Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233414 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Apocalyptica.

Dla każdego kto lubi ciężkie brzmienia ;-)

Apocalyptica.

Postprzez yncydent » 12 Lis 2009, 01:19

Fiński zespół załóżony przez trzech wiolonczelistów.Ich muzyka to powiązanie z muzyką poważna i heavy metalem?
Znacie,lubicie? I czy w ogóle podoba wam się połączenie muzyki poważnej z ciężkimi brzmieniami?(;
Mój ulubiony kawałek to "hope".
wybuchy rysuję, że niby bukiety. psycholożka się daje nabrać.

Awatar użytkownika
yncydent

• Pochwały:22

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Apocalyptica.

Postprzez Gareth » 13 Lis 2009, 21:01

Oczywiście, że lubię. Idealnie trafiają w moje gusta. Kawałek "Bitter Sweet" ma po prostu niesamowity klimat. Głos Ville Valo i Lauriego Ylonen idealnie do niego pasują. Chociaż jednak piosenki bez wokalu są ich znakiem rozpoznawczym.

Awatar użytkownika
Gareth
Moderator

• Miejscowość:Olesno
  • Pochwały:2

Apocalyptica.

Postprzez mgirl » 13 Lis 2009, 21:01

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Re: Apocalyptica.

Postprzez Światłocień » 15 Lis 2009, 14:50

yncydent napisał:I czy w ogóle podoba wam się połączenie muzyki poważnej z ciężkimi brzmieniami?

Metal to gatunek współczesny będący najbliższy muzyce klasycznej. Nie znam metala, który nie słuchałby od czasu do czasu Vivaldiego, Mozarta czy Chopina.

Stoją na przyzwoitym poziomie. Co prawda więcej mają coverów niż własnych wypocin, ale nie powiem, Rammstein czy Metallica w wersji smyczkowej brzmią ciekawie. :wink: Połączenie smyczków i metalowych riffów wyszło bardzo dobrze, są prekursorami pewnego gatunku, może nieco niedopracowanymi, ale mimo to zasługują na uznanie.
-Stary, mówię ci..Jej usta jak czerwone wino, którym mam ochotę upić się do nieprzytomności. Jej włosy-cudny jedwab o zapachu, który według producenta szamponu powinien pewnie być truskawkowy.Cudo.
-Skończyłeś?To teraz strzel jeszcze drina i podbijaj.

Awatar użytkownika
Światłocień
Kumpel

• Miejscowość:Łódź
  • Pochwały:6

Apocalyptica.

Postprzez Meroner » 23 Gru 2009, 22:23

"Rammstein czy Metallica w wersji smyczkowej brzmią ciekawie. Połączenie smyczków i metalowych riffów wyszło bardzo dobrze"

Potwierdzam te słowa ;]

Awatar użytkownika
Meroner

• Miejscowość:Mielno

Apocalyptica.

Postprzez Nieprzenikniona » 27 Gru 2009, 18:11

Podoba mi się ich muzyka, są oryginalni i jedyni w swoim rodzaju. Bardzo podoba mi się "Nothing else matters" w ich wykonaniu. Jestem nimi oczarowana.
Nienawidzę cię, życie.

Awatar użytkownika
Nieprzenikniona

• Pochwały:1

Postprzez Panna Ulvster » 22 Sty 2010, 23:03

Swego czasu miałam na nich dużą "fazę" i słuchałam non stop. Teraz trochę mi przeszło, ale nadal darzę zespół dużą sympatią. Niektóre ich covery (na przykład piosenek Metallici) są jednymi z najlepszych, jakie słyszałam, a oryginalne utwory też stoją na wysokim poziomie.
Zdarza mi się nawet biegać po mieście w wielkiej koszulce z ich logo :D (niestety zaginęła w praniu, ale to już inna historia D: )
Gdzie się spieszysz, dokąd pędzisz wciąż
Czy nie widzisz świateł, które
Dłońmi kryjesz tak jak murem
By nastała noc
Gdzie są chwile
Twoich wolnych dni
Gdzie marzenie długie, senne
Nierealne tak jak pewne
Co zrobiłeś, co zrobiłeś z nim

Awatar użytkownika
Panna Ulvster

• Miejscowość:Kraków

Postprzez mgirl » 22 Sty 2010, 23:03

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Apocalyptica.

Postprzez Black » 23 Sty 2010, 00:18

Ich covery są wręcz bajeczne. To jaką muzykę są w stanie zrobić grając na klasycznych instrumentach niesamowite. Chyba nie ma ich kawałka który by mi się nie podobał. Ich piosenka z wokalem Adama Gontiera z Three Days Grace również trzyma poziom.

Awatar użytkownika
Black

• Miejscowość:Wrocław

Apocalyptica.

Postprzez ITLAOTE » 09 Lut 2010, 16:56

Byłem na koncercie.... i nawet autografy gdzieś na bilecie się zostały ;) Dobry zespół studyjny - na żywo robi jeszcze większe wrażenie!

I wcale ich największym osiągnięciem nie są covery "pewnego zespołu trash metalowego" ;) - sami nagrali mnóstwo dobrego materiału!
Show me something ugly, show me something pretty ;)

Awatar użytkownika
ITLAOTE

Apocalyptica.

Postprzez histeryczna » 09 Lut 2010, 19:39

Jasne, że znam. Lubię i to bardzo. Swojego czasu słuchałam więcej... Hm, trafia do mnie ich muzyka. Mój ulubiony utwór - 'Fatal Error'
Lubię kawałki bez wokali, szczególnie mocne, więc zespół jak najbardziej dla mnie ;]

Awatar użytkownika
histeryczna
Przyjaciel

• Pochwały:6

Apocalyptica.

Postprzez Filth » 09 Lut 2010, 20:46

Są całkiem fajni, jednak utwory instrumentalne po jakims czasie mnie męczą ^^ Ale lubię ich posłuchać
"Żyć to znaczy powoli umierać" Cliff Burton

Awatar użytkownika
Filth

Apocalyptica.

Postprzez ladyasia » 02 Mar 2010, 22:01

Bardzo ciekawy zespół :wink:
Tylko zdechłe ryby płyną z prądem!

Awatar użytkownika
ladyasia

• Miejscowość:Szczecin

Postprzez taka_sobie » 29 Kwi 2010, 11:34

Nieprzenikniona napisał:Podoba mi się ich muzyka, są oryginalni i jedyni w swoim rodzaju. Bardzo podoba mi się "Nothing else matters" w ich wykonaniu. Jestem nimi oczarowana.

zgadzam się ;)
W nieustannej pogoni za spokojem...

Awatar użytkownika
taka_sobie

• Miejscowość:Ruda Śląska

Apocalyptica.

Postprzez wickywook » 29 Kwi 2010, 13:10

mi sie bardzo podoba pioosenka 'Path' z Sandra Nasic z zespolu Guano Apes
never say never

Awatar użytkownika
wickywook

• Miejscowość:Kobierzyce

Postprzez Clio » 11 Cze 2010, 00:12

Co prawda więcej mają coverów niż własnych wypocin

Nie, to nie jest prawda (: Prawda jest taka, że na coverach Metalliki wypłynęli - ich druga płyta także w większości składała się z aranżacji cudzych kawałków - ale obecnie mają o wiele więcej własnych utworów. I moim zdaniem bynajmniej nie są to wypociny, choć oczywiście nikt nie musi się zgadzać.

Kiedyś rozmawiałam z kolegą na gadu i spytałam, czy zna Apocalypticę. Odparł: "Aaa, kojarzę - pykają se na skrzypkach hity Metalliki" :shock: Cóż, jest mi trochę przykro, kiedy ktoś kojarzy mój ukochany zespół tylko po coverach (już nie wspomnę o myleniu instrumentów ^_^'). Oczywiście nie jestem obiektywna, bo ich wielbię etc., ale mimo wszystko nie mogę tego odbierać inaczej niż jako ignorancję ;)

są oryginalni i jedyni w swoim rodzaju

Z tym nie sposób się nie zgodzić (:

Btw: w sierpniu wypuszczają nowy album i będą go promować na trasie oczywiście :D W październiku zawitają do Polski i zagrają w Poznaniu i w Warszawie. Nie mogę się doczekać *__* Ktoś się wybiera?
Bóg także był autorem: jego proza to mężczyzna, jego poezja to kobieta. Napoleon Bonaparte

Awatar użytkownika
Clio

Apocalyptica.

Postprzez Kicek0 » 11 Cze 2010, 22:02

Path vol. 2 z Sandrą Nasic na wokalu <33
Zima.
A latem zapominam.

Awatar użytkownika
Kicek0

• Pochwały:10

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry