Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233414 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Andrzej Lepper nie żyje

Nowinki ze świata i wszystko o polityce, zarówno tej polskiej, jak i zagranicznej. =)

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez Darcia K » 05 Sie 2011, 17:43

Andrzej Lepper, założyciel i przewodniczący Samoobrony, były wicepremier, były wicemarszałek Sejmu, czterokrotny kandydat na urząd prezydenta RP nie żyje. Rzecznik komendanta głównego policji Mariusz Sokołowski powiedział, że wszystko wskazuje na to, że Andrzej Lepper popełnił samobójstwo. Miał 57 lat.

- Na miejscu są policjanci, musimy przeprowadzić wszystkie czynności, ale wszystko wskazuje na to, że polityk popełnił samobójstwo - powiedział Sokołowski. Jak dowiedziała się PAP, Andrzej Lepper powiesił się. Znalazł go współpracownik.

Informację o śmierci lidera Samoobrony również potwierdził "Faktom" TVN bliski współpracownik byłego wicepremiera Janusz Maksymiuk.

Były polityk Samoobrony, a obecnie europoseł PiS Ryszard Czarnecki podkreślił, że należy uszanować tę tragiczną chwilę. Dodał, że aktualne staje się znane łacińskie powiedzenie, że o zmarłych należy mówić dobrze bądź milczeć.

- Aby zilustrować osobę tego człowieka, wróciłbym do opinii publicysty i dziennikarza Rafała Ziemkiewicza, który się z nim nie zgadzał. Mówił on, że Andrzej Lepper opisywał rzeczywistość z jej problemami, ale wysuwał fałszywe recepty. Potrafił zobaczyć niesprawiedliwość w Polsce. Czy potrafił znaleźć rozwiązanie tych problemów, to już jest inna sprawa - wspominał na antenie Polsat News.[...]

Źródło informacji: onet.pl
Szok... Niech spoczywa w pokoju...
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez Pizzaro » 05 Sie 2011, 19:03

No cóż, szkoda. Popierał rolników, współczuję rodzinie. Neutralny dla mnie, lecz pewnie to dopiero teraz dowiemy się jaki to był mąż stanu etc.
Spoczywaj, Andrzej.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez mgirl » 05 Sie 2011, 19:03

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez candy » 05 Sie 2011, 19:31

Aktualne staje się znane łacińskie powiedzenie, że o zmarłych należy mówić dobrze bądź milczeć. Przemilczę to ...
Do you really want?
Do you really want me?
Do you really want me dead... Or alive to torture for my sins?

Awatar użytkownika
candy

• Miejscowość:Wrocław
  • Pochwały:1

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez Kerosine » 05 Sie 2011, 19:33

Szkoda mi go. Mimo wszystko. Damn, I can't believe it :/
Metropolis
Has nothing on this

Awatar użytkownika
Kerosine

• Miejscowość:Toxicity
  • Pochwały:6

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez wolnaczeczenia » 05 Sie 2011, 20:08

No cóż, prosty chłop ze wsi, prostak i gbur, ale zawsze człowiek. Współczuję rodzinie i bliskim, jednak tęsknić za nim nie będę.
...щоб порушувати правила, потрібно їх мати...

Awatar użytkownika
wolnaczeczenia
Kumpel

• Pochwały:2

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez MissTake » 05 Sie 2011, 20:30

Dla mnie osobiście to był szok (od razu zawołałam mamę - ona też się zszokowała), jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, że on może tak po prostu, z dnia na dzień - bez żadnych schorzeń i problemów ze zdrowiem, opuścić ten świat. Sama wiadomość, że on po prostu NIE ŻYJE była dla mnie naprawdę wielkim zdziwieniem. Ale spotęgowało się ono, kiedy dowiedziałam się, ze on popełnił samobójstwo. Tyle afer z jego udziałem, kiedy był pogrążony i siedział po uszy w kłopotach, a on zawsze wydawał się niczym nie przejmować... I teraz popełnił samobójstwo...

Nie byłam jego wielką fanką (i nigdy nie będę), nigdy jakoś nie popierałam w pełni jego poglądów, ale to co było w nim dobre to to, że potrafił się wybić (chociaż był prostym człowiekiem ze wsi) i nigdy nie zapomniał o tym skąd pochodzi. Chciał pomóc niższym klasom.
Niech spoczywa w spokoju.
I don't ever want to hate U
It's not part of the plan
So keep Ur charms where I can't see it
And Ur hands where I can

Awatar użytkownika
MissTake

• Miejscowość:Rumia
  • Pochwały:12

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez mgirl » 05 Sie 2011, 20:30

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez NYC » 05 Sie 2011, 20:41

Co.?! Myślałam, że jak to zobaczyłam to ściema tak samo jak Amy Wimiehouse(nie wiem jak to się pisze). Ani go popierałam, ani nie tępiłam. Zabawny był trochę. Taki śmieszny. Niektóre osoby z mojej rodziny go nie popierały. Szkoda mi go jak każdego człowieka. A się tak zastanawiałam całkiem niedawno, co bybyło gdyby Lepper umarł :roll: . Ta informacja dotarłam jak mnie w domu nie było, więc się nie dowiedziałam. Na początku byłam zdziwiona, że nic nie wiem, ale jak zobaczyłam godzinę posta no to już nie. Coś wszyscy umierają ostatnio ogólnie :roll:

NYC

• Pochwały:8

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez William » 05 Sie 2011, 21:19

Dowiedziałem się dosłownie przed chwilą gdy tylko złapałem zasięg po półgodzinnych próbach.Jego osoba nie jest dla mnie zbyt istotna jeśli można tak to nazwać.Wiem o nim niewiele i niespecjalnie interesowała mnie jego działalność polityczna,ale nie zmienia to faktu że współczuję rodzinie zmarłego..właściwie jak każdej rodzinie ,która traci kogoś bliskiego.Słyszymy o popularnych sylwetkach ze świata muzyki czy jak w tym przypadku polityki ,a umiera wiele ludzi - bardziej i mniej zasłużonych.
Składam od siebie wyrazy współczucia.

Awatar użytkownika
William

• Miejscowość:Gdańsk

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez Nomirien » 05 Sie 2011, 21:40

Powiem tak - nie przepadałam za nim od ładnych paru lat, nie podobał mi się jego sposób zachowywania się, otaczanie się aurą gwiazdorstwa... Chyba też czasami absurdalne recepty na dobrobyt - ale to zachowałabym dla siebie, bo szczerze mówiąc zawsze byłam na bakier z polityką.
Za to często bywałam w okolicach Zieleniewa (wsi, w której mieszkał) na wakacjach. Moi rodzice poznali tam kilku rolników, słyszeli też różne opinie - nikt nie powiedział o nim niczego złego. A wzbudzał swoją osobą... hmm, nie kontrowersje, na pewno nie tam, raczej dodawał zaniedbanym okolicom Darłowa polotu i nadziei, że naprawdę coś może się u nich zmienić. Na tym swoim gospodarstwie zatrudniał też różnych ludzi, a oni przecież dzielili się swoimi spostrzeżeniami z innymi i z reguły mówiło się, że to dobry, niewywyższający się człowiek, który czuje się rolnikiem takim, jak oni, z tym, że jemu się poszczęściło i robi karierę w polityce. Tam jakoś czuje się sympatię do tego człowieka.
Osobiście najlepiej zapamiętałam go z czasów, kiedy zaczynał swoją przygodę z polityką. I myślałam o nim dobrze, pamiętam ile kontrowersji wzbudzały jego prawdziwe i szalenie niewygodne opinie... Potem jakby się zmienił, może to wina środowiska, może zakochał się w pieniądzach... Dla mnie chyba jednak pozostanie tym Andrzejem Lepperem, który krzyczał o pomoc dla najbiedniejszych i walczył z tymi (chociaż szans nie miał praktycznie żadnych), z którymi walczyć bali się wszyscy inni.
Nie wystarczy pokochać,
trzeba jeszcze umieć wziąć tę miłość w ręce i przenieść ją przez całe życie.

Awatar użytkownika
Nomirien

• Pochwały:3

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez Gibbs » 05 Sie 2011, 22:00

No rzeczywiście szok , choć wątpi by sam się powiesił , według mnie to był zbyt charyzmatyczny człowiek by mógł sam popełnić samobójstwo , tym bardziej był dość wierzący...

W każdym razie , niech spoczywa w pokoju....
Choćby odeszła od Ciebie dziewczyna
To jeszcze nie mogiła, z czasem się zapomina
Miłość jak dzwon, po prostu się urywa
Wytrzyma przyjaźń bo zwyczajnie jest prawdziwa...

Flp 4,13 - wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia!

Awatar użytkownika
Gibbs

• Pochwały:1

Re: Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez Whoisyourdaddy » 05 Sie 2011, 22:27

Nigdy go nie lubiłem ,ani nie krytykowałem go. Jego zachowanie można wybaczyć ,ponieważ to był prosty rolnik w przeciwieństwie do naszej elyty politycznej ,która zachowuje się momentami gorzej niż Lepper.
Powiedzmy sobie szczerze ,kto prócz rolników po PGR-owskic chciał jego rządów???
Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy.

Awatar użytkownika
Whoisyourdaddy

Użytkownik zbanowany

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez Davidoff » 05 Sie 2011, 22:36

Szok i niedowierzanie. Takie pierwsze wrażenia. Nie wierze w jego samobójstwo. Był to człowiek silny duchowo, który zawsze potrafił przeciwstawić się trudnościom. Zaprotestować przeciw znacznym przeciwnościom. Jednakże kto w takim razie chciałby śmierci tego polityka kryjącego się w cieniu swej dawnej świetności? Czekamy na wszczęcie śledztwa.
“I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not.” - Kurt Cobain

Awatar użytkownika
Davidoff

• Miejscowość:Krakow

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez wolnaczeczenia » 05 Sie 2011, 23:27

Nie rozumiem tych tekstów o jego sile i 'twardości'. Mężczyźni są za przeproszeniem krusi i delikatni. Lepper został w impasie - ni polityki, ni czego innego. Szkoda człowieka. No ale cóż...
Ostatnio edytowany przez wolnaczeczenia, 05 Sie 2011, 23:29, edytowano w sumie 1 raz
...щоб порушувати правила, потрібно їх мати...

Awatar użytkownika
wolnaczeczenia
Kumpel

Re: Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez Whoisyourdaddy » 05 Sie 2011, 23:28

Szok i niedowierzanie. Takie pierwsze wrażenia. Nie wierze w jego samobójstwo. Był to człowiek silny duchowo, który zawsze potrafił przeciwstawić się trudnościom. Zaprotestować przeciw znacznym przeciwnościom. Jednakże kto w takim razie chciałby śmierci tego polityka kryjącego się w cieniu swej dawnej świetności? Czekamy na wszczęcie śledztwa.

Polacy naprawdę mają jakąś manię przesladowczą. Nie możliwe ,że sam się powiesił??? Starczyło obejrzeć wywiad z jednym z jego współpracowników ,a zobaczycie ,że facet miał wystarczająca problemów ,aby nie wytrzymać czy to rodzinnych ,czy to w pracy czy to politycznych.
Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy.

Awatar użytkownika
Whoisyourdaddy

Użytkownik zbanowany

Andrzej Lepper nie żyje

Postprzez Arsen » 06 Sie 2011, 15:00

ciekawi mnie dlaczego to zrobił? jakieś porachunki? za dużo wiedział w jakiejś sprawie? miał jakieś wyrzuty sumienia? w sprawach rodzinnych był zupełnie inny niż w polityce, czyli za bardzo przeżywał chorobę syna? pytań wiele i jeszcze trochę i nigdy tego się nie dowiemy co w jego głowie było. Szkoda człowieka bo był wyrazistą osobowością na polskiej scenie politycznej, kontrowersyjny czasami ale dążył do celu według swoich ideałów (choć czasami się gubił), w ostatnim czasie ciszej o nim było, podobno wracał do polityki ale wątpię aby coś zdziałał, partia chłopska to już niestety nie te czasy, sami rolnicy (Ci bogatsi) idą za PO a nie za PSL, Samoobroną czy PiS-em
TEN PODPIS ŚWIADCZY O TYM ŻE NIE JESTEM BEZINTERESOWNY W SPRAWIE POZOSTAWIENIA TEGO MIEJSCA PUSTYM

Awatar użytkownika
Arsen

• Pochwały:22

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry