Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233415 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Będziecie głosować?

Nowinki ze świata i wszystko o polityce, zarówno tej polskiej, jak i zagranicznej. =)

Będziecie głosować?

Nieprzeczytany postprzez kiszka » 19 Wrz 2011, 15:17

Wszędzie widzę te wyborcze plakaty. Nawet na tym forum jest baner wyborczy. Idziecie na wybory? Będziecie głosować? Kogo poprzecie i dlaczego?

kiszka

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Będziecie głosować?

Nieprzeczytany postprzez Antykozak » 07 Paź 2011, 14:41

Ruch Palikota.
W życiu nie chodzi o to by sympatię zdobywać.

Awatar użytkownika
Antykozak

• Pochwały:6
  • Ostrzeżenia:-1
Użytkownik zbanowany

Będziecie głosować?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 07 Paź 2011, 14:41

Awatar użytkownika
mgirl

Będziecie głosować?

Nieprzeczytany postprzez Pirat » 07 Paź 2011, 19:30

Lenoczka napisał:Ludzie , to że 'walka o stołek' rozstrzyga się głównie pomiędzy PO a PiS nie oznacza , że inne partie nie biorą udziału w wyborach i mają zerowe szanse .

Oczywiście, że istnieją ale podstawowe pytanie to która z dwóch największych partii zdobędzie więcej głosów i w jakiej proporcji, bo małe partie nic nie znaczą póki PO lub PiS nie zechce robić z nimi koalicji.
Więc właściwa walka rozgrywa się tylko między tymi "niemodnymi" dwoma partiami.

Ja zagłosuję na PO raz, że chcę mieć normalnego premiera i przewidywalnych, stabilnych ludzi przy władzy, a dwa, nie chcę PiSu. Możesz mówić, że to śmieszne głosować na tego bo nie chce się tamtego.
Ja bardzo nie chcę ludzi, którzy starszą mnie Niemcami, Rosją, najlepiej całym światem (żyjmy pod kloszem)
nie chcę ludzi, którzy straszą że UE to kolejny rozbiór Polski, przez co Polska znowu będzie na peryferiach Europy
nie chcę ludzi, którzy chcą sami sobie wybierać sędziów, nie rozumiejąc co to niezawisła władza sądownicza
nie chcę ludzi dla których dialog, negocjacje i kompromis to wywieszanie białej flagi, a tupanie krótką nóżką i kazanie przepraszać każdemu dookoła nazywają "polityką godnościową"
nie chcę ludzi, którzy wszędzie widzą spiski i SMOOOOLEŃSK
nie chcę ludzi, którzy dziś się uśmiechają a po wyborach będą pluć jadem
nie chcę ludzi, dla których prezydent jest jakiś tam z przypadku
nie chcę ludzi z pochodniami
nie chcę ludzi, którzy dojdą do władzy i pierwsze co powiedzą to "nie możemy nic zrobić bo PO zostawiła kraj na skaju katastrofy" i przebimbają tak ze 2lata
nie chcę ludzi, którzy mają mnie za obywatela drugiej czy wręcz dziesiątej kategorii bo nie jestem z nimi, nie jestem "prawdziwym Polakiem". Nie chcę by władza dzieliła ludzi.

I co mam zrobić skoro ich nie chcę?
Głosować na małych? Małym podskoczy maksymalnie o parę procent, ale PiSu i tak nie przeskoczą.
Zostać w domu? PiSowi by to pomogło.
Zostaje mi zagłosować na kordon bezpieczeństwa jakim jest PO.

I niech mi nikt później nie płacze, że PiS znowu doszedł do władzy i szaleje, bo to że będzie szalał jestem pewien.
Image

Awatar użytkownika
Pirat
Moderator

• Pochwały:8

Będziecie głosować?

Nieprzeczytany postprzez Kerosine » 08 Paź 2011, 10:42

A ja do tej pory jeszcze nie wiem, czy pójdę ;P W sumie to bez większej różnicy, kto wygra; niezależnie od wyniku i tak będzie jeden i ten sam syf... przecież od zawsze jest, dlaczego niby akurat teraz miałoby być inaczej? Ale... jeśli już mi się uda i zachce ruszyć tyłek z podłogi, to głos pójdzie najpewniej na pana cisza wyborcza
Metropolis
Has nothing on this

Awatar użytkownika
Kerosine

• Miejscowość:Toxicity

Będziecie głosować?

Nieprzeczytany postprzez johanneskate » 08 Paź 2011, 10:43

Ja w końcu nie wróciłem do domu, a miałem jechać, przez co nie mam zaświadczenia o głosowaniu i lipa;).
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Będziecie głosować?

Nieprzeczytany postprzez hanako60 » 09 Paź 2011, 18:19

Nie byłam, nie głosuję.
Głupich nie sieją, sami wschodzą.

Awatar użytkownika
hanako60

• Pochwały:3

Będziecie głosować?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 09 Paź 2011, 18:19

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Będziecie głosować?

Nieprzeczytany postprzez KxS » 09 Paź 2011, 23:36

no i co z tego... myślę, że wybory mogą zostać unieważnione. To skandal że komisja nie zarejestrowała w całej Polsce list wyborczych Nowej Prawicy, chociaż oddali wszystko co trzeba PKW w terminie...

KxS

Będziecie głosować?

Nieprzeczytany postprzez Antykozak » 10 Paź 2011, 07:53

Nie byłem, bo nie miałem czasu, ale i tak odechciało mi się głosować. Jeżeli miałbym zagłosować, to zagłosowałbym na Ruch Palikota, ale mimo tego jest trzeci na liście w notowaniu co mnie bardzo cieszy, bo teraz może zdziałać dużo w sejmie na co bardzo liczę.
W życiu nie chodzi o to by sympatię zdobywać.

Awatar użytkownika
Antykozak

• Ostrzeżenia:-1
Użytkownik zbanowany

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry