Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233413 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Adele vs Lady Gaga

Dział dla osób lubiących typowo taneczną muzykę.

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez Adeles » 07 Sty 2012, 23:17

kogo bardziej lubicie?? dodajcie ulubioną piosenkę :P

Adeles

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 13 Sty 2012, 23:29

Darcia K, nie chce mi się odpisywać akurat.
Za bardzo oczywiste to jest.

FleurDeCoton napisał: No i fajnie, cieszę się, ale po co ciągle to podkreślać?

Nigdy nie widziałem i nie słyszałem, żeby użalała się tak nad tym i przy każdym sposobie to wytykała.

FleurDeCoton napisał:To chyba Adele coś nie wyszło z tym promowaniem, bo moi rodzice którzy w ogóle nie ogarniają tego co jest teraz na listach przebojów Gagę kojarzą, zaś Adele w ogóle.

A od kiedy Twoi rodzice są wyznacznikami artystów, którzy potrafią śpiewać :D ? Marny dowód jak dla mnie, bo dowodzi tyko tego, że słuchają i zapamiętują tylko to co komercyjne i szczypiące w oczy. No cóż, każdy słucha czego innego. Niech im będzie, ale to że akurat Twoi rodzice jej nie kojarzą nie oznacza, że słabo się Adele wypromowała.

FleurDeCoton napisał:Ciekawe. Podaj kilka przykładów skoro podobno wszystkie stroje zgapiła od kogoś. Bo ja widzę, że od czasu gdy Gaga zaczęła coś znaczyć w muzyce, to wiele gwiazd przerobiło swój styl na nieco kosmiczny, "gagowaty". Chociażby Rihanna i Krysia Aguilera, że o naszej Dodzie nie wspomnę.
Pamiętam, że coś takiego widziałem w internecie. Były podane jej stroje, a obok innych gwiazd, które w przeszłości w bardzo podobnych (jeżeli nie tych samych) występowały. Jeżeli to znajdę to podam link.
Rihanna, Doda i Christina Aguilera czerpią z gagi ? :mrgreen: shit, shit, shit.

Casey napisał:według mnie nie umie zbytnio śpiewać.

to żeś poleciał... akurat na żywo śpiewać potrafi i to całkiem dobrze.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 13 Sty 2012, 23:29

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez FleurDeCoton » 14 Sty 2012, 01:15

Pizzaro napisał:
FleurDeCoton napisał:To chyba Adele coś nie wyszło z tym promowaniem, bo moi rodzice którzy w ogóle nie ogarniają tego co jest teraz na listach przebojów Gagę kojarzą, zaś Adele w ogóle.

A od kiedy Twoi rodzice są wyznacznikami artystów, którzy potrafią śpiewać :D ? Marny dowód jak dla mnie, bo dowodzi tyko tego, że słuchają i zapamiętują tylko to co komercyjne i szczypiące w oczy. No cóż, każdy słucha czego innego. Niech im będzie, ale to że akurat Twoi rodzice jej nie kojarzą nie oznacza, że słabo się Adele wypromowała.

Nie są wyznacznikami artystów, którzy potrafią śpiewać, a przeciętnymi obywatelami nie zainteresowanymi najnowszymi trendami w muzyce, a wiec na ich przykładzie można zobaczyć które gwiazdy się lepiej promują, a które gorzej. To oczywiste, że osoby słuchające np. metalu będą potrafiły wymienić 5 wschodzących gwiazd tego gatunku muzyki. W byciu międzynarodową gwiazdą, a taką stała się Adele, trzeba się skupić na tym, żeby być zapamiętanym. Gaga zakłada sukienki z mięsa, a o Jacksonie chodziły plotki o tym jak śpi w jakimś specjalnym inkubatorze żeby być nieśmiertelnym. Adele ładnie śpiewa, ale to za mało. Nie chodzi mi o to, że ma się rozebrać na najbliższym koncercie i zatańczyć makarenę, ale stworzyć jakąś swoją charakterystyczną cechę, po której wszyscy ją poznają. Dla mnie jest to kolejna laseczka która ładnie śpiewa piosenki o miłości i nic poza tym.

Pizzaro napisał:
FleurDeCoton napisał:Ciekawe. Podaj kilka przykładów skoro podobno wszystkie stroje zgapiła od kogoś. Bo ja widzę, że od czasu gdy Gaga zaczęła coś znaczyć w muzyce, to wiele gwiazd przerobiło swój styl na nieco kosmiczny, "gagowaty". Chociażby Rihanna i Krysia Aguilera, że o naszej Dodzie nie wspomnę.
Pamiętam, że coś takiego widziałem w internecie. Były podane jej stroje, a obok innych gwiazd, które w przeszłości w bardzo podobnych (jeżeli nie tych samych) występowały. Jeżeli to znajdę to podam link.
Rihanna, Doda i Christina Aguilera czerpią z gagi ? :mrgreen: shit, shit, shit.

Cytując społeczeństwo Wykopu: "niech se kupę wsadzi w ryło kto bez linka pisze: było!". Jeżeli nie potrafisz powiedzieć konkretnie kogo naśladuje Gaga tylko mówisz "a, widziałem kiedyś w internecie" to sorry, ale co to za dyskusja.

A czerpią, porównajta:
http://photos.posh24.com/p/701850/l/rih ... p_diva.jpg
http://www.hotrihanna.com/wp-content/up ... y-gaga.jpg
http://www.outaroad.com/lady-gaga-rihan ... lboard.jpg
http://www.imusicdaily.com/wp-content/u ... _gaga.jpeg <-- z czasów gdy Gaga była znana tylko z Poker Face, a Christina chyba myślała że nikt nie ogarnie od jakiej gwiazdki wzięła wówczas pomysł na fryzurę i stroje
I moje ulubione: http://images.nymag.com/images/2/daily/ ... 60x375.jpg

Wystarczy przyjrzeć się jakie trendy obowiązują od kilku lat nie tylko wśród gwiazd, ale w ogóle w modzie. Od kilku lat bardzo modne są ekstremalnie wysokie obcasy które wylansowała właśnie Gaga występując w swoich teledyskach w kreacjach McQueena. Przyjrzyj się bluzkom dla kobiet jakie wiszą w sklepach - wiele z nich ma bufki na ramionach albo "rogi". To wszystko są pomysły projektantów, ale to Gaga zaczęła nosić ich ubrania z wybiegów lansując jednocześnie ich pomysły (i za to ją kochają, bo żadna inna gwiazda w życiu by w tych ciuchach nie wyszła na ulicę). Można nie lubić Gagi, ale nie da się zaprzeczyć, że od kilku lat ta dziewczyna ma ogromny wpływ na muzykę i modę.
Commie ghosts, trying to steal our rockets and fly to moon, so they can paint it pink and put Lenin's face on it.

Awatar użytkownika
FleurDeCoton

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez Ylx » 14 Sty 2012, 02:11

Skoro już rozmawiamy o wizerunku scenicznym obu artystek, co do Lady Gagi.. Pewnie większość przeoczyła przełomowy w muzyce rozrywkowej moment, kiedy to wiele artystek doznało szczególnego przeobrażenia pod wpływem tychże pomysłów Lady Gagi. Te wszystkie dziwactwa, które teraz wyrabiają m.in. Katy Perry, czy Rihanna - to w większości sprawka Germanotty.
O, proszę:
Image
Image
Image

Adele się w końcu znudzi, jestem tego pewna. Nagra kolejną płytę (o ile w ogóle zdoła, jeżeli nie rzuci tych wstrętnych papierosów) pełną ckliwych kawałków, a te zupełnie przejedzą się większości słuchaczy. Gaga natomiast wciąż może wszystkich czymś zaskoczyć. Nieważne, w jaki sposób jej poczynania będą odbierane. Wiadomo, że połowa ją za to pokocha, a reszta znienawidzi, ale ważne, że robi to, co lubi i dobrze na tym wychodzi.
FleurDeCoton napisał:stawiam na to, że za 30 lat więcej ludzi będzie pamiętało o dziewczynie która nazwała siebie Lady Gaga niż o Adele chociaż obie mają porównywalnie dobry głos.

Amen.
.

Awatar użytkownika
Ylx
Moderator

• Pochwały:55

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez Neosha » 14 Sty 2012, 16:46

Ylxia, nie byłabym taka pewna, że GaGa się nie wypali. Od jakiegoś czasu mówi się, że powoli traci pomysł na siebie. Postawiła sobie wysoką poprzeczkę i może nie dać rady. Nie życzę Jej źle. I zgadzam się, że ludzie będą Ją bardziej pamiętać za X lat niż Adele, ale zapewne w kategorii jako skandalistka a nie wybitna artystka.
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez Legend » 14 Sty 2012, 19:10

Tak co do tego obrazka od Ylxii, to Nicki Minaj od początku swojej drogi w mainstreamie kreowała wizerunek Barbie, Gaga raczej nie miała wpływu. Tak w ramach sprostowania

Awatar użytkownika
Legend

• Pochwały:2

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 14 Sty 2012, 19:10

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez vona » 06 Kwi 2012, 00:32

Osobiście wolę Adele.
Przychodzi czas, kiedy to staje się czymś więcej niż grą.

Nie mamy nieograniczonych szans, by mieć to, czego chcemy. Tyle wiem. Nie ma nic gorszego niż stracić szansę na coś, co mogło zmienić twoje życie.

vona

• Miejscowość:Poznań
  • Ostrzeżenia:1

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez karr » 06 Kwi 2012, 10:50

nie słucham ani jednej, ani drugiej, jednak Adele kojarzę dzięki jej głosowi, natomiast Gaga, nie urągając jej talentowi, kojarzy mi się tylko z tandetą i naciąganą autopromocją. dla mnie żadna z nich nie jest ikoną.
Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los.
Oscar Wilde

Awatar użytkownika
karr

• Pochwały:8

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez EmBe » 06 Kwi 2012, 11:03

Nie słucham ani jednej ani drugiej, ale po tych kilku piosenkach, które znam - zdecydowanie Adele. Ma naprawdę świetny głos i dobre utwory. A Gaga? Może i umie śpiewać, może i ma talent, ale jej wizerunek skutecznie mnie odstrasza. Może jeszcze te pierwsze single mi się podobały, ale teraz, według mnie, jest coraz gorzej... Bez urazy dla fanów:)

Awatar użytkownika
EmBe

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez mr.somebody » 06 Kwi 2012, 11:19

Cenię obie artystki. Każdą za coś innego. Ale gdybym maił wybrać wyłacznie jedną, wybrałbym Adele.
Nie ważne jest ile ciosów zadasz, lecz ile przyjmiesz na siebie, by móc dalej walczyć.

Miłość jest jak cień człowieka
Uciekasz - to Cię goni
A kiedy ją gonisz, - ucieka
Jak cień, jak cień.

Awatar użytkownika
mr.somebody

• Miejscowość:Podkarpacie
  • Pochwały:4

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez Blu » 06 Kwi 2012, 11:29

Cenię Adele, za niesamowitą barwę głosu, oraz przekaz piosenek, które na prawdę mają sens,a nie są to typowe ładnie brzmiące, bezsensowne banialuki. Nie mogę jednak powiedzieć, że nie czuję sentymentu do Gagi, która w moich oczach jest osobą niezwykle ponad przeciętną, odważną i mającą pomysł na promocję,a nie ukrywajmy, że jest dość dobry i w przyszłości będziemy wspominać futurystyczne teledyski Lady Gagi, niż Adele. I nie zakładajmy z góry, że się wypala. Każdy ma gorsze, lepsze dni i każdy potrzebuje czasu na znalezienie weny. A jestem pewna, że to nie jest ostatnie słowo Gagi.
jestem bezradny, jestem jak organiczna definicja angielskiego słówka „pathetic", jestem jak podstarzały Donnie Darko, jestem potencjalnym samobójcą z miłości przez utopienie, jestem jak otwarta czakra, cieknący kran i krwawiący nos.

Awatar użytkownika
Blu

• Pochwały:15

Adele vs Lady Gaga

Nieprzeczytany postprzez aleeksandra » 06 Kwi 2012, 12:31

Nie lubię żadnej. Lady Gaga straszna tandeciara, niby ma swój styl, ale to ani troszkę do mnie nie przemawia. Adele- wszyscy mówią dobry głos, dobre teksty... No okej, głos może ma dobry nie znam się, niech ma, ale gdy tylko słyszę gdzieś jej piosenki, czy to radio czy tv, od razu przełączam. Nie potrafię wytłumaczyć czemu, ale tak już mam że nie potrafię ścierpieć jej głosu, więc co za tym idzie nie dosłuchałam nigdy ani jednej piosenki i na temat tekstów też nie mogę się wypowiedzieć.

Awatar użytkownika
aleeksandra

• Pochwały:1
  • Ostrzeżenia:2

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry