowo)... u mnie powoli , powoli to działa.

marylka 35

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez Damianek12 » 21 Kwi 2012, 14:00

Marylka i bez żadnych środków dodatkowych to wszystko działa? U mnie kuracja epiduo trwała ok 3 tygodnie. Co więc znaczy powoli, powoli? :)

Damianek12

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez High_heels » 23 Kwi 2012, 14:49

hmm jeśli masz problem ze skórą to wejdź na http://leczenieskory.pl/ :)

High_heels

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez Kubeczek321 » 30 Kwi 2012, 12:13

Hmm moja znajoma stosowała też Epiduo i było bardzo okej :) Wiecie dużo zależy od indywidualnych cech danej osoby! Powodzenia! :)

Kubeczek321

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez High_heels » 03 Maj 2012, 17:03

na problemy z cerą to dieta bogata w wiataminki :) możesz jakieś wspomagacze, najlepiej coś z nagietkiem :) http://www.naturala.pl/Produkt/128/masc ... i_nagietka

High_heels

Blada twarz (trądzik)

Nieprzeczytany postprzez corpse » 03 Maj 2012, 17:11

na początek polecam wybranie się do dermatologa (lekarz zajmujący się schorzeniami skóry "włosy,paznokcie") powinien coś poradzić bo znałam własnie dużo osób z takim problemem .

corpse

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry