Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233415 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Arłukowicz transfer z SLD do PO

Nowinki ze świata i wszystko o polityce, zarówno tej polskiej, jak i zagranicznej. =)

Postprzez lukasz17 » 10 Maj 2011, 16:22

"Premier Tusk zaproponował Bartoszowi Arłukowiczowi pracę w rządzie. Polityk propozycję przyjął" - najnowsze doniesienia
Nie powiem ta wiadomość bardzo mnie ucieszyła a jeszcze to że prawdo podobnie wystartuje jako 1 w Szczecinie jako kontrkandydat Napieralskiego to miód na moje uszy.
Dodatkowo uważam że poseł Arłukowicz to kompetentny i inteligentny człowiek a tacy powinni zasiadać w rządzie i nie marnować się gdzieś na obrzeżach nieokreślonej partii SLD.
Jak się cieszę - a Wy?

Awatar użytkownika
lukasz17

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez Wulf » 10 Maj 2011, 21:44

Cóż ja osobiście zaczynam mnieć problem czy glosować bądź na kogo. Cóż SLD w ostatnich latach traci najlepszych ludzi, którzy są jakby wypychani przez Napieralskiego, a nie powiem że nie liczyłem że Arulkowicz za czas jakiś przejmie stery partii. W sumie PO przejeło sporą część najbardziej cenionych przeze mnie polityków lewicy (Hubner, Cimoszewicz, teraz Arułkowicz, Nałęcz w KP). I pytanie co teraz zrobić iść dalej za SLD, czy iść za ludźmi z SLD i zagłosować na partie przeciw której głosowałem i która na dodatek jest prawicowa;x
shit
Nie ma w świecie dość miłości i dobroci, aby wolno było z nich ofiarowywać coś urojonym istotom.
— Fryderyk Nietzsche

Awatar użytkownika
Wulf
Moderator

• Miejscowość:Kraków / Opole
  • Pochwały:6

Postprzez mgirl » 10 Maj 2011, 21:44

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez puchaty » 10 Maj 2011, 22:00

a to agent jeden (ktos pamieta go z programu agent w tvn?:D)

Awatar użytkownika
puchaty
Administrator

• Miejscowość:0lsztyn
  • Pochwały:18

Postprzez piotr174 » 11 Maj 2011, 11:53

właśnie też miałem wrażenie, że brał udział w jakimś programie TV, ale nie wiedziałem w czym, ale faktycznie "Agent"
Transport ciężki jak się okazuje to nie tylko ten służący do transportu przesyłek nienormatywnych, ale również przewozy autokarowe

piotr174

Re: Arłukowicz transfer z SLD do PO

Postprzez Blud » 12 Maj 2011, 22:32

Z lewicy do lewicy, nic się nie zmienia, ale wiadomo trochę transferów musi być przed wyborami.
www.wyborcza.biz - BIZNES, LUDZIE, PIENIĄDZE

Blud

• Pochwały:1

Postprzez Vuldart » 20 Maj 2011, 17:36

Według Mnie, takie posunięcie, ani nie osłabi SLD, ani specjalnie nie wzmocni Platformy. Jedyną osobą, która na zmianie "klubowych" barw skorzysta, jest sam Arłukowicz, gdyż ma duże szanse na zajęcie pierwszego miejsca w Szczecinie. Poza tym nic się nie zmieni.
Jestem nieuczciwy. I Ty możesz uczciwie liczyć, na moją nieuczciwość.

Awatar użytkownika
Vuldart

• Miejscowość:Trnw
  • Pochwały:3

Postprzez mgirl » 20 Maj 2011, 17:36

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Pirat » 24 Maj 2011, 10:22

Transfer jak transfer, dosyć normalne że politycy przechodzą z partii A do partii B, zwłaszcza tuż przed wyborami. Poza tym dużo wcześniej mówiło się o jego przejściu do PO, więc nie jest to dla mnie szokujące.
Image

Awatar użytkownika
Pirat
Moderator

• Pochwały:8

Postprzez Blud » 24 Maj 2011, 20:09

Najśmieszniejsze jest to, że nawet poglądów nie zmieniał, w końcu PO to partia tak naprawdę bez programu i z poglądami zbliżonymi do lewicy. Jeżeli oni w ogóle prezentują jakieś poglądy.

Blud

Postprzez Catwoman » 10 Cze 2011, 20:01

Blud napisał: i z poglądami zbliżonymi do lewicy

Chyba żartujesz :D

Arłukowicz jest inteligentnym facetem i mam nadzieję, że da radę w PO.
To err is human; to purr, feline.

Awatar użytkownika
Catwoman

• Pochwały:13

Postprzez Blud » 12 Cze 2011, 11:11

Wcale nie żartuję. Myślisz, że PO to liberalna partia? Prawicowa?:) Tylko nie przedstawiaj definicji. Przedstaw fakty.

Blud

Postprzez waserx » 21 Cze 2011, 14:09

PO to wygodna partia dla ludzi robiących karierę w polityce dlatego przeszedł - jak każdemu z nas zależy mu na własnej karierze.

waserx

Postprzez Wulf » 21 Cze 2011, 23:52

Blud napisał:Wcale nie żartuję. Myślisz, że PO to liberalna partia? Prawicowa?:) Tylko nie przedstawiaj definicji. Przedstaw fakty.

Cóz jest centroprawicowa. Przy czym zaznaczam ze dla mnie rozróżnienie prawica-lewica ma sens tylko jeśli mowa o kwestiach światopoglądowych i ich podstawie. Jeśli chce się taki podzial przedstawiać przy poglądach na gospodarkę no cóż wtedy doświadczenie rozwala taki podział.
Zresztą nawet jeśli chciałbyś taki podział przeprowadzić to wiedz że tradycyjnie (czyli z czasow przed pojawieniem się socjalizmu) liberałów uważało się za lewicę.
Nie ma w świecie dość miłości i dobroci, aby wolno było z nich ofiarowywać coś urojonym istotom.
— Fryderyk Nietzsche

Awatar użytkownika
Wulf
Moderator

• Miejscowość:Kraków / Opole
  • Pochwały:6

Postprzez Catwoman » 06 Lip 2011, 20:01

Blud napisał:Wcale nie żartuję. Myślisz, że PO to liberalna partia? Prawicowa?:) Tylko nie przedstawiaj definicji. Przedstaw fakty.

Oczywiście, że to prawicowa partia. Podkulony ogon przed Kościołem chyba jest dostatecznym tego dowodem.

Zwykle sympatycy PiS nazywają Platformę lewicą, żeby siebie ukazać jako prawdziwą prawicę. Jednak to PiSowcy mają bardziej rozbudowany program socjalny niż Platformiacy. A przynajmniej zawsze deklarują nie wiadomo ile pieniędzy na zapomogi.
waserx napisał:PO to wygodna partia dla ludzi robiących karierę w polityce

Zawsze się tak mówi o partii, która ma największe poparcie.
Wulf napisał:Cóz jest centroprawicowa.

Chyba chce taka być. I chyba jej się to uda, co udowodni po wygranie najbliższych wyborów.
To err is human; to purr, feline.

Awatar użytkownika
Catwoman

• Pochwały:13

Postprzez tibliskow » 06 Lip 2011, 22:02

Transfer mnie nie zdziwił, bo plotkowano o tym od dawna. A że Bartosz nie należał do jakiegoś "betonowego skrzydła" Sojuszu, to mnie dziwi, że szuka miejsca w PO. Inteligentny, elokwentny, miły poseł marnował się w SLD, który za szefowania Napieralskiego trochę niestety stoi w miejscu. Szkoda, strata dla lewicy, ale cóż , specjalnie się Arłukowiczowi nie dziwię. Dusił się w tym SLD.
Co do PO - trzeba wiedzieć parę kwestii.
PO została założona w 2001 roku jako partia CENTROWA. Pierwsi działacze PO i jej założyciele wywodzą się wprost z Solidarności - jednak potem działali w partiach typu KLD, AWS, UW - czyli centrowych, centroprawicowych. PO została jednak założona jako typowa partia liberalna, umiarkowana, światopoglądowo jak i gospodarczo - odrobinę jednak bliższa prawicy. Taki też jest jest program, mimo że niektórzy przedstawiają PO jako bardzo prawicową lub też przeciwnie, bezprogramową. Jej program jest po prostu złożony, jej ludzie pochodzą z wielu środowisk i stąd te niejasności, ale tak naprawdę PO udało się wypracować fajny, spójny program. Dla mnie PO jest po prostu szeroką, centrową (można na upartego nazwać centroprawicową) partią. W czasach rządów SLD Platforma podkreślała swoje pro-rynkowe, kapitalistyczne nastawienie, w czasach rządów PiS Platforma eksponowała swoją proeuropejskość, nowoczesność, otwartość - co miało być kontrastem dla zacofanego PiSu. Odkąd PO wygrała wybory, realizuje swój program tylko częściowo, co nie jest specjalnym zaskoczeniem, ale to, co już zrobiła - jest właśnie działaniem centrowym, może z lekkim skrętem w prawo. Tak naprawdę PO łączy ludzi o wielu nurtach - klerykalnego, chadeckiego Gowina (którego na marginesie cenię) oraz posłów bardziej liberalnych, jak np. Arłukowicz, Schetyna, Kidawa-Błońska oraz niegdyś Palikot. Myślę, że to jest właśnie sukcesem PO, ze umie zaprezentować się jako siła polityczna centrowa, łącząca ludzi centrolewicy i centroprawicy, ale działających wspólnie. I to jest sukces PO. Mam co do niej wiele zastrzeżeń i przykro mi, że wielu wyborców nie ma tak naprawdę pojęcia, czym jest Platforma - a to obrzuca się ją o zbyt mały liberalizm, a to o zbyt duży, a to o uciekanie na prawo, a to o uciekanie na lewo. Tak naprawdę, niezależnie czy się ją popiera, czy nie - warto ją obserwować, bo jest to politycznie zjawisko ciekawe i bardzo udane zresztą. PO umie dostosować się do oczekiwań wyborców, ale nie jest populistyczna. Po prostu jest partią zręczną i w tym swoimi centrowym padole kolebie się od lewej do prawej granicy, nie tracąc przy tym na wizerunku, a wręcz przeciwnie.

Uff. trochę chaotycznie, wybaczcie.

tibliskow

• Miejscowość:Grudziądz

Postprzez Paulenw » 07 Lip 2011, 15:55

Szczerze mówiąc jego decyzja mocno mnie zaskoczyła, ale cóż, tak to już jest w polityce.
Zapraszam na Ciach by puchaty. Dodaj swoją stronę -Ciach by puchaty

Paulenw

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry