Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233413 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Acodin - nie bierzcie tego!

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Postprzez zakazana » 05 Kwi 2008, 22:25

Właśnie przeczytałam ten post o Acodinie i "jazdach po nim". Prosze was odstawcie to ja wzielam 70 moze to nie duzo ale mnie by zabiło. Lekarz powiedzial ze gdyby moja mama nie zadzwonila po pogotowie to bym umarła. Przez 2 tygodnie byłam w szpitalu. Gdy po mnie przyjechali cały czas mdlałam i mialam plamy na calym ciele ( jak to zwykle po acodinie).A w karetce wkrecila mi sie scena z "na dobre i na zle" gdzie wcale tego nie ogladam i krzyczalam "zosiu pomoz, Zosiu ja bede zyla prawda.?" Nigdy w zyciu juz nie wezme tego swinstwa, dopiero taka bliskosc od smierci mnie uswiadomila co to ze mna robilo. Bo jaka z tego satysfakcjia, ze sie drapie po calym ciele , ze mam jakies dziwne plamy, ze wydaje mi sie ze mnie ktos goni i chce zabic.;/ Najgorsze jest to ze teraz w sprzedazy sa mocniejsze tabletki i mocnej dzialajace niz acodin za ponad 3 zł, a akodin kosztuje około 7 to pomyslcie ile teraz bedzie takich "akcji" w moim miescie nie tylko ja umieralam przez acodin moja kolezanka wziela 140 i stracila przytomnosc na 3 dnii a teraz wszystkiego nie pamieta to znaczy jak sie przebudzila nie wiedziala nawet jak sie nazywa teraz stopniowo jej wiedza wraca ale napewno nie bedzie tak jak przed acodinem. Wiec prosze was nie bierzce tego.
ty jesteś mój narkotyk lecz raczej ciężki, wiem jestem roztrzepany to prowadzi nas do klęski .

Awatar użytkownika
zakazana

• Miejscowość:---

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez acodinka » 27 Sty 2012, 13:39

acodin ... xD
dobra tania faza ;D jedna trzeba uwazac na dawki ale niektorzy wiedze ze tego nie wiedza .
ja bralam je juz kilkadziesiat razy i uwazam ze faza na nich jest swieta :D :D
Tyklo raz przesadzilam biorac je 8 dni z rzedu po 45 dziennie -.-
Po trzech dnia na faze przestala prawie mowi bo ta bardzo sie jąkalam xD
i przez cala ta osmiodniowa faze zylam w bajce :D
nie polecam tego dla osob ktore maja jaki kolwiek problem z uklade oddechowym bo moze sie to zle skonczyc ..

po acodinie jest zaj*bista faza ale jak ktos chce lepsza to nie sobie zje 2 tabletki czystego tramalu to jest dopiero odlot . ja wzielam 10 mialam taki odlot jak nigdy w zyciu .ale prawie zeszlam z tego swiata -.-
W szpitaku mi powiedzieli ze to dziwne ze wogole zyje xD
wiec 2 tabletki tramalu starcza na mega faze .

acodinka

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 27 Sty 2012, 13:39

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Pastelo » 15 Lut 2012, 16:56

jak czytam te wasze posty to mi was po prostu "żal" ludzie nie lubię tego słowa ale taka jest prawda . nie macie pojęcia o czym piszecie ja siedzę w tym od roku nie słuchajcie założycielki postu to zwykła ściema pewnie ktoś z NFZ to napisał żebyście nie Ćpali leków . wiem że wszystko zależy od ciała ale bez przesady nikt mi nie wkręci że wziął 63 tabletki Aco i nie miał po tym zmienionej świadomości takie ilości to dla mnie dzienna dawka ale po roku i to nadal jest dość duża dawka . jak ktoś wyżej napisał Wszystko jest dla ludzi tylko z głową ale niestety coraz mniej ludzi coś w niej ma

Pastelo

Nieprzeczytany postprzez Pastelo » 15 Lut 2012, 16:59

poza tym dlaczego ten temat jest podwieszony jak jest setki tematów o dxm ? a podwiesili właśnie ten który stawia go w złym świetle przez takich niedorobów właśnie leki są reckowane narkotyki zabraniane i odbierana jest nam wolność słowa ...

Pastelo

Nieprzeczytany postprzez Azbestowa » 16 Lut 2012, 12:35

Uwielbiam gimnazjalistów którzy ĆPAJĄ tabletki na kaszel. Lol :lol: Dzieci drogie, jak chcecie ćpać, to ćpajcie przynajmniej faktyczne narkotyki, a nie lekarstwa. Idiotyzm.
Żeby płynął czas nie obok, ale w nas!.

Awatar użytkownika
Azbestowa

• Miejscowość:Gliwice

Nieprzeczytany postprzez RainbowUnicorn » 16 Lut 2012, 19:57

Azbestowa napisał: faktyczne narkotyki, a nie lekarstwa. Idiotyzm.

jak ja uwielbiam takie teksty. Ćpając " faktyczne narkotyki" jestes bardziej zajebista, co?

Awatar użytkownika
RainbowUnicorn

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 16 Lut 2012, 19:57

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Rajtar » 16 Lut 2012, 22:43

Nie. Acodin nie jest z założenia substancją psychoaktywną (tzn. zawarta w nim kodeina) i wyrządza w organizmie dużo gorsze spustoszenie niż typowe dragi. Poza tym jazdy po aco są chore i nie wiem po co to brać. Wiem że tanie i wyrywa do innego świata, ale co jest dobrego w totalnym zamule, kuleniu się pod drzewem, traceniu równowagi, rzyganiu etc? Bo wiele ludzi tak reaguje na acodin, nie mówiąc już o tym że drobne przedawkowanie (zaledwie paru tabsów) może ładnie kogoś posadzić. Nawet na zawsze.

Jak już bym miał coś brać to wolałbym spalić gieta czy zassać kokainy z sylikonowego cycka - to i tak ścierwo, ale przynajmniej przystosowane do tego żeby je brać jako środek psychoaktywny.
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Awatar użytkownika
Rajtar

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez RainbowUnicorn » 17 Lut 2012, 17:33

Rajtar napisał:kodeina

nie pierdol, dxm . Nie popieram chwalenia się ćpaniem czegokolwiek ale
Rajtar napisał:zamule, kuleniu się pod drzewem, traceniu równowagi, rzyganiu

acodni trzeba umieć brać jak wszytsko

Awatar użytkownika
RainbowUnicorn

Nieprzeczytany postprzez karr » 17 Lut 2012, 18:15

Rajtar napisał:(tzn. zawarta w nim kodeina)

w acodinie nie ma kodeiny.

kolejny raz słyszę o tym jak to dzieciaki (jaśnie oświeceni gimnazjaliści, a jakże) umilają sobie życie... gaz do zapalniczek, tabletki na kaszel... ręce opadają. ale nie, żebym komuś bronił. zdychajcie, idioci, nikt po was płakać nie będzie.
Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los.
Oscar Wilde

Awatar użytkownika
karr

• Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez Rajtar » 17 Lut 2012, 19:15

acodni trzeba umieć brać jak wszytsko

Widzę że jesteś obeznania w temacie z doświadczenia :|

w acodinie nie ma kodeiny

Mój błąd, nieistotny zresztą patrząc na całość mojej wypowiedzi.

gaz do zapalniczek

Pierwsze słyszę :D

Awatar użytkownika
Rajtar

Nieprzeczytany postprzez DRAG_ON » 18 Lut 2012, 03:07

Rajtar napisał:Nie. Acodin nie jest z założenia substancją psychoaktywną (tzn. zawarta w nim kodeina) i wyrządza w organizmie dużo gorsze spustoszenie niż typowe dragi.

Cny rycerzu. Acodin jest przede wszystkim mieszaniną substancji chemicznych. Podobnie jak mąka, mleko czy kurara. Nie wiem kto zakładał i czy udało mu się w końcu założyć (to jak ze skomplikowanym krojem metalowych spodni - jako rycerz z obrazka powinieneś coś o tym wiedzieć), że dekstrometorfan nie jest substancją psychoaktywną. Jest. Takie życie. Ale zastanowiło mnie to SPUSTOSZENIE.

Można się zabić wodą. To kwestia dawki. Można się zabić solą. To też kwestia dawki. Można się zabić też nie tylko przedawkowaniem, ale też zbyt częstym zażywaniem. Zbyt częste zażywanie cukru grozi próchnicą. Oczywiście można się też uszkodzić - zepsuć sobie to i owo. No więc napisz - JAKIE SPUSTOSZENIE czyni w organiźmie Acodin :)

Podkreślę, dla jasności - nie zażywam żadnych substancji psychoaktywnych (kwas się nie liczy, bo to było dawno i było fajne). Ale niepomiernie wkurza mnie straszenie. No więc cny rycerzu - straszysz jeno czy też na potwierdzenie swoich słów masz jakiś KONKRET?

Awatar użytkownika
DRAG_ON

Nieprzeczytany postprzez Rajtar » 18 Lut 2012, 10:52

Konkret mam, i muszę się chyba powtarzać bo rozumiem że masz lekkie problemy z czytaniem ze zrozumieniem: Acodin, w całości, jako tabsik, nie jest narkotykiem tylko lekarstwem. Jest w nim szczątkowa ilość jakiejś tam chemii, nie wiem, nie znam się na tym, bodaj chodzi o uśmierzenie bólu. Wciskając sobie w pysk czterdzieści pillsów odpalasz taką ilość tej chemii że masz fajnie, ale cała reszta lekarstwowego syfu też rozchodzi się po organizmie i robi gorszy rozgardiasz niż 3/4 jak to nazwaliście "faktycznych narkotyków". Nie chodzi o to że DXM jest jakoś specjalnie gorszy od innych substancji psychoaktywnych - chodzi o to że w Acodinie który jest lekiem nie jest go zbyt dużo, poza częścią DXM w każdej pigule masz też całą resztę chemii, niekoniecznie nieszkodliwą. Poza tym też się kiedyś bawiłem w acodin, kilkukrotnie. I nie widzę absolutnie niczego fajnego w jazdach które on wywołuje, są bardziej irytujące niż zabawne.

I taki mój osobisty trzeci powód - ćpanie leków kojarzy mi się z biednymi spatolałymi murzynami z Harlemu do których poziomu nie zamierzam się zniżać :D

Słowem końcowym po co ćpać lub/i bronić acodin? Jest masa dużo bezpieczniejszych i fajniejszych dragów, jedyną przeszkodą jest cena, tak? Dlatego do acodinu zniżają się tylko żule i pseudo-rebel gimbusy, wychodzę z założenia jeśli ktoś jest na tyle ustabilizowany, albo na tyle sprytny żeby sobie skombinować kasę na kokę czy cokolwiek normalnego, to niech ćpa. Pożal się Boże nad gimbazą i całą resztą przychlastów, która wielbi te piguły na kaszel :D

Awatar użytkownika
Rajtar

Nieprzeczytany postprzez DRAG_ON » 18 Lut 2012, 16:07

Rajtar napisał:Konkret mam, i muszę się chyba powtarzać bo rozumiem że masz lekkie problemy z czytaniem ze zrozumieniem:

Dobra, widzę, że muszę wyjaśnić o co chodzi z tym konkretem. To co piszesz, to nie są żadne konkrety tylko ogólniki. Opowieści dziwnej treści, że coś nie jest narkotykiem tylko lekarstwem - to ogólnik. A ja pytam o konkrety. Skład Acodinu, dawka przy, powiedzmy, 40 tabsach i co w tym jest szkodliwego i w jaki sposób szkodzi. Tyle. A skoro się nie znasz na chemii to poszukaj w Internecie :)

Zastanawiają mnie takie rzeczy:
1. Co to jest "lekarstwowy syf" i o co chodzi z robieniem rozgardiaszu w organizmie?
2. To, że ty nie widzisz niczego fajnego w acodinowych tripach nie znaczy, że innym się nie podoba, bo gusta jak wiadomo nie podlegają dyskusji :)

I taki mój osobisty trzeci powód - ćpanie leków kojarzy mi się z biednymi spatolałymi murzynami z Harlemu do których poziomu nie zamierzam się zniżać :D

A mi się kojarzy z pewnością tego co się zażywa. Mają skład na opakowaniu - wiesz co jesz. A u dilera... różnie z tym bywa.

Słowem końcowym po co ćpać lub/i bronić acodin?

Ja nie bronię Acodinu. Jak pisałem, nie zażywam narkotyków. Ja tylko jestem ciekaw czy twoje twierdzenia o jego szkodliwości mają jakieś sensowne poparcie. To czysta ciekawość, bo jak pisałem, nie lubię straszenia bez pokrycia.

Awatar użytkownika
DRAG_ON

Nieprzeczytany postprzez RainbowUnicorn » 19 Lut 2012, 12:24

Rajtar to nie prawda ze "prawdziwe " narkotyki sieja mniejsze spustoszenie w organizmie , od nikogo nie dostaniesz czystego towaru. Co wiecej nigdy nie wiesz co zostało dosypane czy strychnina która sprawi ze sie przekrecisz czy zwykle skruszone szkło które tylko podraznia sluzowke

Awatar użytkownika
RainbowUnicorn

Nieprzeczytany postprzez Pastelo » 22 Lut 2012, 18:46

To jeszcze raz ja czas napisać coś co popłynie z własnej głowy "nie z ust na Ćpanego małolata na bani"
W dwóch słowach "Byłem głupi"
Myślałem ,że acodin to tylko taka zabawka ,że fajna bania że uciekam od problemów i mam własny świat.
Miałem tego świadomość ale nie mogłem wprowadzić tego wszystkiego w życie.
Ten 'Bad Trip" pozwolił mi zejść z tej ścieżki w odpowiednim momencie "To wszystko mnie przerosło ,to nie dla mnie" pomyślałem po wszystkim. Każdy z was na pewno miał w swojej głowie chwile niepewności.Każdy z was miał możliwość wyboru 2 ścieżek . Dobra i zła,Yin i yang,Boga i Szatana.
Ja w odpowiednim momencie zrozumiałem że to nie ma sensu .Pojąłem że dobro jest dobre a zło jest złe. A teraz gdy ja już jestem uwolniony i wybrany chcę byście uwolnili się od obłędu i wybrali odpowiednią drogę. Drogę dobra. To nie takie zwykłe pierdolenie to wszystko ma sens ,ale wy tego nie pojmujecie (nic nie brałem), ja nigdy już nic nie wezmę, nie wiem czy nie zrezygnuję nawet z alkoholu i papierosów. Pojmijcie wreszcie że Ćpanie nie ma sensu, idźcie do kościołów, synagog żyjcie tak jak dawniej , ale nie bierzcie niczego i pamiętajcie że Bóg nad wami czuwa. Myślicie teraz że mnie popierdoliło że przesadziłem z dragami że jestem za młody by to zrozumieć. Jednak było mi dane zrozumieć to w tak młodym wieku gdyż jestem prawdopodobnie wybrany do tego by nawrócić również was. Od teraz moje życie rozpoczyna się na nowo. Dosyć zacierania granic świata realnego i wyimaginowanego. Czas najwyższy pójść ścieżką wiary póki nie jest za późno.Teraz gdy to uczucie w sercu minęło już wiem,że to był tylko zwykły bad trip,że to wszystko mogło się skończyć na oddziale intensywnej terapii. Boję się jednak że ludzie uznają mnie za wariata że to wszystko przez dragi. I będą mieli rację w jednej kwestii .To wszystko przez dragi. (proszę o edycję jeśli tekst tego wymaga ,ale również o opublikowanie gdyż ludzie muszą zobaczyć moje słowa może to pozwoli im ogarnąć swoje własne życie)

Pastelo

Nieprzeczytany postprzez Ludożerka » 22 Lut 2012, 19:33

Rajtar napisał:ale cała reszta lekarstwowego syfu też rozchodzi się po organizmie i robi gorszy rozgardiasz niż 3/4 jak to nazwaliście "faktycznych narkotyków".

Poza wspomnianym dxm (w postaci bromowodorku) tabletka acodinu składa się z: laktozy, celulozy mikrokrystalicznej, skrobi ziemniaczanej, talku, stearynianu magnezu i innych wypełniaczy obojętnych farmakologicznie. (http://www.sanofi-aventis.com.pl/produk ... cjenta.pdf punkt 6)
Argument akurat w tym przypadku nietrafiony.

Btw
Bawi mnie trochę fakt, że przedawkowywanie leków w celu wywołania jazd uważasz ze dużo bardziej szkodliwe od brania narkotyków, które "przecież po to są" :lol:
Ludożerka chce cukierka!
^_^

Awatar użytkownika
Ludożerka
Przyjaciel

• Miejscowość:Bezludna Wyspa
  • Pochwały:12

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Livey, loco15 oraz 1 gość

Do góry