Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233415 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Autko na B1

Dział dla pasjonatów 4 kółek i jednośladów. Jeśli kochasz konie mechaniczne, to z pewnością znajdziesz tu coś dla siebie ;)

Autko na B1

Nieprzeczytany postprzez kristos » 02 Gru 2011, 17:45

Witam mam na imię Krystian.
Chciał bym dowiedzieć się czy jest możliwość zarejestrowania za ciężkiego samochodu na kategorie B1.
Za kilka miesięcy będę podejmował pierwsze kroki wedle kupna mojego pierwszego auta. Możliwe że będzie nim renault clio 1.2 ( 3 drzwiowe ) rok 2002 które dostał bym od cioci. Wolał bym pozostać przy nim i za wszelką cenę go zarejestrować jeżeli jednak będzie to bardzo ogromny problem miał bym kapitał w wysokości ok. 5000zł na sam samochód. I tu pojawia się problem, na rynku widnieje wiele samochodów przeznaczonych na b1 są to miedzy innymi : Daihatsu Coure, Smart, Suzuki Swift. Jednak żaden z nich mnie nie satysfakcjonuje. Wolał bym coś w stylu : Mitsubishi Colt (1999), Citroen Saxo 1999-2001, Renault twingo 2001, Seat Arosa 1998 - 2000. Tylko czy da sie cos takiego zarejestrować, słyszałem że jakl da sie w łape pare groszy to nie będzie problemu. Proszę o nie udzielanie się osób które nie mają o tym zielonego pojęcia. Dzieki z góry

kristos

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Autko na B1

Nieprzeczytany postprzez Trap » 02 Gru 2011, 19:06

Mój kolega ma daihatsu cuore i od razu ci mówię: Nie kupuj tego samochodu bo będziesz miał z nim więcej problemów niż przyjemności z jazdy. Wiem jaki jest problem ze znalezieniem samochodu na B1, on szukał go ponad pł roku i też mi mówił że można dać "w łapę" i zarejestrujesz cięższy samochód. Wg mnie powinieneś wybrać właśnie ten sposób, bo na prawdę Seat Arosa, VW LUPO, cz nawet Saxo jest dużo lepiej wykonanym samochodem niż ww. Daihatsu.
W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym.

najpiękniejsze są dni kiedy potrafimy być tak po prostu bezgranicznie szczęśliwi i sami nie wiemy z jakiego powodu.

Awatar użytkownika
Trap

• Miejscowość:Południe PL :)
  • Pochwały:2

Autko na B1

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 02 Gru 2011, 19:06

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Autko na B1

Nieprzeczytany postprzez kristos » 03 Gru 2011, 13:40

Tak jak mówisz tęz nie jestem przekonany do daihatsu bo u mnie w mieście jeździ tego pełno i większość jest skatowana przez 16 letnich szpanerów w śliskich spodniach a poza tym wygląd nie powala i wyposażenie jak i silnik także furory nie robią. Tylko najbardziej się boje że jak już będe miał tą clio albo kupię Citroena Saxo to nikt m go nie zarejestruje , ale chyba zawsze znajdzie sie chociaż jeden chętny.

Tak myślałem też nad Peugeotem 206 tak rocznik 1998-99 ale podobno nie jest za dobry technicznie.
Możecie podać jakieś swoje propozycje samochodów a także ominięcia tego głupiego prawa max 550kg.

Pozdrawiam :D

kristos

Autko na B1

Nieprzeczytany postprzez Trap » 03 Gru 2011, 14:54

Zawsze można przerobić auto, lecz to wiąże się z dodatkowymi kosztami. Ta przeróbka to i tak jest tylko wpis, że auto posiada tą zalecaną wagę 550 kg.
W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym.

najpiękniejsze są dni kiedy potrafimy być tak po prostu bezgranicznie szczęśliwi i sami nie wiemy z jakiego powodu.

Awatar użytkownika
Trap

• Miejscowość:Południe PL :)
  • Pochwały:2

Autko na B1

Nieprzeczytany postprzez kristos » 03 Gru 2011, 16:18

znalazłem w internecie taką stronkę http://autab1.pl/przerob_samochod.html
Oferują tam przerobienie większości samochodów 2/3 drzwiowych lecz kosztuje to w granicach 4000-5000zł
A przerobienie np Fiata Punto tak jak oni oferują jest raczej nie możliwe żeby z ok. 900kg zrobić 550. Wolał bym raczej znaleźć jakiegoś chętnego na wzięcie skromnej łapówki za zarejestrowanie

kristos

Autko na B1

Nieprzeczytany postprzez PatrykoD » 12 Gru 2011, 21:55

Na Daihatsu nawet nie patrz... Nie opłaca się w ogóle tego kupować... Po drugie bałbym się tym jeździć, już Cinquecento jest chyba bezpieczniejsze.
Moim zdaniem, kup sobie większy samochodzik typu Civic, Golf3, Polo, Swift, Colt, Corsa, Astra, Tigra, Puma, Fiesta, Ibiza, Micra. Nawet nie musisz go rejestrować na B1, po prostu jeździj zarejestrowanym na B i tyle. Jak Cie policja zatrzyma raz na ruski rok to będzie tyle. I jeśli będziesz umiał z nimi gadać to pogadają i Cie puszczą, jeśli będą upierdliwi to dostaniesz 300 zł mandatu i nic więcej. Niby mogą skierować sprawę do sądu rodzinnego, ale jeszcze nie słyszałem o takim przypadku bo na prawdę musiałbyś popełnić sporo przewinień i być dla nich tak bardzo chamski, żeby chciało im się latać po sądach. Jak będziesz jeździł zgodnie z przepisami, ewentualnie lekko je przekraczając jeśli chodzi np. o dozwolone prędkości to pewnie nawet Cie nie zatrzymają. Wracając do aut. Nie polecam żadnych Francuzów, Włochów itd gdyż po prostu są awaryjne. Jak dla mnie to bierz pod uwagę niemieckie i japońskie marki.

PatrykoD

• Pochwały:1

Autko na B1

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 12 Gru 2011, 21:55

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Autko na B1

Nieprzeczytany postprzez Marko » 05 Kwi 2012, 14:54

Najprostszy do nauki jazdy, dla kierowców 16 letnich to tico, jeżeli temat odgrzany i aktualny to za małe pieniądze zobacz nie droga oferta sprzedaży Tico. nie wiem tylko, czy takie odchudzane samochody są bezpieczne :D

Awatar użytkownika
Marko

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry