Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1233412 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

13-latek zgwałcił 9-latka i 15-latek to nagrywał.

Nowinki ze świata i wszystko o polityce, zarówno tej polskiej, jak i zagranicznej. =)

Postprzez karmelove » 06 Maj 2011, 09:52

Myślę,że wielu z nas słyszało już o tym zdarzeniu sprzed kilku miesięcy, które wypłynęło wczoraj. Informację jako pierwsze podało TVPinfo. Zakładam ten temat tutaj, aby dowiedzieć się co myślicie na ten temat, co dzieję się w dzisiejszych szkołach? Ciekawią mnie też opinie równolatków? więcej informacji na ten temat znajdziecie:

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /473073775

http://www.mmszczecin.pl/370116/2011/5/ ... =naSygnale

Osobiście powiem,że na początku byłam przekonana o tym,że to żart. Znalazłam to na demotywatorach jak reklama z gg. Później poszperałam w internecie i okazało się,że to jednak prawda.Szczecin to moje rodzinne miasto, więc tym bardziej jestem zaszokowana. Po przeczytaniu czegoś takiego zastanawiam siękogo spotkają moje dzieci(jeśli je będę miała). Kim staną się dzieci tych dzieci?
wroguowie preć!

Awatar użytkownika
karmelove

• Miejscowość:Poznań
  • Pochwały:2

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez Liszka » 06 Maj 2011, 11:27

karmelove, wczoraj to widziałam już na facebooku, kolega wstawił.

Jak dla mnie paranoja. Juz mnie nic nie zdziwi chyba, więc wielkiego szoku nie przeżyłam. Kolejna trendy zabawa?
Dopóki gra muzyka, mija cała wieczność, jak życie w powieści.

On jest facetem. Ona kobietą. Facet, kobieta, to daje pożądanie. Proste.
♥♫

Awatar użytkownika
Liszka
Moderator

• Miejscowość:Szczecin.
  • Pochwały:47

Postprzez mgirl » 06 Maj 2011, 11:27

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Nineku » 06 Maj 2011, 12:19

Gdy dowiedziałam się o tym, na początku ogarnęła mnie złość, jak to możliwe, że nikt nie przewidział tego,co się stanie.
O ile wiem, rodzice widzą kiedy dziecko ich przejawia nienaturalne zachowania i agresję, jego uwaga skupia się na seksualności i przemocy.
Teraz sprawa 9cio lataka, czy jest on w stanie za powiedzmy 10 lat powiedzieć, że wrócił do psychicznej formy i czy w Polsce da się mu zorganizować dobrą pomoc terapeutyczną, jak w przypadku ofiar pedofilii etc.

Winę za całe zajście ponosi system edukacyjny i rodzice. Przede wszystkim rodzice tych dzieci, które handlują i kupują od siebie tego typu filmy. Skoro jest popyt na tego typu rzeczy, do głowy strzelają im durne pomysły.
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:59

Postprzez Incomprehensible » 06 Maj 2011, 12:25

Mamy skutki bezstresowego wychowania i braku zainteresowania rodziców tym, co robią dzieci.
Nie mieści mi się to w głowie.
le coeur, quand ça bat plus, c'est pas la peine d'aller
chercher plus loin, faut laisser faire et c'est très bien.

Awatar użytkownika
Incomprehensible
Przyjaciel

• Miejscowość:zielona kraina.
  • Pochwały:21

Re: 13-latek zgwałcił 9-latka i 15-latek to nagrywał.

Postprzez Girl_17 » 06 Maj 2011, 12:52

Skutki złego wychowywania. Nie wiem co te dzieci^^ mają w głowie.
Coś strasznego. Nie wiem jak się można tak zachowywać.
Ja tylko współczuje temu chłopczykowi ,który został zgwałcony.
Żyć ze świadomością ,że ... ehh
„Żeby Być Kimś, Musisz Najpierw Być Sobą"

Awatar użytkownika
Girl_17

Postprzez Darcia K » 06 Maj 2011, 12:55

Gdzie byli rodzice? :roll:
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Postprzez mgirl » 06 Maj 2011, 12:55

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Aktywacja » 06 Maj 2011, 13:57

Najpierw jak usłyszałam to pomyślałam, ze współczuję 9-letnie dziewczynce. Dopiero później dotarło do mnie, ze to był 9-letni chłopak. W ogóle sobie tego nie wyobrażam. Ten chłopak, który to zrobił musi mieć coś z głową i to bardzo.

Awatar użytkownika
Aktywacja

• Pochwały:8

Postprzez Ereszkigal » 06 Maj 2011, 14:46

Nie wiem jak się do tego odnieść, moje oburzenie ta sprawą po namyśla wydaje mi się śmieszne. Kogo winić? Rodziców? Co stanowi powód, złe wychowanie ( przypomina mi się film Almodóvara , który stoi dla mnie jakby za kurtyną tego wydarzenia) czy raczej jakieś zaburzenia u tych chłopców. Myślę że w tej sprawie miał też swój udział internet jako miejsce gdzie wszystko jest umownie dozwolone. Dzieci które nie są kontrolowane przez rodziców korzystając z sieci zatracają granice moralności i nie potrafią odróżnić dobra od zła. Szkoła też nie pozostaje bez winy, moim zdaniem dla dzisiejszej młodzieży i dzieci ,które interesują się swoją seksualnością coraz wcześniej należny odświeżyć i zmodyfikować lekcje wychowania seksualnego. Uświadomić przez psychologa, a nie nauczyciela biologi jak to często bywa, czym jest seksualność i jakie zmiany ze sobą niesie nie tylko fizyczne ale i psychiczne dla młodego człowieka.
"Obawiać się trzeba nie tych, co mają inne zdanie, lecz tych, co mają inne zdanie, lecz są zbyt tchórzliwi, by je wypowiedzieć."

Awatar użytkownika
Ereszkigal
Kumpel

• Pochwały:4

Postprzez alooohaa » 06 Maj 2011, 16:02

Cóż, można obwiniać cały świat, ale po prostu już na to za późno, już po fakcie. Ten chłopiec prawdopodobnie do końca życia będzie miał uraz psychiczny.
Rodzice. Tak, to oni są odpowiedzialni. Dzieci wychowują przed komputerem, telewizorem, nie rozmawiają z nimi. Nie tłumaczą co jest dobre a co złe. Często jedyne co takie dzieci dostają w domu to bagaż przemocy, agresji. Brak zrozumienia, spędzania razem czasu, rozmowy. Rozmowy, rozmowy, rozmowy. Mówiłam już, że rozmowy? Z dzieckiem trzeba rozmawiać. Kto inny jak nie oni powie im co jest w życiu dobre i ważne? Szkoła? Umówmy się, można zwalać winę na szkołę, ale to nie ona ma dzieci wychowywać. Co rodzice myślą? Że jak dziecko chodzi do szkoły to już oni nie muszą nic robić? Niech kto inny się martwi? No chyba nie.
And if you are the ghost I'll call your name again
You, always

Awatar użytkownika
alooohaa

• Miejscowość:Zapomniana przez świat
  • Pochwały:59

Postprzez karmelove » 06 Maj 2011, 16:11

Ereszkigal napisał:moim zdaniem dla dzisiejszej młodzieży i dzieci ,które interesują się swoją seksualnością coraz wcześniej należny odświeżyć i zmodyfikować lekcje wychowania seksualnego. Uświadomić przez psychologa,

Żeby to wychowanie seksualne jeszcze wyglądało odpowiednio, a nie. Dziewczynki mają miesiączkę a chłopcy niespodziewane wytryski. To jedyne co przynajmniej ja wyniosłam, z lekcji wychowania DO ŻYCIA W RODZINIE swoją drogą. Zachowanie tego 13 latka jest jak zachowanie wygłodniałych więźniów w areszcie. Mnie boli 9latek. Przecież to dziecko jeszcze emocjonalnie nie do końca rozwinięte a już tak pokrzywdzone...Tak jak pisze Nineku czy to dziecko wróci do moralnej i psychicznej zbliżonej do normalności formy. Przecież jest masa zaburzeń psychicznych u ofiar gwałtu.
jestem zniesmaczona. Zastanawiam się jak można nie zauważyć i w szkole i w domu, że dziecko się zachowuje nie poprawnie? Kim są rodzice?
wroguowie preć!

Awatar użytkownika
karmelove

Postprzez hanako60 » 06 Maj 2011, 16:33

Jak go zgwałcił ? x D
Ok, ogarniam. Takie bachory bym powsadzała do paki i niech siedzą. Myślicie, że on wyrośnie na porządnego obywatela ? Bo ja nie.
Głupich nie sieją, sami wschodzą.

Awatar użytkownika
hanako60

• Pochwały:3

Postprzez karmelove » 06 Maj 2011, 16:38

Mnie jeszcze zastanawia, dlaczego ta sprawa wyszłą tak późno. Czy rodzice poszkodowanego dziecka nic nie wiedzieli? Nic nie zauważyli?
wroguowie preć!

Awatar użytkownika
karmelove

Postprzez olus781 » 06 Maj 2011, 18:43

Ja tez jestem tym zszokowana....tymbardziej dlatego ze oni sa tylko kilka lat młodsi ode mnie.... nie wyobrazam sobie co moze teraz czuc ten 9-latek, dla tej dwójki to byl jakis glupi zart ale dla niego to cos okropnego cos czego nie zapomni do konca zycia.....nie rozumiem jak mozna wql cos takiego zrobic.....i nie wiem jak 9-latek mogl sam borykac sie z tym problemem dopoki ta sprawa nie wyszla na jaw.....Mam nadzieje ze ten chlopak zdola sie jakos po tym wszystkim pozbierac chciaz na pewno bedzie to trwalo bardzo dlugo ....a tych dwoch gnojkow zaplaci za to co zrobili....mam nadzieje ze juz nikogo nie spotka nic podobnego....i moze nauczyciele zwróca wieksza uwage na glupie
zachowanie uczniow

olus781

Użytkownik zbanowany

Postprzez Darcia K » 06 Maj 2011, 18:55

Przysięgam, jak czytam coś takiego, to zaczynam sądzić, że ludzie powinni być jakoś badani pod kątem tego, czy w ogóle się na rodziców nadają -.- :roll:
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Postprzez Kisioł » 07 Maj 2011, 19:15

Takie jednostki należy odstrzeliwać, bo do pracy się nie nadają.

Awatar użytkownika
Kisioł
Grafik

• Miejscowość:Hohenstein

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Do góry