Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233415 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Auto ubezpieczenie

Dział dla pasjonatów 4 kółek i jednośladów. Jeśli kochasz konie mechaniczne, to z pewnością znajdziesz tu coś dla siebie ;)

Auto ubezpieczenie

Postprzez euzebi55 » 05 Lis 2009, 22:18

Czy jakieś rady odnośnie jak ubezpieczyć auto i jak zrobić to w łatwy sposób istnieją ?
Jakoś wydaje mi się dość ciężki ten temat macie jakieś sugestie ?
Ostatnio edytowany przez Claudynka, 06 Lis 2009, 11:06, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Przeniesiony do "Motoryzacji".

Awatar użytkownika
euzebi55

• Miejscowość:Lublin
Użytkownik zbanowany

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Re: Auto ubezpieczenie

Postprzez balzonia » 27 Lis 2009, 16:01

Zawsze można skakać rok po roku po różnych firmach albo prościej wybrać wiarygodną i rzetelną firmę, doczekać zniżek i z konkretną polisa spokojnie jeździć.

balzonia

Postprzez mgirl » 27 Lis 2009, 16:01

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez pioterro » 27 Lis 2009, 18:18

Przecież te podwyżki mają być na stałe, wiec przy kolejnym ubezpieczaniu napewno beda podwyzki, to bedzie dobry moment na zmiane towarzystwa. Skorzystac z kalkulatora oc, podzwonic, moze cos nowego sie znajdzie :)

pioterro

Postprzez euzebi55 » 28 Lis 2009, 17:17

Albo kupić sobie ubezpieczenie w formie karty pomoc , OC i tak musimy mieć więc szukać w miarę taniego trzeba chociaż to zależy jak się poczuwamy społecznie.

Awatar użytkownika
euzebi55

Użytkownik zbanowany

Postprzez pioterro » 30 Lis 2009, 17:31

A co ma piernik do wiatraka?! przecież pakiety typu assistance, szyby24, ac, smart casco nie mają nic wspólnego z sumą gwarancyjną więc ich ceny pozostaną niezmienione. Jedynie OC dostanie podwyżkę.

pioterro

Auto ubezpieczenie

Postprzez balzonia » 02 Gru 2009, 15:35

Dokładnie. Poza tym jak ktoś chce i OC i AC to po tych ewentualnych podwyżkach, tym bardziej będzie można się na solidną firmę zdecydować bo nie będzie większych argumentów do wyboru firm byle jakich (teraz kuszą tylko ceną za OC).

balzonia

Auto ubezpieczenie

Postprzez mgirl » 02 Gru 2009, 15:35

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez ola6 » 02 Gru 2009, 20:37

A ilu z Was tak naprawde ma tutaj OC wykupione w PZU własnie ?

Awatar użytkownika
ola6

Postprzez euzebi55 » 03 Gru 2009, 22:58

Ja mam płacę za 10 letnie autko 380 zł za OC , ; ] wydaje mi się że to nie dużo do tego mam kartę pomoc.

Awatar użytkownika
euzebi55

Użytkownik zbanowany

Postprzez balzonia » 06 Gru 2009, 17:45

Ja miałem wczesniej 2 inne firmy, od kilku lat mam polisę w PZU i dotąd nie było żadnych sporów ani nieporozumień.

balzonia

Postprzez euzebi55 » 06 Gru 2009, 19:06

Hymm niektórzy szybko się zrażają i skaczą z ubezpieczalni do ubezpieczalni jak z kwiatka na kwiatek zamiast spróbować skontaktować się z innym agentem różni są ludzie i nie każdy potrafi się z każdym dogadać, a ubezpieczenie to poważna sprawa.

Awatar użytkownika
euzebi55

Użytkownik zbanowany

Postprzez salad_finger » 07 Gru 2009, 01:02

Czytałam parę dni temu w RP, że najtańsze OC dla nowych aut oferuje PZU. Trochę mnie to zaskoczyło, ale w sumie też ucieszyło:)

Awatar użytkownika
salad_finger

Auto ubezpieczenie

Postprzez balzonia » 08 Gru 2009, 02:22

Też czytałem ten artykuł, z końcem roku w ogóle zapodali wiele fajnych promocji i nowych ofert w zakresie ubezpieczeń.

balzonia

Postprzez euzebi55 » 08 Gru 2009, 12:41

Przytoczcie coś ciekawego z tego artykułu o karcie pomoc coś tam było ? PZU chyba coraz bardziej zaczyna poprawiać jakość swoich usług.

Awatar użytkownika
euzebi55

Użytkownik zbanowany

Postprzez pioterro » 08 Gru 2009, 23:13

Ja wogóle nie miałem do czynienia z agentami, zawsze wszystko załatwiałem na własną rękę i to chyba mi wyszło na dobre, bo mam teraz pojęcie o ubezpieczeniach. Moim zdaniem karta pomocy to nic innego jak assistance wykupione na jakiś okres. Jaki to ma sens? Przecież samochód może się zepsuć w każdej chwili. Kolejną kwestią jest też to, że obecnie standardem jest dołączanie Assistance do pakietów OC.

pioterro

Postprzez euzebi55 » 10 Gru 2009, 00:13

Zerknijcie o AC i OC parę słów takie porównanie ubezpieczycieli http://www.ubezpieczeniapoludzku.pl/ube ... amochodow/ , spoko można się rozeznać kilka zdań wiedzy więcej.

Awatar użytkownika
euzebi55

Użytkownik zbanowany

Postprzez salad_finger » 11 Gru 2009, 00:10

pioterro napisał:Ja wogóle nie miałem do czynienia z agentami, zawsze wszystko załatwiałem na własną rękę i to chyba mi wyszło na dobre, bo mam teraz pojęcie o ubezpieczeniach. Moim zdaniem karta pomocy to nic innego jak assistance wykupione na jakiś okres. Jaki to ma sens? Przecież samochód może się zepsuć w każdej chwili. Kolejną kwestią jest też to, że obecnie standardem jest dołączanie Assistance do pakietów OC.

Tyle że te dołączane pakiety Assistance mają w sobie dużo mniejszy zasięg pomocy niż ta karta. Druga sprawa że jest to jedna z niewielu możliwości wykupienia assisistance na auto starsze niż 10-letnie. Trzecia sprawa że możesz ją wykupić nie mając ani OC ani AC w PZU, z czego mogą skorzystać klienci jakiś słabych TU, które oferują pomoc w bardzo małym zakresie.

Awatar użytkownika
salad_finger

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry