Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233414 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

architektura-egzamin wstępny z rysunku

Wszystko na temat studenckiego, często pieskiego życia ;)

Nieprzeczytany postprzez PrATeLlInKa » 05 Sty 2009, 16:59

Witam :)

Jestem w klasie maturalnej i chciała bym się dowiedzieć jak wygląda egzamin z rysunku na architekturze??
Wiem że dostaje się jakiś tekst i trzeba do tego cos narysować... ale czy moglibyście podać jakieś konkrety?? Jaki mogę dostać tekst i jak się zabrać?? :)

Jeśli chodzi o rysunek to jestem samoukiem i boję się że moje szanse na dostanie się na architekturę wnętrz są małe;/
Chciała bym się też dowiedzieć czy dużo ćwiczyliście przed tym egzaminem ??
Jakoś specjalnie się przygotowywaliście??
A może macie jakieś swoje prace które mogli byście tu umieścić, żebym mogła zobaczyć jak ma to wyglądać?? :)
'zawsze jest o czym myśleć, ale nie ma się czym martwić'
kolczyki-by-pratellina-t47836.html

moje-rysunki-t40497.html

Image
Image

Awatar użytkownika
PrATeLlInKa

• Pochwały:3

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez shwungistka » 16 Wrz 2009, 16:46

Jigga, Proponowała Politechnikę Opolską. Złożyłam do niej papiery i się dostałam. Jednak nie będę u nich studiować jest to zbyt daleko ode mnie. Przeniosłam się na Politechnikę Świętokrzyską. Zobaczymy co z tego wyniknie. A co do Białostockiej to było naprawdę trudno w tym roku i dodatkowo było mnóstwo osób.
“Człowiek wydaje pieniądze, których nie ma, na rzeczy, których nie potrzebuje, by imponować ludziom, których nie lubi.”
Image

Awatar użytkownika
shwungistka

• Miejscowość:Ryki
  • Pochwały:2

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 16 Wrz 2009, 16:46

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez PrATeLlInKa » 30 Wrz 2009, 23:13

Czyli dobrze że nie zdawałam tam bo i tak by nic nie wyszło;]

Dodano 30 Wrz 2009, 23:13:38:
tzn o Białostockiej mowie...
'zawsze jest o czym myśleć, ale nie ma się czym martwić'
kolczyki-by-pratellina-t47836.html

moje-rysunki-t40497.html

Image
Image

Awatar użytkownika
PrATeLlInKa

• Pochwały:3

Re: architektura-egzamin wstępny z rysunku

Nieprzeczytany postprzez Gumioleusz » 07 Sie 2011, 16:21

W 2 klasie LO po przemyśleniach doszedłem do wniosku ,że żeby pocisnąć na wymarzone studia, na architekturę i urbanistykę, muszę iść na jakieś zajęcia z rysunku Miałem ogromne szczęście bo naprawdę właściwe miejsce wyskoczyło mi w wynikach. Miałem tam 100km, przy czym jestem z małego miasteczka więc moi kumple w każdy weekend melanż ja w każdy weekend jechałem do warszawy, autobusem, bo u mnie o pociągach nie słyszeli. Moim celem była warszawa, piękny, wydział, sławni wykładowcy, ogromny poziom, można robić wielkie rzeczy. Na moich zajęciach było świetnie, to był mój drugi dom, uczyli nas byli uczniowie tejże szkółki którzy się dostali ( 80 miejsc na dzienne 800 zdających) Rodzinna atmosfera, kuchnia obok, przesiadywaliśmy tam całe dnie (nieraz i noce) ,oprócz standardowych, codziennie przez cały dzień były zajęcia darmowe, nikt Cię nie wygonił, zawsze jakiś asystent podchodził pomóc, żałowałem że nie mieszkam w Warszawie i nie mogę tam przychodzić codziennie. Kasy ogromnej Wojtek, prowadzący tą szkółkę 17 lat też nie brał, zdarzyła się dziewczyna która powiedziała mu ,że nie ma kasy żeby chodzić na zajęcia, odparł jej ,że z głodu nie zdechnie. Zaprzyjażniał się z nami wszystkimi. Jedna rzecz mi się nie podobała, mój nakład pracy, bo byłem tam przeciętny, ale nie wiedziałem o tym, że pracuję z najlepszymi, ( W tym roku na WAPW w pierwszej 100 po egzaminie było 77 osób od nas, na stronie którą podam na dole możecie przeczytać listę z nazwiskami, smutne jest gdy inne kursy piszą że mają "niemal 100% skuteczność) ) W warszawie się nie udało byłem w pierwszej 300 , maturę miałem beznadziejną, mało chodziłem do szkoły, więc pojechałem do innych miast, na egzaminy. Tam uświadomiłem sobie ile się nauczyłem, czułem się jak geniusz, ostatecznie wybrałem Politechnikę Poznańską , miałem tam 300/300 z rysunku, dlatego że to był konkurs a ludzie rysowali jak rysowali! Jeśli chcecie mogę wrzucić skan wyników. Chętnie przeżył bym to jeszcze raz, prowadzący to prawdziwy pasjonat, przez dwa miesiące przed egzaminami miałem codziennie cały dzień zajęć za darmo, cztery próbne egzaminy dziennie z wykładem i omówieniem każdej pracy! Tgz zestawienia, jego wykłady były świetne, ale mogę tak godzinami. Na zajęciach byli ludzie zewsząd, zdarzyła się nawet osoba ze Szczecina! I tak warto, tam się rodzą mistrzowie, osobiście znam kilku, i każdy chce Ci przekazać tą wiedzę. Piszę to nie dla reklamy, po prostu, taki kurs decyduje o przyszłym życiu, jeśli pójdziecie na zajęcia gdzie ściągają od was tylko kasę, i będą was indroktrynować że jesteście świetni wasze marzenia runą. Tam to całkiem inaczej wygląda, tam są zajawkowicze! A i motto które wisi w pracowni " Nie ma talentu są dupogodziny - godziny spędzone na dupie nad rysunkiem" Święta prawda.
Wpiszcie sobie "Domin" w googlach to znajdziecie o tym więcej, albo "Gumioleusz" na digarcie żeby zobaczyć kilka moich prac. Pozdro!
Talent Nie Istnieje!
nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone

Gumioleusz

Nieprzeczytany postprzez sandra3333 » 16 Wrz 2011, 22:36

W niedzielę mam pierwsze zajęcia w dominie i aż się uśmiechnęłam po przeczytaniu postu wyżej :)

sandra3333

Nieprzeczytany postprzez Dariuszkowalski » 28 Gru 2011, 14:58

Ja chodziłem na kurs przygotowujący do egzaminu do Strefy Rysunku. Na studiach jestem półtora roku. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć że bez przygotowania pod okiem jakiejś doświadczonej osoby nie ma szans na pomyślne zdanie egzaminów. Jeżeli ktoś zainteresowany to podaję adres strony [ciach]
Ostatnio edytowany przez Nineku, 28 Gru 2011, 15:23, edytowano w sumie 1 raz
Powód: usunięto link

Dariuszkowalski

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 28 Gru 2011, 14:58

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Adam89 » 29 Lut 2012, 00:59

Ja chodzilem z kolegą na indywidualne zajecia link: http://www.kursrysunku.bialystok.pl/
Nie chcialem isc do jakiejs masowki (szkoly masowej)

Adam89

Nieprzeczytany postprzez krzychuroso » 29 Kwi 2012, 10:19

Tak jak domin w Wawie to w Poznaniu RysunekArchitektura! Zaczęli dopiero kilka lat temu, ale wszyscy od nich się dostali... polecam galerię ich uczniów http://www.rysunekarchitektura.pl/pcu.html

krzychuroso

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry