Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233413 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Adamek - Kliczko : Pay Per View

Jeśli interesujesz się sportem, kibicujesz jakiemuś zespołowi, osobie, to możesz tutaj o tym napisać :)

Postprzez French » 01 Wrz 2011, 18:24

Jak pewnie sporo osób wie, już 10 września we Wrocławiu odbędzie się walka Tomasza Adamka z Vitaliyem Kliczko. Jednak nie wasze zdanie tyczące samego przebiegu walki i ewentualne zwycięzcy mnie interesuje, a systemu który ma debiutować w Polsce.
Chodzi tutaj o PPV (Pay Per View), wedle tego systemu mamy my Polacy (Niemcy, Ukraińcy już nie) zapłacić 40 zł za transmisję walki w telewizji. I teraz pytanie do was, czy zapłacilibyście taką kwotę za obejrzenie tej czy innej nawet walki? Jak zapatrujecie się na PPV?
Jeśli chodzi o moje zdanie, to nie zamierzam płacić. Mam nadzieję, że system okaże się porażką i mimo, że jestem fanem boksu, który sam trenuję od 12 lat. To jednak wolę obejrzeć retransmisję w telewizji, niż "bulić" 40 zł i oglądać to na żywo...
Patrząc na zrodzony moją wolą bezkresny żywy potok końskich pysków i ludzkich twarzy, mknący donikąd po szkarłatnym o zachodzie stepie, często pytam siebie: gdzie jestem Ja w tym potoku?
(Czyngis-chan)

Awatar użytkownika
French

• Miejscowość:Enfer Vert
  • Pochwały:5

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez Grzywa » 01 Wrz 2011, 18:52

Jawna kpina. Chcą obrypać ludzi na kasie jak tylko się da. Wyjdzie taki sam badziew jak z tym viatolem. Jakoś nie zarobili takich kokosów jak mieli, a i cel tego wątpliwy.
Pain is the weakness leaving the body.

You will never forget their faces. You will never forget their names. You will never forget the Drill Instructors.

Krwawa ;*

Awatar użytkownika
Grzywa

• Miejscowość:Rybnik

Postprzez mgirl » 01 Wrz 2011, 18:52

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Re: Adamek - Kliczko : Pay Per View

Postprzez Whoisyourdaddy » 01 Wrz 2011, 21:12

Dymanie klienta i tyle. Ja nie zamierzam płacić tyle forsy za to ,że łaskawie pokarzą mi być może kilka sekund jednej rundy :D Będę oglądał na necie jak coś. Figę im dam ,a nie forsę.
Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy.

Awatar użytkownika
Whoisyourdaddy

• Pochwały:2
Użytkownik zbanowany

Postprzez Reynot » 01 Wrz 2011, 21:19

A mnie zastanawia, skąd oni będą wiedzieli, że akurat obejrzałem tę walkę?
Nie mamy pańskiego płaszcza
I co
pan
nam
zrobi?

Awatar użytkownika
Reynot

• Pochwały:3

Postprzez Whoisyourdaddy » 01 Wrz 2011, 21:22

A mnie zastanawia, skąd oni będą wiedzieli, że akurat obejrzałem tę walkę?

Co jak co ,ale duże firmy w celu zdarcia kasy z klienta wymyślają coraz to bardziej wyimaginowane rzeczy :D
Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy.

Awatar użytkownika
Whoisyourdaddy

• Pochwały:2
Użytkownik zbanowany

Postprzez Reynot » 01 Wrz 2011, 21:28

Domyślam się, że może istnieć taka możliwość. Ale jak oni chcą sprawdzić, czy ja akurat oglądałem tę walkę, a jeśli tak, to czy całą, czy może tylko jej urywek?
Nie mamy pańskiego płaszcza
I co
pan
nam
zrobi?

Awatar użytkownika
Reynot

• Pochwały:3

Postprzez mgirl » 01 Wrz 2011, 21:28

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez gniewny » 02 Wrz 2011, 12:17

walka leci na konkretnym kanale, nie będzie leciała na kanałach ogólnodostępnych typu z anteny na dachu ot tak sobie..
będzie dostępna dla ludzi mających N, cyfrowy polsat itp...po prostu dostęd do tego konkretnego kanału uzyskasz, jeśli zapłacisz..

wiesz, jeśli się umówisz ze znajomymi w domu, zapłacicie razem te 40zł i wspólnie obejrzycie ta całą galę a nie walkę to ok...

ale z drugiej strony uważam to za kolejny polski absurd..my płacimy sporo za wszystko, zarabiamy mało a jeszcze mamy płacić..

jeśli już miałbym płacić to wolałbym iść np do Multikina, tam za 49zł jest bilet i mogę całą galę obejrzeć sobie w iście stadionowej atmosferze w towarzystwie innych ludzi..

gniewny

Postprzez johanneskate » 02 Wrz 2011, 12:22

French, a tak z ciekawości ile kosztuje najtańszy bilet na takie widowisko jakby tam być z nimi?

Bo troszkę przesada ta ilość kasy jaką każą płacić za transmisję.
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Postprzez French » 02 Wrz 2011, 12:26

Osobiście, jestem jak najbardziej za opcją multikina, szczególnie że byłem już na podobnym wydarzeniu sportowym (Lidze Mistrzów: Barcelona-Man Utd) i klimat był naprawdę świetny.
Jednakże rozważam też opcję, odbioru niekodowanego RTLu i obejrzenie tam walki.

Co do walki jednorundowej, to wątpię żeby tak się stało. Dziś nie jest ważny aspekt sportowy, a niestety robienie show... Dlatego Kliczko może się bawić nawet 10 rund (jak zrobił to z Sosnowskim). Mimo, że sercem jestem za Adamkiem i jemu będę kibicował, to jednak rozum opowiada się po stronie Kliczki.

Ja PPV, mówię zdecydowanie nie. Żeby nie przychodziły im w przyszłości równie durne pomysły (np. na mecze Euro czy finały wielkich wydarzeń sportowych).
Patrząc na zrodzony moją wolą bezkresny żywy potok końskich pysków i ludzkich twarzy, mknący donikąd po szkarłatnym o zachodzie stepie, często pytam siebie: gdzie jestem Ja w tym potoku?
(Czyngis-chan)

Awatar użytkownika
French

Postprzez gniewny » 02 Wrz 2011, 13:59

French napisał:Osobiście, jestem jak najbardziej za opcją multikina, szczególnie że byłem już na podobnym wydarzeniu sportowym (Lidze Mistrzów: Barcelona-Man Utd) i klimat był naprawdę świetny.
Jednakże rozważam też opcję, odbioru niekodowanego RTLu i obejrzenie tam walki.

Co do walki jednorundowej, to wątpię żeby tak się stało. Dziś nie jest ważny aspekt sportowy, a niestety robienie show... Dlatego Kliczko może się bawić nawet 10 rund (jak zrobił to z Sosnowskim). Mimo, że sercem jestem za Adamkiem i jemu będę kibicował, to jednak rozum opowiada się po stronie Kliczki.

Ja PPV, mówię zdecydowanie nie. Żeby nie przychodziły im w przyszłości równie durne pomysły (np. na mecze Euro czy finały wielkich wydarzeń sportowych).

Haaaaa, na barcelona - ManUtd również byłem, przez to w sumie nie zdałem matury z polskiego :lol:

Podsunąłeś mi bardzo, ale to bardzo dobry pomysł..otóż u nas w bloku mamy antenę zbiorczą, w tym również satelitę, tam mam praktycznie same obcojęzyczne kanały..złapie na eurosporcie czy RTL'u właśnie ta galę (bo raczej będzie emitowana :) ) i sobie obejrzę :P o ile nie będę w kinie, czy to w pracy, czy właśnie na sali :P

gniewny

Postprzez French » 02 Wrz 2011, 14:08

johanneskate, Wiem, że bilety były od 80 zł w górę. No i te najbliżej ringu, Vipowskie od 1400 do 3000 zł. Mogłem się wkręcić na tą walkę zupełnie za darmo, bo istniała taka mozliwość. No ale niestety aktualnie nie ma mnie we Wrocławiu i wracam tam dopiero 15 września.
(Czyngis-chan)

Awatar użytkownika
French

Postprzez Mendoxes » 03 Wrz 2011, 12:29

4 dyszki ; kupie z kumplem na spółkę browary, narąbiemy się tymi sikaczami na ilość i będziemy się boksować, lepsze wrażenia niż przed tv.
Bezsens.... burżuje chyba jakieś zapłacą za jedną walkę w "tv"...
Kiedy świat gryzie jak pies wściekły, on przypomina Tobie, że Ty też masz zęby.
Image

Awatar użytkownika
Mendoxes
Moderator

• Miejscowość:Łódź/kajak czy co tam chcecie ;;
  • Pochwały:1

Postprzez gniewny » 04 Wrz 2011, 01:16

za całą galę a nie za walkę..widać, że więcej pijesz "sikacze" niż myślisz :twisted:
a i sportem też widzę się bardzo interesujesz :lol:

gniewny

Postprzez pawel21 » 12 Wrz 2011, 12:18

Kurcze przegrał nasz Adamek... szkoda... kolejny prawie-sukces Polski...
http://lostraveolos.com

pawel21

Postprzez Nineku » 12 Wrz 2011, 12:22

Walka od początku była przesądzona, walczył nasz Adamek jak lew.
Widziałam cztery pierwsze rundy, potem dałam sobie spokój. Brakło naszemu mocniejszych ciosów i osłony przed przeciwnikiem.
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:59

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry