Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233416 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Bieganie.

Jeśli interesujesz się sportem, kibicujesz jakiemuś zespołowi, osobie, to możesz tutaj o tym napisać :)

Bieganie.

Postprzez Partylover » 24 Lut 2011, 12:07

Witam. Mam zamiar zacząć biegać za kilka dni i ciekawi mnie ile osób na forum biega.
Jeśli ktoś z Was biega, to będę wdzięczny jak napiszecie wszystko na temat Waszych rezultatów.

Czekam na odpowiedzi :wink:
Nie chcę tak do końca walki z problemami staczać...
בחיים יש רק רגעים יפים

Awatar użytkownika
Partylover

• Pochwały:3
Użytkownik zbanowany

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Bieganie.

Postprzez Heliona » 24 Lut 2011, 12:30

Kiedyś biegałam. Niestety nie miała w sobie na tyle motywacji, aby biegać przez dłuższy okres. Przeważnie kończyło się na około tygodniowym bieganiu. A szkoda, bo to świetna sprawa:)

Heliona

Bieganie.

Postprzez mgirl » 24 Lut 2011, 12:30

Awatar użytkownika
mgirl

Bieganie.

Postprzez yncydent » 24 Lut 2011, 12:45

Biegam regularnie już od ponad roku. Nie stosowałam żadnych planów treningowych, bo uznałam to za stratę czasu. Starałam się zwiększać czas biegu i szybkość. Teraz bez problemu potrafię biegać szybkim tempem przez ponad godzinę. Trening czyni mistrza.
wybuchy rysuję, że niby bukiety. psycholożka się daje nabrać.

Awatar użytkownika
yncydent

• Pochwały:22

Bieganie.

Postprzez Partylover » 24 Lut 2011, 12:55

A jakie są rezultaty? Rzeźbę masz? ;)
Nie chcę tak do końca walki z problemami staczać...
בחיים יש רק רגעים יפים

Awatar użytkownika
Partylover

• Pochwały:3
Użytkownik zbanowany

Bieganie.

Postprzez yncydent » 24 Lut 2011, 13:06

Ja z natury jestem szczupła, więc teraz ładnie widać mi mięśnie ud, rąk i brzucha. No a tyłek jaki się jędrny zrobił. ^^
Prócz tego czuje się o wiele lepiej niż wtedy, kiedy jeszcze nie biegałam.
Musisz pamiętać o oddechu. Bo większość początkujących - jak nie większość - biega oddychając tysiąc razy na minutę i sapiąc jakby biegli 100km/h. Musisz nauczyć się oddychać tak jak zwykle to robisz bez aktywności fizycznej.

Awatar użytkownika
yncydent

Bieganie.

Postprzez niepokolorowana » 24 Lut 2011, 13:28

W ciągu kilku cieplejszych dni w tym roku biegałam. Na razie sobie odpuściłam, ale niedługo mam zamiar znowu zacząć. Od baaardzo dawna obiecuję sobie, że będę biegała. Przeważnie albo o swoim postanowieniu zapominałam, albo dość szybko porzucałam swe plany. Mam nadzieję, że teraz wytrwam - choćby przez kilka miesięcy ;)
Albo wspomnienie minionego szczęścia rozpaczą napełnia dzień dzisiejszy, albo męka, która się staje, ród swój wywodzi od uniesień, które stać się mogły.

Awatar użytkownika
niepokolorowana

• Pochwały:10

Bieganie.

Postprzez mgirl » 24 Lut 2011, 13:28

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Bieganie.

Postprzez pogo_stick » 24 Lut 2011, 19:03

yncydent, w zimie też biegasz?
Biegałam rok temu od późnej wiosny do jesieni, może nie tak bardzo regularnie, ale muszę przyznać, że w tamtym czasie poprawiła mi się kondycja i rzeźba ciała ( a najbardziej zależy mi właśnie na tyłku i nogach). Mam zamiar znowu zacząć kiedy tylko stopnieją ostatnie śniegi i ociepli się nieco. ;)

Awatar użytkownika
pogo_stick

Bieganie.

Postprzez yncydent » 24 Lut 2011, 19:21

W tym roku z rzadka, ze względu na moje słabe zdrowie, ale w zeszłą zimę biegałam. I zdecydowanie lepiej latać po mrozie, niż w duchocie 30 stopni.

Awatar użytkownika
yncydent

Bieganie.

Postprzez martuśka. » 24 Lut 2011, 21:01

Biegałam, miałam troche osiągnięć w tej dziedzinie, lubiłam też biegać dla hormonów szczęścia by mieć godzinną głupawkę po takim wysiłku. Teraz jednak lenistwo mnie ogarnęło i od dwóch lat biegam tylko do autobusu (a nawet i tu nie bo i po co, kolejny przyjedzie). Jednak zamierzam wrócić do tego, może od marca? Kto wie, jednak na pewno przyda mi się trochę ruchu.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Bieganie.

Postprzez mordajedna » 25 Lut 2011, 23:32

Biegam 1-2 razy w tygodniu po 30-40 min od hmm 1.5 mies. Uczucie po przebegnięciu kilku KM jak po kokainie więc lubię to :D Siłownia regularnie od jakichs 4 moze 5 lat :) Zadnych planów treningowych + Dragi + dość wulgarne chlanie od czasu do czasu :D
Image
Shot at 2007-07-16

Awatar użytkownika
mordajedna

• Miejscowość:Deszczownia :D:D
  • Pochwały:1

Re: Bieganie.

Postprzez NYC » 27 Lut 2011, 21:38

Ja lubię czasem pobiegać, ale po chodach, na wieżowcach. Uwielbiam to, a potem jest mi od razu lepiej. Pomaga się odstresować

NYC

• Pochwały:8

Bieganie.

Postprzez Anun. » 08 Mar 2011, 14:48

Ja też lubię biegać do schodach :D Mieszkam w wieżowcu więc latem prawie codziennie z koleżanką robimy parę kursów w tą i z powrotem na górę :P

Biegam tak normalnie rzadko, leniwa jestem. Za to na siłowni przez połowę czasu okupuję bieżnię 8D
Ziwny jest ten świat.
A wszędzie czai się mhrok...

Awatar użytkownika
Anun.

• Pochwały:1

Bieganie.

Postprzez Aru » 27 Mar 2011, 15:46

Biegam, biegam. I polecam wszystkim. Zacząłem dwa tygodnie temu, z koleżanką. Biegamy co drugi dzień w trybie:
5 minut rozgrzewki
5 minut szybkiego marszu (czasami wycinamy ten punkt)
10 minut biegania
5 minut szybkiego marszu
15 minut biegania
5 minut lekkich ćwiczeń rozgrzewających (czasami wycinamy ten punkt)
5 minut szybkiego marszu
20 minut biegania

I tak co drugi dzień. Polecam każdemu. Nie biegajcie na odległości, biegajcie na czas. Ciało samo dostosuje z czasem szybkość biegu do czasu i nawet nie zauważycie, kiedy w 10 minut pokonacie odcinek, który kiedyś pokonywaliście w 15.
If you want to make an apple pie from scratch, you must first invent the Universe.

Awatar użytkownika
Aru

• Miejscowość:Szczecin
  • Pochwały:6

Bieganie.

Postprzez Strusjkl » 23 Kwi 2011, 08:47

Ja tez staram się biegac codziennie jak nie na boisku to wieczorkiem samemu jesli chodzi o samotny bieg po wyznaczonych trasach to średnio robie 7 km, bo na boisku to trudno zliczyć:-) skoro jest tu tyle osób które biegają to pochwalcie się swoimi wynikami ;p ja np na 1 km mam jakieś 2 min i 51 sek :p na 100 metrów mam 12,37 sek chyba nie jest tak ze mną źle :-) Co do sposobu w jaki biegam, to nie planuje sobie nić moim zdaniem trzeba sobie samemu to kontrolowac, biegac na tyle ile się ma siły, aż poczujemy ze mamy dość ;p Jeśli komuś to pomoże to czasami biegam trucht i sprint na przemian jest to dobra metoda i bardzo szybko możemy przez takie cw nabrac kondycji i szybkości więc polecam ;p
[Ciach by Puchaty]

Awatar użytkownika
Strusjkl

Bieganie.

Postprzez ziomalbart » 23 Kwi 2011, 11:05

ja zaczkolem biegac od tygodnia :) nie jestem jakis gruby wrecz chudy bardziej chodzi mi o lepsza kondycje :)
do nieba nie chodze, bo jest mi nie po drodze..... :D

Awatar użytkownika
ziomalbart

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry