Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210161 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Administracja

Wszystko na temat studenckiego, często pieskiego życia ;)

Administracja

Nieprzeczytany postprzez kettle » 12 Sie 2009, 11:57

Chciałabym o tym kierunku dowiedzieć się jak najwięcej. Wasz opis. I jeszcze jak ktoś może coś wie o tych studiach na Uniwersytecie Warmińsko Mazurskim w Olsztynie, to byłabym wdzięczna za wszystkie informacje (rekrutacja, poziom nauki, jakość, czy ciekawe i w ogóle wszystko na ten temat). Czy może znacie kogoś kto tam studiuje lub gdzie indziej? Co o nim mówi owa osoba? Jak z pracą po tym kierunku? Wszystko chciałabym wiedzieć.Dosłownie. Czytałam już ogólnie o administracji, ale potrzebuje waszych opinii i waszej wszelkiej wiedzy na ten temat.
Nie bądź hipokrytą kochanie.

Awatar użytkownika
kettle

• Pochwały:1

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Administracja

Nieprzeczytany postprzez szaloonaa » 12 Sie 2009, 12:15

Znam kilka osób studiujących Administrację publiczną. Wiele może nie powiem, ale masz tam przede wszystkim prawo różnego rodzaju: karne, administracyjne, postępowanie administracyjne, różne papierki i te sprawy. A praca? Mój kolega pracuje w punkcie kredytowym, kuzynka w sekretariacie szkolnym:P Pracę można też znaleźć w jakiś urzędach, administracji szpitalnej, mieszkaniowej, choć jakiej.
Dance me to the end of love.

Awatar użytkownika
szaloonaa

• Pochwały:58

Administracja

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 12 Sie 2009, 12:15

Awatar użytkownika
mgirl

Administracja

Nieprzeczytany postprzez Claudynka » 12 Sie 2009, 12:41

Kilku moich znajomych studiuje administrację, wszyscy jednogłośnie stwierdzają, że jest to łatwy kierunek. Przynajmniej żadne z nich nie miało większych problemów z zaliczeniem roku. Jak na każdym kierunku są przedmioty łatwiejsze i trudniejsze, ale ogólnie z tego, co wiem większych problemów z zaliczaniem nie ma. Może dlatego, że więcej jest przedmiotów praktycznych, niż teoretycznych.
Pracę możesz znaleźć praktycznie wszędzie - w spółdzielniach,w sekretariatach, w Urzędach Miasta, w Urzędach Pracy, w policji, w sądzie (jako sekretarz), we wszelkiej maści firmach, itede. Ze znalezieniem pracy nie ma większych problemów głównie dlatego, że często Urząd Pracy kieruje absolwentów na staż. A po stażu bardzo dużo osób zostaje przyjętych na umowę.
I'm happy mommy..

Awatar użytkownika
Claudynka
Przyjaciel

• Miejscowość:Tarnów
  • Pochwały:45

Administracja

Nieprzeczytany postprzez JackBlue » 17 Sie 2010, 19:22

Również zastanawiam się nad studiowaniem na tym kierunku. Czy może lepiej studiować jest ekonomię? Czy administracja na politechnikach jest na równie dobrym poziomie co na uniwersytetach?
Kto żyje bez szaleństwa mniej jest rozsądny niż mniema

Awatar użytkownika
JackBlue

• Miejscowość:KRK
  • Pochwały:4

Administracja

Nieprzeczytany postprzez Tankian » 27 Sie 2010, 13:34

mysle ze na rownym poziomie, ja studiuje na uniwersytecie i nie narzekam:) Czasami jest ciezko to fakt, ale z czasem jest coraz latwiej:)

Tankian

Administracja

Nieprzeczytany postprzez Mandy » 27 Sie 2010, 14:47

Też myślałam nad tym kierunkiem :) jakbym mogła się spytac co powinnam zdawać i na jakim poziomie :wink: dodam że chciałabym studiować w Krakowie :D
Niebo uczy kochać
Ziemia uczy trwać
Ludzi nienawidzić
Ludzie uczą nas

Awatar użytkownika
Mandy

• Miejscowość:TRG
  • Pochwały:7

Administracja

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 27 Sie 2010, 14:47

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Administracja

Nieprzeczytany postprzez Tankian » 28 Sie 2010, 14:20

to zalezy u mnie byl wymagany wos jako dodatkowy przedmiot i jak zdasz poziom rozszerzony to bez problemu sie dostaniesz:)

Tankian

Administracja

Nieprzeczytany postprzez agata333 » 03 Wrz 2010, 17:33

Podłączę się do tematu:) Też wybieram się na administrację. Chce dostać się na UW. Myślicie, że zdając rozszerzony WOS na jakieś 80 parę % to się dostanę? Polski, matmę i angielski mam zamiar zdawać podstawowy. Czy na UW przy rekrutacji na administrację liczy się tylko WOS?
Siatka ponad wszystko!!!!!!!!

Awatar użytkownika
agata333

Administracja

Nieprzeczytany postprzez shawna » 05 Wrz 2010, 19:11

Myślicie, że zdając rozszerzony WOS na jakieś 80 parę % to się dostanę?

Jeszcze nie napisałaś matury, a już zakładasz jaki będziesz miała wynik?
Przejrzyj strone UW- tam pewnie już podali jakie progi były w tym roku, więc rozwiejesz swoje wątpliwości.
Wyszłam za mąż. Zaraz wracam.

Awatar użytkownika
shawna

• Miejscowość:Bdg
  • Pochwały:2

Re: Administracja

Nieprzeczytany postprzez Tankian » 06 Wrz 2010, 12:50

shawna napisał:
Myślicie, że zdając rozszerzony WOS na jakieś 80 parę % to się dostanę?

Jeszcze nie napisałaś matury, a już zakładasz jaki będziesz miała wynik?
Przejrzyj strone UW- tam pewnie już podali jakie progi były w tym roku, więc rozwiejesz swoje wątpliwości.

dokladnie, z roku na rok zmieniaja sie wymagania, ale 80 % z rozszerzenia na dzienne studia na UW to masz duze szanse.

Tankian

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry