Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233412 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

17-letnia dziewica?

Miłość i Przyjaźń to najpiękniejsze uczucia w życiu każdego z nas, więc należy je dbale pielęgnować. W dziale tym wypowiadamy się na temat naszych najbliższych.

17-letnia dziewica?

Postprzez Interested » 06 Sty 2012, 21:22

Bardzo Was proszę o poważne odpowiedzi... ;)
Do niedawna był dla mnie czymś normalnym fakt, że w tym wieku wiele osób nie ma za sobą jeszcze "pierwszego razu" - tzn. myślałam, że tak właśnie jest, ale gdy ostatnio poczytałam różne fora zaczęłam się zastanawiać, czy aby jestem normalna i czy nie jestem jakaś zaślepiona...
Tak się złożyło, że mam 17 lat i jeszcze nigdy nie miałam chłopaka (to chyba kwestia braku znajomych i lekkiej nieśmiałości, bo pasztetem nie jestem). Patrząc na moje koleżanki z klasy wydaje mi się, że wiele z nich jeszcze nie uprawiało seksu, ale z drugiej strony to sama już nie wiem...
Jestem jakaś "opóźniona" w tej kwestii? Powinnam się martwić?
Jak jest w waszym środowisku? Jak myślicie, wszyscy są już "po"?

Interested

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

17-letnia dziewica?

Postprzez Adek1358 » 06 Sty 2012, 21:31

Mój brat ma 18lat i ma 19 letnia laskę, która jest dziewica. Moja kuzynka ma 17lat- jest dziewica (miała nie jednego chłopaka) więc chyba nie jesteś dziwolongiem. A co do twojego wyglądu to nie ma to znaczenia, bo jest taka zasada "potwór czy nie potwór ważne że ma otwór" żeby nie było nieporozumień: ja tej zasady nie uznaje. Tylko mówię co ogólnie chodzi po szkole
"Nigdy jak niewolnik, zawsze jak król"

Adek1358

• Miejscowość:Kraków

17-letnia dziewica?

Postprzez mgirl » 06 Sty 2012, 21:31

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

17-letnia dziewica?

Postprzez Wulf » 06 Sty 2012, 21:32

Po prawdzie to jesteś jeszcze nie osiągnełaś średniej krajowej w tej dziedzinie więc luz nie jest źle ;p
Jak uznasz że to już czas to będzie good, nieważne czy bedzie to jutro, za 2 lata czy za 5.
Nie ma w świecie dość miłości i dobroci, aby wolno było z nich ofiarowywać coś urojonym istotom.
— Fryderyk Nietzsche

Awatar użytkownika
Wulf
Moderator

• Miejscowość:Kraków / Opole
  • Pochwały:6

17-letnia dziewica?

Postprzez Arsen » 06 Sty 2012, 21:35

Interested napisał:Jestem jakaś "opóźniona" w tej kwestii?

NIE

Interested napisał:Powinnam się martwić?

NIE

Interested napisał:Jak myślicie, wszyscy są już "po"?

Myślę że dużo osób, zdecydowana większość nawet jeszcze przed.
TEN PODPIS ŚWIADCZY O TYM ŻE NIE JESTEM BEZINTERESOWNY W SPRAWIE POZOSTAWIENIA TEGO MIEJSCA PUSTYM

Awatar użytkownika
Arsen

• Pochwały:22

17-letnia dziewica?

Postprzez Trzyzet » 06 Sty 2012, 21:36

Łał, normalnie zaplombowany dinozaur napisał ^^

W moim gronie znajomych wygląda to tach, że kuple w większości już dawno są po pierwszym razie, koleżanki zaś w znacznej większości przed, rozstzrał wieku spory, u dziewczyn od 16tu do 24 lat.
Życie to ból, musisz się do niego przyzwyczaić...

Awatar użytkownika
Trzyzet

• Miejscowość:Pruszków
  • Pochwały:2

17-letnia dziewica?

Postprzez ema » 06 Sty 2012, 22:17

A gdybyśmy napisali - tak, wszyscy bzyknęlismy się w wieku max 15 lat, a Ty jesteś już starą panną, to co bys zrobiła? Zdecydowała się na utratę dziewictwa bo już wypada?
Rozumiem pytanie z ciekawości, ale
zaczęłam się zastanawiać, czy aby jestem normalna i czy nie jestem jakaś zaślepiona... (...) Powinnam się martwić?

pozostawię bez komentarza.
Zresztą na forum jest temat 'kiedy utraciliście dziewictwo'

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20

17-letnia dziewica?

Postprzez mgirl » 06 Sty 2012, 22:17

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

17-letnia dziewica?

Postprzez Adna » 06 Sty 2012, 23:01

To Twoja indywidualna sprawa kiedy stracisz dziewictwo. Nawet jakbys byla "opozniona", to i tak chyba warto poczekac na kogos odpowiedniego tak?
Mowisz, ze kochasz deszcz, a rozkladasz parasolke, gdy zaczyna padac.
Mowisz, ze kochasz slonce, a chowasz sie w cieniu, gdy zaczyna grzac.
Mowisz, ze kochasz wiatr, a zamykasz okno, gdy zaczyna wiac...

Awatar użytkownika
Adna

• Miejscowość:Gdynia

17-letnia dziewica?

Postprzez macius321 » 06 Sty 2012, 23:27

Trzyzet napisał:W moim gronie znajomych wygląda to tach, że kuple w większości już dawno są po pierwszym razie, koleżanki zaś w znacznej większości przed, rozstzrał wieku spory, u dziewczyn od 16tu do 24 lat.

podobno faceci zawsze sobie dodają partnerki, a kobiety odejmują (partnerów) ;)

to wcale nie dziwne, normą nie zawsze jest to co robią wszyscy ;) ktoś już to chyba powiedział... jakbysmy ci napisali ze to dziwne i powinnas juz byc po inicjacji, to bys to zrobiła czy jak?? hm? ;)
Dlatego mam upodobanie w moich słabościach, w obelgach, w niedostatkach, w prześladowaniach, w uciskach z powodu Chrystusa. Albowiem ilekroć niedomagam, tylekroć jestem mocny (2 Kor 12, 10)

Awatar użytkownika
macius321

• Miejscowość:Biala Podlaska
  • Ostrzeżenia:2

17-letnia dziewica?

Postprzez Interested » 06 Sty 2012, 23:43

ema napisał:A gdybyśmy napisali - tak, wszyscy bzyknęlismy się w wieku max 15 lat, a Ty jesteś już starą panną, to co bys zrobiła? Zdecydowała się na utratę dziewictwa bo już wypada?
Rozumiem pytanie z ciekawości, ale
zaczęłam się zastanawiać, czy aby jestem normalna i czy nie jestem jakaś zaślepiona... (...) Powinnam się martwić?

pozostawię bez komentarza.
Zresztą na forum jest temat 'kiedy utraciliście dziewictwo'

No właśnie po lekturze tego typu forum zaczęłam się nad tym zastanawiać. Ci, którzy jeszcze tego nie robili z reguły tam nie piszą, więc po prostu pytam jak inni to widzą, jak im się wydaje, że jest wśród ich znajomych.

Interested

17-letnia dziewica?

Postprzez Interested » 06 Sty 2012, 23:46

macius321 napisał:jakbysmy ci napisali ze to dziwne i powinnas juz byc po inicjacji, to bys to zrobiła czy jak??

hm tak, wiesz, znalazłabym pierwszego lepszego kolesia w klubie i zrobiłabym to z nim w kiblu.
nie, po prostu chcę wiedzieć.

Interested

17-letnia dziewica?

Postprzez Aysha » 07 Sty 2012, 00:02

Interested, dziewczyno to oznaka, że jeszcze coś masz w tym mózgu i nie puszczasz się. Owszem, są takie dziewczyny w naszym wieku które znajdują już tego faceta, a inne nie: p
Nie przejmuj się, przyjdzie czas :)
Chcesz być kimś? Bądź sobą!

Awatar użytkownika
Aysha

• Miejscowość:Toronto.
  • Pochwały:1

17-letnia dziewica?

Postprzez Pizzaro » 07 Sty 2012, 00:46

Aysha, ja tutaj spostrzegłem, że z tym mózgiem to kiepskawo jest, bo 17 lat ma dopiero, a już uznaje siebie za dziwadło, bo seksu nie uprawiała. Wiele jest młodych i głupich, które zazdrościły koleżankom stracenia cnoty i zaciekle chciały być takie same. Jednak zrozumiały swój błąd dopiero po fakcie...

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

17-letnia dziewica?

Postprzez FleurDeCoton » 07 Sty 2012, 00:49

Niby taka norma, a jak moja koleżanka zaczęła regularnie uprawiać seks w Twoim wieku, to wszyscy jej starsi znajomi mówili "Dziewczyno! Przecież ty masz dopiero 17 lat!". Fora forami, każdy może tam pisać co chce, a jak przychodzi co do czego, to 17 letni człowiek nie mający za sobą "pierwszego razu" jest odbierany z pewnym rodzajem ulgi, takie "uff, z tym światem nie jest jeszcze tak źle". Głowa do góry, nie chodzi o to żeby bzyknąć się z byle kim by potem móc się chwalić koleżankom, zrób to z kimś kogo kochasz i gdy będziesz tego chciała :)
Commie ghosts, trying to steal our rockets and fly to moon, so they can paint it pink and put Lenin's face on it.

Awatar użytkownika
FleurDeCoton

17-letnia dziewica?

Postprzez Mendoxes » 07 Sty 2012, 00:52

FleurDeCoton, Zależy od otoczenia, w moim nikła część w wieku 17 lat była przed bombardowaniem, a co do tematu :
Ktoś tam pisał "to znak, że masz olej w głowie" i inne takie ; a ja uważam, że to całkiem normalne ani do gloryfikacji "oh jakaś Ty czysta jak Artemida" ani do wstydzenia się ; ot 17 to nie 30 ;
Kiedy świat gryzie jak pies wściekły, on przypomina Tobie, że Ty też masz zęby.
Image

Awatar użytkownika
Mendoxes
Moderator

• Miejscowość:Łódź/kajak czy co tam chcecie ;;
  • Pochwały:1

17-letnia dziewica?

Postprzez FleurDeCoton » 07 Sty 2012, 00:56

Mendoxes napisał:FleurDeCoton, Zależy od otoczenia, w moim nikła część w wieku 17 lat była przed bombardowaniem

Może i racja, chociaż towarzystwo mojej koleżanki jest punkowo-metalowe, a zawsze miałam wrażenie że tacy ludzie nie mają nic przeciwko seksie w młodym wieku, wedle zasady - im szybciej, tym lepiej :mrgreen:
Commie ghosts, trying to steal our rockets and fly to moon, so they can paint it pink and put Lenin's face on it.

Awatar użytkownika
FleurDeCoton

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry