Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233412 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

17-letnia dziewica?

Miłość i Przyjaźń to najpiękniejsze uczucia w życiu każdego z nas, więc należy je dbale pielęgnować. W dziale tym wypowiadamy się na temat naszych najbliższych.

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez Interested » 06 Sty 2012, 21:22

Bardzo Was proszę o poważne odpowiedzi... ;)
Do niedawna był dla mnie czymś normalnym fakt, że w tym wieku wiele osób nie ma za sobą jeszcze "pierwszego razu" - tzn. myślałam, że tak właśnie jest, ale gdy ostatnio poczytałam różne fora zaczęłam się zastanawiać, czy aby jestem normalna i czy nie jestem jakaś zaślepiona...
Tak się złożyło, że mam 17 lat i jeszcze nigdy nie miałam chłopaka (to chyba kwestia braku znajomych i lekkiej nieśmiałości, bo pasztetem nie jestem). Patrząc na moje koleżanki z klasy wydaje mi się, że wiele z nich jeszcze nie uprawiało seksu, ale z drugiej strony to sama już nie wiem...
Jestem jakaś "opóźniona" w tej kwestii? Powinnam się martwić?
Jak jest w waszym środowisku? Jak myślicie, wszyscy są już "po"?

Interested

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez HubertuS » 26 Sty 2012, 20:45

Ten temat pokazuje jak bardzo puste jest dzisiejsze pokolenie...
Nie rozumiem tego przekonania, że jak się nie uprawiało seksu w wieku 17 lat to jest się dziwnym. Wsadzić to każdy potrafi. Gorzej, że potem nie mogą zrozumieć, że przez takie wczesne przyjemności może się pojawić wczesny problem, który nie jest tak łatwo wychować mając 16 lat i w dodatku gdy rodzice wyrzucą z domu...

Chcesz mieć chłopaka dla tej prawdziwej, jedynej miłości czy dla seksu? Jeśli to pierwsze to nie powinnaś się tym przejmować bo skoro kogoś naprawdę kochasz to niekoniecznie zależy Ci tylko na seksie. Jeśli to drugie - autostrady czekają... :evil:

Awatar użytkownika
HubertuS

• Miejscowość:Częstochowa
  • Pochwały:3

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 26 Sty 2012, 20:45

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez Mentiroso » 26 Sty 2012, 20:49

Tak jesteś normalna. Ba, wole właśnie taką. To jest chore,że dziewczynki tracą dziewictwo w wieku nawet 12/13 lat.
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana." - Napoleon Bonaparte

Awatar użytkownika
Mentiroso

• Miejscowość:Radom

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez NYC » 26 Sty 2012, 21:04

Jestes normalna. Dziewczyny traca dziewictwo w róznym wieku, jednak zdaję mi sie, że raczej pierwszy raz maja po ukończeniu 18 lat choć zdarzają się i młodsze przypadki np 15 latki. Nie musisz sie spieszyc z sexem. Najlepiej zrobić to z odpowiednim facetem, bo jak szybko się chce mieć za sobą pierwszy raz to facet moze sie okazać nie tym o kim sie marzyło. Moim zdaniem pierwszy raz jest wyjątkową chwilą i trzeba do tego odpowiedniego faceta by potem nie żałować z kim się straciło dziewictwo.

NYC

• Pochwały:8

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez Kropka. » 27 Sty 2012, 09:26

Oj Koleżanko... Skoro Ty się martwisz, że jesteś dziewicą w wieku 17 lat, to mnie chyba powinni już ukamienować, bo mam prawie 19 i nadal nią jestem. : ) Wydaje mi się, że to nic strasznego i myślę, że utrata dziewictwa jest zbyt poważną sprawą, ażeby dać się przebić pierwszemu lepszemu. :mrgreen:
Jesteś normalna, nie powinnaś się martwić, spora część osób w Twoim wieku ma to za sobą, ale to nie znaczy, że i Ty musisz. Rilax, kilka wdechów i wydechów i czekaj na swoją kolej. Smile!
Can't believe you were once just like anyone else
Then you grew and became like the devil himself
Pray to god I think of nice thing to say
But I dont think I can so fuck you anyway.

Awatar użytkownika
Kropka.

• Pochwały:16

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez Landra » 10 Lut 2012, 01:33

Matko co to za czasy, że dziewczyna, która ma 17 lat ma w pewnym sensie kompleks ze jest dziewicą?! Ja mam 18 i jestem dziewicą i cieszę się z tego faktu, mam zamiar czekac na odpowiednia osobe i odpowiedni moment.
Niektóre dziewczyny same przebijają sobie błony dziewicze "żeby nie było siary przed koleżankami" WTF?!
...Ale tak jest. :shock:

Awatar użytkownika
Landra

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 10 Lut 2012, 01:33

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez mwk1 » 10 Lut 2012, 01:43

To, że jesteś dziewicą w tym wieku jest jak najbardziej normalne, bardziej niepokoi fakt, że się tym przejmujesz. Rozumiem, że to wpływ środowiska, mediów masowego przekazu, itp. Większość takich poglądów jest napędzana przez duże korporacje, które czerpią z tego zysk. Nie daj się im ogłupić. Bycie dziewicom w tym wieku to powód do dumy, a nie do wstydu.

Awatar użytkownika
mwk1

• Pochwały:7
  • Ostrzeżenia:1

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez Ściema » 10 Lut 2012, 09:18

Trzymaj to jak najdłużej, aż nie poznasz tego właściwego :> a poznasz na pewno, każdemu jest pisana druga osoba, gdzieś tam ;]
Zero smutków, zero złości wy*ebane po całości ;7

Awatar użytkownika
Ściema

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez TruSskawkOowa » 10 Lut 2012, 09:19

Sama zdecydujesz kiedy będzie tan właściwy moment. To że wiele dziewczyn traci dziewictwo w wieku 15-16 lat to nie znaczy że ty też musisz. Kto się rządzi cnotą ten nie jest idiotą .! :D

TruSskawkOowa

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez givemereason » 17 Lut 2012, 22:25

jestem prawie w Twoim wieku i mam znajomych, którzy są "po", ale wydaje mi się, że większość(wiadomo, że nie ze wszystkimi się na takie tematy rozmawia :mrgreen: ), ZDECYDOWANA większość jest przed i w ogóle ma małe doświadczenie, jeśli chodzi o związki... ja właściwie też. I również miewam takie myśli, że może coś ze mną nie tak, ale z drugiej strony HELOŁ, czy wiek ma jakieś znaczenie? Niektórzy spotykają odpowiednią(nawet niekoniecznie na całe życie, ale taką, z którą chcą się posunąć o krok dalej) osobę wcześniej, inni później, uważam że lepiej jest poczekać ciut dłużej niż większość i mieć potem satysfakcję, niż zrobić to jak najszybciej, bez żadnego uczucia, bo wydaje mi się, że może się to w przyszłości niekorzystnie odbić na psychice - tak wnioskuję po przykładach z otoczenia. :wink:
[...] Ojcze Nasz, którego nie ma,
Którego imienia nawet nikt nie wzywa [...]

S. Barańczak

Awatar użytkownika
givemereason

• Pochwały:4

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez kopciuszek164 » 18 Lut 2012, 10:50

Nie możesz patrzeć na innych, bo gdzieś przeczytałaś albo usłyszałaś że 15 albo 16latki są już po. Jestes całkowiecie normalna - nie ma po co ślepo dążyć za jakąś modą utraty dziewictwa w wieku kiedy jeszcze myśli się jeszcze o lalkach (14-15). Musisz poczekać na tego właściwego chłopaka, zeby to było wyjątkowe. Taki na pewno się znajdzie i nie będziesz żałowała, że zaczekałas.
Dziwny ten świat.

Nie ogarniam tego nieogarniętego świata.

kopciuszek164

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez Kaco123 » 18 Lut 2012, 14:15

Wygląda to tak, jeśli dziewczyna straci dziewidztwo w wieku 14,15 lat to uznana jest za dziwkę, a jeśli facet będzie prawiczkiem w młodym wieku powiedzmy 16,17 to uznawany jest za frajera. Dla mnie jeżeli dziewczyna jest dziewicą w wieku 18, 19 lat a nawet później to jest ok.
Będziemy mieli rząd światowy czy to nam się podoba czy nie. Jedyne pytanie to czy on zostanie wprowadzony na drodze podboju czy porozumienia.
~Paul Warburg

Image

Kaco123

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez kopciuszek164 » 18 Lut 2012, 15:15

Kaco123 napisał:facet będzie prawiczkiem w młodym wieku powiedzmy 16,17 to uznawany jest za frajera.

Nie prawda. Zresztą po co rozgłaszać całemu swiatu że masz pierwszy raz za sobą lub nie. <bo niby skąd indziej ludzie mieliby to wiedzieć?> Wgl może nie dziwne ale głupie dla mnie jest to, że dzieci(bo 14 czy 15 lat to jeszcze dzicko) myślą o seksie, a jeśli już go uprawiaja to już wgl chore. Na wszystko przyjdzie czas.
Dziwny ten świat.

Nie ogarniam tego nieogarniętego świata.

kopciuszek164

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez Kaco123 » 18 Lut 2012, 18:43

Oczywiście, że tak, ale ja mówię, tak ogólnikowo. Wydaje mi się, że tak jest z tym facetem, mogę się mylić ;)
Będziemy mieli rząd światowy czy to nam się podoba czy nie. Jedyne pytanie to czy on zostanie wprowadzony na drodze podboju czy porozumienia.
~Paul Warburg

Image

Kaco123

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez lynics » 19 Lut 2012, 00:40

Powiedzenie, że 17-letnie dziewice dawno wyginęły nie powinno mieć miejsca. Fakt, że w obecnych czasach pełno 15-stek współżyło już nawet nie raz, ale naprawdę sporo myśli zanim zrobi i czekają na "ten moment".

Awatar użytkownika
lynics

• Pochwały:1

17-letnia dziewica?

Nieprzeczytany postprzez mateusz9206 » 19 Lut 2012, 01:04

To absolutnie żaden problem, jak dla mnie to zaleta. Nie idź z modą, bo to akurat ku***ska moda, bądź zgodna z swoim duchem i odczuciami. Jeśli one nie każą Ci się rozdziewiczać, bo już czas, to na pewno nie musisz tego robić, ahhaha :D
yyyyyyyyyyyyyy :- )

Awatar użytkownika
mateusz9206

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry