Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233414 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Alkohol w życiu człowieka ........

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Nieprzeczytany postprzez pk my life » 24 Lut 2006, 08:50

Mam pytanie do wszystkich, a mianowicie czy lubicie alkohol, w jakich ilościach. Pijecie okazyjnie czy bez okzaji ?? odpowiadajcie :)

Awatar użytkownika
pk my life

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez AntyMesjasz » 02 Lut 2012, 23:06

Od 2012 odpuściłem alkohol. Dlaczego? Bo jak już piłem, to wolałem się nawalić, niż "kulturnie przy piwku dysputować z milordami" ;) poza tym widzę po sobie, że po % mówię czasami rzeczy nieodpowiednie w kierunku nieodpowiednich osób o nieodpowiedniej porze. To jest problem. I najgorsze: kac :evil:
Jeśli wymiana ma wyglądać tak: nawalenie, śmichu-chichu, dżampreza/koncert lub inne, faza w zamian za (najczęściej) zapomniane wspomnienia, krzywe akcje, wymioty, głowa, oczy, uszy, podsłuchiwanie jak rośnie trawa... to ja dziękuję ;) nikt mnie nie namówił i nie namówi na "powrót do picia". Kiedyś się waliło komandosy, mindkillery i najlepsze piwo to Warka Strong. Ale teraz nie piję i "Twoja wątroba i portfel lubią to" :razz:
"Kto uwierzy i ochrzczony zostanie, będzie zbawiony" (Marka 16:16)

Awatar użytkownika
AntyMesjasz

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 02 Lut 2012, 23:06

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez gejzer » 02 Lut 2012, 23:20

No i brawa za decyzję :ble: Ja napisze z kolei w ten sposób - wszystko jest dla ludzi, ale we wszystkim trzeba mieć umiar :D

Awatar użytkownika
gejzer

Nieprzeczytany postprzez banditos » 06 Lut 2012, 13:20

Jak alkohol to tylko grzańce :)

banditos

Nieprzeczytany postprzez lynics » 06 Lut 2012, 17:09

Raczej okazyjnie. Jeśli chodzi o piwo to lubię bez okazji raz na jakiś czas wypić jedno czy dwa ze znajomymi. Wódkę pijam tylko na większych imprezach. Poza tym obalę jeszcze jakiegoś winiacza za 5 zł jak idę np. na koncert.

Awatar użytkownika
lynics

• Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez Mrs Nobody » 06 Lut 2012, 21:34

czy lubię? lubię, wybredny ze mnie smakosz. ; ) piwa nie piłam już łohoho i jeszcze dłużej. jest niedobre i przede wszystkim moczopędne. ale jackiem, szampanem, drinkiem owocowym czy wódką z energetykiem nie pogardzę. <3 od Sylwestra wszystko w granicach zdrowego rozsądku. :lol:
Sumienie miała czyste. Nieużywane.
Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę.

Awatar użytkownika
Mrs Nobody

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:2

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 06 Lut 2012, 21:34

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Kropka. » 07 Lut 2012, 16:31

Lubię. W większych ilościach (tzn. czuję wpływ alkoholu, ale zachowuję nad sobą kontrole) piję okazjonalnie, większa impreza, czy coś w ten deseń. "Bez okazji" czasem zdarza mi się wypić, przeważnie piwo lub drink.
Can't believe you were once just like anyone else
Then you grew and became like the devil himself
Pray to god I think of nice thing to say
But I dont think I can so fuck you anyway.

Awatar użytkownika
Kropka.

• Pochwały:16

Nieprzeczytany postprzez Shooty » 10 Lut 2012, 11:36

Wypić sobie lubię, ale nie się upijać (i dzięki Bogu, do tego jeszcze nie doszło). Czasami zdarza mi się być już na granicy (szczególnie w trakcie większych imprez, np. sylwestra), ale zawsze ostatecznie udaje mi się opanować i skończyć balangę w stanie znacznie trzeźwiejszym niż moi znajomi.

Awatar użytkownika
Shooty

Nieprzeczytany postprzez mwk1 » 10 Lut 2012, 14:36

Ja tam nie piję praktycznie w ogóle - i bez tego potrafię się dobrze bawić.

Awatar użytkownika
mwk1

• Pochwały:7
  • Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez zbawiciel » 10 Lut 2012, 15:47

Alkohol tymczasowo zabija myślącą cześć człowieka, co pociąga za sobą szereg różnych konsekwencji, które generalnie osoby pijące zaliczają do pozytywnych (wyłącza stres, presje, rozluźnia i inne tego typu demony) a niektórzy do negatywnych (agresja, utrata koordynacji, przedstawianie wymyślonych prawd, itp pierdoły).
Wykonałem już kilkadziesiąt testów na własnej skórze odnośnie teorii "pije dla smaku", niestety alkohol jest dla mnie tak ohydny, że testy te zwykle kończyły się bardzo szybko.
Chyba dwa razy zmusiłem się do wlewania w siebie tych szczochów w większej ilości co skutkowało tym, że:
a) przestał istnieć smak alkoholu (krótkotrwałe przyzwyczajenie)
b) zacząłem robić z siebie klauna jeszcze bardziej niż na co dzień, co prawdopodobnie wynikało z zatracającą się świadomością norm społecznych i braniu do siebie idiotycznych wymysłów (własnych, cudzych -- tak czy inaczej wymyślonych)
c) wszystko zaczyna bawić kilkakrotnie mocniej - w głowie powstają zabawne obrazy
d) powstaje duże rozkojarzenie, koncentrowanie się jest coraz trudniejsze, umykają szczegóły
itd.

Ogólnie rzecz biorąc od czasu do czasu sprawdzam jak smakują różne wynalazki we wszystkich zakresach rzeczywistości, więc alkohol również trafia w moje ręce, jednak rzadko, gdyż przeważnie każdy kontakt kończy się odrażającym zapachem i 'koszowym' smakiem.

Jak na teraz uważam, że ludzie poprzez alkohol próbują załatać (iluzorycznie) swoje słabości, które mają mniejsze znaczenie, kiedy jest się pod wpływem używki. Generalizacja typu 'alkohol gwarantuje dobrą zabawę' wynika z faktu nieznajomości *lepszych* dróg do w/w celu.
Hmm. Nie dla każdego sposób osiągania jest najważniejszy...

Ah. Okazje. Każda sekunda jest okazją. Ciekawe ile z nich jesteś w stanie wykorzystać?

zbawiciel

Nieprzeczytany postprzez mateusz9206 » 11 Lut 2012, 23:28

Głównie w piątki i na imprezach, na imprezach duże ilości różnej maści, w piątki 3/4 piwa. Jestem człowiekiem trochę znerwicowanym, bo mam dużo obowiązków w czasie tygodnia, ale weekendy zawsze sobie odpuszczam i żeby się nieco wyluzować to lubię trochę wypić. Tak żeby się nieco odstresować, ale z rana nie leczyć kaca tylko móc robić jak robocik. No, ale jak jestem na imprezie to się cuda dzieją.
yyyyyyyyyyyyyy :- )

Awatar użytkownika
mateusz9206

Nieprzeczytany postprzez Azbestowa » 16 Lut 2012, 12:39

Lubię się czasem "kulturalnie na&^%ać ze znajomymi. Nie za często, ale powiedzmy że raz w miesiącu mi się zdarza. Tak mocno, z wódką i w ogóle.
Prywatnie, tak sama, w domku, to czasem do filmu sobie zrobię lekkiego drinka, szklankę dobrego wina albo jednego Reddsa. Ale to raczej dla smaczku niż dla działania alkoholu jako takiego, bo jest tego za mało żeby podziałało. Po prostu :)
Żeby płynął czas nie obok, ale w nas!.

Awatar użytkownika
Azbestowa

• Miejscowość:Gliwice

Nieprzeczytany postprzez Anarchistka » 16 Lut 2012, 19:52

Ja nie piję praktycznie nigdy. Nie mówię o szampanie w Sylwestra czy piwie raz do roku;), bo do tego się przyznaję. Dlaczego ta abstynencja? Chyba dlatego, że moi rówieśnicy robią inaczej. Nie kręci mnie utrata przytomności lub kac.
Walczę.

Anarchistka

• Miejscowość:Łódź

Nieprzeczytany postprzez Maagda » 17 Lut 2012, 20:54

Na tygodniu często zdarza mi się piwko wypić, ale tylko jedno :) Tak na odstresowanie się, itd. W weekendy różnie bywa. Zależy, gdzie i z kim wychodzę. A że często zdarzają się wieksze imprezy, typu urodziny kogoś ze znajomych to wychodzi na to, że większe ilości piję co weekend. Jednak bywają wyjątki, jak na przykład dziś kiedy to sobie spokojnie siedzę w domku. :)

Awatar użytkownika
Maagda

Nieprzeczytany postprzez Kerosine » 04 Maj 2012, 11:22

Piję rzadko, ale jeśli już to bez większych hamulców i tak, by upić się do nieprzytomności - przy czym zawsze w samotności, by nikt (a już nie daj Boże najbliżsi) nie widział, w jakim jestem stanie i nie był świadkiem mojego upadku. Alkohol służy mi zatem jako jeden ze sposobów na zapomnienie o większych i mniejszych troskach i smutkach codziennej egzystencji - tylko i wyłącznie, nie jestem wyznawczynią podejścia "Bez alkoholu nie ma zabawy" [zresztą ogólnie nie jestem zbyt "rozrywkową" dziewczyną i zdecydowanie nie przepadam za chadzaniem na imprezy]... takim czymś głęboko się brzydzę. Poza tym niezbyt odpowiada mi sam smak alko... pod tym względem wyraźnie preferuję chociażby czekoladki nadziewane likierem ;P
Metropolis
Has nothing on this

Awatar użytkownika
Kerosine

• Miejscowość:Toxicity
  • Pochwały:6

Nieprzeczytany postprzez MiR » 04 Maj 2012, 13:00

Do 18 roku życia nie było u mnie tematu alkoholu. Obecnie lubię od czasu do czasu wyjść z kolegami sobie na piwo czy tam dwa. Nigdy jednak nie ma opcji picia do nieprzytomności. Nie widzę w tym nic fajnego.
Staram się być dobrym człowiekiem... a moje efekty pozostawiam ocenie innym...

Awatar użytkownika
MiR

• Pochwały:2

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Do góry